Dagboka onsdag 20. september 2017

«Vålerenga er i fritt fall», skriver Nettavisen, «Marerittet fortsetter for Vålerenga», skriver VG og «Motgangen som trigger Deila», skriver Dagsavisen. Dagboka sier: Que sera, sera – vi dreper for Vål’enga! Vi dreper for Vål’enga – que sera, sera! Pressen får det de drømmer om dagen: Vi taper i hockey og vi taper i fotball. Vi er på … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 20. september 2017»

«Vålerenga er i fritt fall», skriver Nettavisen, «Marerittet fortsetter for Vålerenga», skriver VG og «Motgangen som trigger Deila», skriver Dagsavisen. Dagboka sier: Que sera, sera – vi dreper for Vål’enga! Vi dreper for Vål’enga – que sera, sera!

Pressen får det de drømmer om dagen: Vi taper i hockey og vi taper i fotball. Vi er på bunnen av hockeytabellen, og er bare noen få poeng over nedrykksstreken i fotball. Livet suger, alt er håpløst og ingen ser annet enn totalt mørke.

Vi hater alle og alle hater oss

Men alt er heldigvis forgjengelig. Etter sol kommer regn, og etter regn kommer sol igjen. Med seier i kveld og seier i hengekampen mot Haugesund, og ny seier mot Brann, så er plutselig ikke sesongen så ille.

Vi trenger ikke en gang å vinne alle tre kampene Brann, som jo rykket ned for ikke lenge siden, er tilsynelatende tilbake som en maktfaktor i norsk fotball. Men du veit de bygger slott i sand i fiskelandsbyen, så det vil garantert bli revet ned igjen.

Og til alle langhåra, norske sportsjournalister som nyter å se klubben vår lide:

Langt hår skjuler små hjerner,
skjuler små pikker og sånn.
Vi har kort hår,
schvære pikker og sår!

Trigger meg

Vålerenga har ikke vunnet en fotballkamp siden de slo Elverum i forrige cuprunde foran et søvndyssende publikum på Ullevaal tidlig i august, skriver Dagsavisen.

– Det er vondt å skuffe folk og ikke få resultater. Den hungeren, den løsta til å gjøre alle glad, og skape utvikling, den trigger meg og laget. Revansjen blir enda deiligere når vi får det til. Og jeg vet det skjer, men det krever tøft arbeid, sa Ronny Deila til Dagsavisen etter gårsdagens lette treningøkt.

– Alt så rosenrødt ut i vinter, så har det vært mye prøving og feiling. Hvorfor, spør avisa?

– Det har vært litt typisk de to siste åra her. Vi er på vei til noe, et momentum, så mister vi det gjennom noe som skjer. Skader eller spillere som går. Dette må vi leve med. Det er framtida som spiller i VIF nå, et spennende, ungt lag, er svaret til Ronny.

Hjemmebane

Vålerenga fikk altså hjemmebane i semifinalen, og selv om Sarpsborg er en klubb som har blitt en anstendig motstander i norsk fotball, bør det absolutt være mulig å klå dem. Klarer du å vinne mot Rosenborg på Lerkendal, er det mulig å vinne mot Sarpsborg 08 på hjemmebane. Så enkelt er det egentlig.

Så veit alle at fotball ikke alltid er så enkelt, og at ballen er rund og cup er cup – og at oddsen ikke er spesielt lav på at Vålerenga faktisk vinner i kveld. Men for faan: Det er jo dette som er sjarmen med fotball (og det meste av annen idrett også, og livet for den saks skyld).

Du har et håp, du ser en mulighet og noen ganger smiler hun til deg og slipper deg inn. Andre ganger går du slukøret hjem og må nøye deg med en håndjager. Men du kjenner at du lever likevel.

[poll id=»39″]

Jesper Mathisen

Sunnmørsposten har snakket med såkalt fotballekspert Jesper Mathisen Han har et fornuftig blikk på kveldens kamp.

– Det er en kamp mellom to lag som har hatt to vidt forskjellige sesonger. Sarpsborg har vært fantastisk gode og fått veldig mye ut av veldig lite i flere sesonger. Og mens Sarpsborg kjemper om medaljer, kjemper Vålerenga mot nedrykk, selv om jeg ikke tror det vil skje, sier Mathisen og fortsetter:

– Men fotballen er sånn at dersom Vålerenga tar seg til cupfinale, beholder plassen i Eliteserien og har fått ny stadion, så vil dette bli husket som en god sesong for Vålerenga, sier Mathisen.

Hockey-tap

– Vi visste at det ville bli tøft denne sesongen. Vi er et bunnlag, vi ligger i bunnen. Tabellen ljuger ikke. Vi kommer til å måtte slite i alle kamper denne sesongen, men vi må bare jobbe på, sier Vålerenga-trener Roy Johansen til VG etter gårsdagens 0-5-tap.

Vi er ikke så veldig frista til å skrive så mye om hockey akkurat i dag. Vi bare håper det snur og at Roy og Espen får det til å stemme etter hvert.

Vålerenga i dag

Ingen forventet fulle tribuner på kveldens kamp. VG skriver under tittelen «risikerer glisne tribuner»: Vålerengas nye storstue har en kapasitet på drøyt 17.000, men tirsdag ettermiddag var det kun solgt 7000 billetter. Klubben opplyser at de forventer rundt 10.000 tilskuere onsdag kveld.

Kjære VG, hvis 10.000 tilskuere i norsk fotball er glisne tribuner, har dere ikke gjort research.

Kampstart er klokka 20.15, og den vises på NRK dersom du ikke kan gå på stadion.

PS. I fjor var det 12.000 tilskuere da RBK spilte semifinale på Lerkendal og året før var det 9.000 tilskuere på Lerkendal under semifinalen.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar