Dagboka torsdag 21. september 2017

Dagboka er litt sein i dag. Det tok litt tid å fordøye inntrykkene fra i går, men vi har konkludert: Vi overlever. Snipp snapp snute, så var Vålerenga ute. I går spilte vi semifinale i cupen for herrer. Det gikk drit…skikkelig drit faktisk. Vi spilte oss rett ut av cufinale-drømmen. Drit kjipt! Mer er det … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 21. september 2017»

Dagboka er litt sein i dag. Det tok litt tid å fordøye inntrykkene fra i går, men vi har konkludert: Vi overlever.

Snipp snapp snute, så var Vålerenga ute.
I går spilte vi semifinale i cupen for herrer. Det gikk drit…skikkelig drit faktisk. Vi spilte oss rett ut av cufinale-drømmen. Drit kjipt! Mer er det egentlig ikke å si om den saken.

Selv om det gikk rævva på banen i går, så var det en ting som funka som snus – supporter-tribuna. Den blå veggen var bra! Trur neppe gutta hadde fått det lille presset på Sarpsborg som de hadde fra 60-75 min uten den synginga. På en corner i den perioden var Kjelsrud foran veggen, veiva med arma og manet til kamp. Sånt liker man. Måtte den blå veggen ha ryggen deres hver jævla kamp fremover…gutta trenger det, og vi supportere trenger det sjæl!

Gutta som skal gjøre jobben ute på matta trenger at vi har ryggen deres. Vi hadde ryggen deres i fjor, og vi har den nå også. Vi har den alltid. Du går aldri aleine i Vålerenga. Nå er det nemlig en ting som gjelder, og det er å berge plassen. Vi SKAL ikke rykke ned første sesong på egen stadion.

Vålerenga – tålmodige siden 2008
Vi veit at det tar tid å bygge noe stein på stein. Rådhuset ble eksempelvis bygd stein på stein i hele 19 år før det ble ferdig. Vålerenga har bare bygd stein på stein i 9 år. Litt sleivete kan man si: Vålerenga – tålmodige siden 2008.
I 2008 var det visjonene til Martin Andresen vi strakte oss etter. Etter 21 runder sto laget med; 24 poeng, 11. plass, 24 mål og 27 baklengs. Da endte vi med 30 poeng på en 10. plass. Dette året var det 14 lag i Tippeligaen.
I 2017 står vi, etter 21 runder, med 24 poeng, 12. plass. 24 mål, 30 baklengs. I Eliteserien er det 16 lag. Andresen ble reddet av at vi vant cupfinalen. Deila kommer ikke til cupfinalen.

Poenget? Vel, Vålerenga har vært ræva siden 2008

Klubben vår har slitt i motbakke i årevis. Vi er blitt vant til det, men det betyr ikke at vi syns det er greit.

Man kan stille seg spørsmål om hvor det er at det egentlig butter. Før Rekdal slutta i klubben pekte han på noe som han mente gjorde trenerjobben mer utfordrende enn nødvendig. Han var tydelig på at Vålerenga er en spesiell klubb, en klubb som genererer mye følelser, engasjement og oppmerksomhet. Som trener blir denne belastninga overveldende og man får ikke den tiden man behøver for å utøve trenergjerningen slik man gjerne ønsker. Det er for stort trøkk og man skal dekke for mange roller. Da var man også tydelige på at rollene derfor bør deles mellom Deila som er trener og Rekdal som er sportsjef. Og så skjer det noe og Rekdal slutter. Hva gjør klubben da? Ingenting? Burde ikke han bli erstattet med en ny person som har den kompetansen og de kvalifikasjonene som en god sportssjef skal ha? I stedet virker det som om man går rett tilbake til samme gamle «surret» med for mye jobb og ansvar på for få personer. Skal man profesjonalisere en organisasjon så gjør man som man predikerer.

Når dette er sagt, VPN har fortsatt trua. Vi tror Vålerenga kan komme seg styrka ut av denne sesongen. Det vil ble en krevende øvelse, både i administrasjonen, i laget, ute på matta og for oss supportere, men dette skal vi faen meg klare. Du er taper ikke krigen om du blir slått ned. Du taper kampen når du gir deg. Vålerenga gir seg aldri!

Vålerenga har fortsatt sjans på cupfinale
Damelaget spiller semifinale hjemme på Vålerenga kultur- og idrettspark 30. september. Da møter de Lillestrøm. Avspark er klokken 13.00. Sett av dagen, og møt opp. Støtt damelaget og klubben i jakten på cupfinale og kongepokal! At vi snyter Lillestrøm for cupfinale i jubileumsåret deres er glasuren på denne cupcaken!

Puck
Iskrigerne har kjempa som løver men står likevel uten poeng så langt i årets sesong. Jævla surt er det. I kveld er det duket for årets første byderby når MS kommer på besøk i Furuset Forum.

Face off er klokken 18.30. Ta turen! Syng ut frustrasjonen over alt som ikke har gått veien vår den siste tida. La MS få møte den blå veggen også på Furuset. Nå er det opp i ringa som gjelder.

Vålerenga i dag
Det er Furuset Forum som gjelder. Kampstart klokken 18.30.

PS: Gratulerer med dagen, Deila.

Legg igjen en kommentar