Vålerenga-Brann 2-1

En upolert diamant, trøkk fra #denblåveggen ,og gutter som gir alt for den kongeblå drakta ga oss endelig den første seieren på vår egen stadion. Eliteseriens 23. runde – Vålerenga Kultur- og Idrettspark 24. september 2017, Kl. 20:00 Solgte billetter: 10051 Mål: 9. minutt Samuel Kari Fridjonsson(Ejuke)                                                                                                                                     52. minutt Fredrik Haugen                                                                                                                                                                83. minutt Chidera Ejuke(Juklerød) … Fortsett å lese «Vålerenga-Brann 2-1»

En upolert diamant, trøkk fra #denblåveggen ,og gutter som gir alt for den kongeblå drakta ga oss endelig den første seieren på vår egen stadion.

Eliteseriens 23. runde – Vålerenga Kultur- og Idrettspark 24. september 2017, Kl. 20:00

Solgte billetter: 10051

Mål:

9. minutt Samuel Kari Fridjonsson(Ejuke)                                                                                                                                     52. minutt Fredrik Haugen                                                                                                                                                                83. minutt Chidera Ejuke(Juklerød)

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Simen Juklerød – Magnus Lekven, Christian Grindheim, Samuel Kari Fridjonsson – Daniel Berntsen, Chidera Ejuke, Henrik Kjelsrud Johansen

Brann: Lecijewski – Jónsson, Wormgoor, Acosta, Nouri – Haugen, Nilsen, Barmen – Vega, Børven, Rólantsson

Dommere: Dag Vidar Hafsås, Leif Erik Opland, Jim Andre Alnes Dyb, Tom Harald Hagen

Kampen:

  1. omgang:

Skjedde det noe av interesse de første 8 minutta eller? Denna VPNeren satt nemlig fast i kø på vei hjem fra svigersbesøk på Gjøvik.

Det viktigste er imidlertid å komme til riktig tid. Det veit jo alle. Så da jeg spaserte inn gjennom pressesona på vei til heisen fikk jeg akkurat med meg at Fridjonsson satte inn 1-0 på TVen på veggen. Blir ikke bedre timet enn det! Hyggelig å få juble med de frivillige nedi resepsjonen. Har vi virkelig scora først i en kamp?

Så kom jeg meg på plass da. Og så smeller det nesten fra gjestene etter 21. minutter. Litt klabb og babb i feltet, og Vega får dunke til mot Kwarasey. Vår sisteskanse viser seg, akkurat som i forrige kamp, som en matchvinner og stopper forsøket.

Så vil gutta våre være med å leke igjen 3 minutter etterpå. Juklerød blir fint frispilt på kanten. Forserer og slår 45 grader  til kapteinen vår. Han prøver å plassere ballen, men den går i tverrligger og spretter ut. Kjempesjanse!

Gutta er på i dag. Det smelles litt hardere til i duellene og de står ikke så mye på hæla. Er det det at motstanderen er Brann som har vekka gutta, eller har Deila treffi med spenningsnivået inn mot kamp i dag? Uansett er det mer tilfredsstillende å se på!

Fin gjenvinning høyt i banen etter 38 minutter av Lekven. Han slår på bakerste for Kjelsrud Johansen har rykka seg fri. Får ballen litt bak seg, og det blir en litt lumpete heading uten kraft.

Det siste som skjer i første omgang er jaggu ikke noe småtteri! Berntsen kommer fri på høyre. Han slår langs 16-meterstreken til Fridjonsson som legger den til rette og banker til mot hjørnet. Keeper redder, men slår returen rett ut i farlig sone på sin høyre side. Der kommer både Juklerød og Ejuke på blank goal, men istedenfor å bare bredside den inn går sistnevnte for kraft og klinker ballen over tverrliggeren. Der SKAL det være 2-0! Vi må sette flere av sjansene våre! Kom igjen nå gutta! #denblåveggen har ryggen deres!

  1. omgang:

Skjer lite av interesse de første minuttene av andre omgang. Helt til det 52. minutt. Får da kommer bommen fra slutten av andre omgang tilbake og biter oss i ræva! Kwarasey slurver med en klarering, det blir klabb og babb i feltet og så faller ballen tilfeldigvis perfekt for Haugen som dunker ballen i mål fra 12 meter. F…!

Så vil vi endelig væra med igjen. I det 59. minutt spiller gutta seg fint fram. Vi får skutt fra 20 meter og denne gangen faller returen til Juklerød, men fra spiss vinkel skyter han rett på keeper. Det blir en corner ut av det.

Litt end-to-end her nå. Brann kommer på en overgang på venstre. Ballen blir slått halvhøyt på 5 meter, men Brannspilleren er for kort. Vi går rett i angrep igjen. Ejuke spilles opp til venstre, avanserer inn i banen og prøver å banancurle den i lengste kryss. Ikke så gæærnt, men må stille inn siktet litt bedre.

67 minutter spilt og igjen lager vi trøbbel for oss sjøl. Lekven taper ballen langt inne på egen halvdel og Brann får en skuddmulighet fra 16-meter. Det er en hard ball, men Kwarasey er på plass. Står mer i veien enn å redde den egentlig.

Upolert diamant vi har i Ejuke altså. Enormt potensial, men 4. eller 5. ganger har han gått i offside med hele linja å se på. Trenger taktisk skolering.

Azemi kommer inn for Berntsen etter 78. minutter. Brann har hatt mye av trøkket i det siste. Kan vi komme med en sluttspurt?

Hva var det jeg sa om Ejuke? Enormt potensiale? Etter 83 minutter viser han nettopp det. Brann trekker seg litt for dypt inn på egen banehalvdel. Grindheim spiller opp Juklerød, han slepper ballen til Ejuke, og så er det bare å nyte. Som så mange ganger før trekker han seg fri fra motspillerne inn i banen og får uforstyrra fyre av fra 18 meter. Denne gangen klinker han den ned i hjørnet. Det er så godt, det er så deilig! #denblåveggen danser!

Det er ikke EN stadion her i Norge som matcher det trøkket her når #denblåveggen klinker til! Herre min hatt for en akustikk!

Brann setter på Azar Karadas. Deila kontrer med å sette på Markus Nakkim! Nå skal gutta slåss! «Kom igjen Enga!»

Og så kommer Brann plutselig aleine mot Kwarasey med to mann! Vår eminente keeper gir alt, slenger seg i beina på Brannspilleren og avklarer. Det er sånn gutta skal krige!

To av gutta våre ligger nede etter en hodeduell. Heltne Nilsen er borte og slenger dritt til begge to. For en patetisk taper av en fotballspiller. Var godt å bli kvitt han fra klubben. Løp bort til benken og grin på skulderen til pappa du.

Bra fyr her nå! Gutta slåss og tar godt for seg i alle dueller. Ordentlig klareringer langt opp på tribunene nå! Vi presser Brannspillerne til feilpasninger.

Og der blåser dommeren av! Fy f… så deilig!

Oppsummering:

Utløsning, forløsning. Kall det hva du vil. Vi har tatt vår første seier på vårt nye stadion i Eliteserien. Det måtte et møte med en ordentlig rival til. Gutta blødde for drakta, tok tak, og ga alt i duellene. Kan dette være vendepunktet vårt? Dette må jo gi gutta trua. Og du så hvor mye det betydde for dem også. De så litt lettere ut der de TO ganger måtte bort til den blå veggen for å feire etter kamp! Måtte det vare! Litt analtog blei det også. Bortesupportene skal hjem og plukke opp søppel etter Sykkel-VM. Vi tar en bayer på Øst. VPN ut. God søndag!

Legg igjen en kommentar