Dagboka mandag 18. september 2017

Tap på flere fronter er fasiten etter helga, men årets viktigste kamp til nå spilles på onsdag. Ettermiddagsboka er servert.   Med dispensasjon til å tape Ja det ordna seg jo. Det blei kamp i Furuset Forum. En liten dispensasjon fra kommunen var alt som skulle til, og spør du oss, så skulle det bare … Fortsett å lese «Dagboka mandag 18. september 2017»

Tap på flere fronter er fasiten etter helga, men årets viktigste kamp til nå spilles på onsdag. Ettermiddagsboka er servert.

 

Med dispensasjon til å tape

Ja det ordna seg jo. Det blei kamp i Furuset Forum. En liten dispensasjon fra kommunen var alt som skulle til, og spør du oss, så skulle det bare mangle. Det er vanskelig å tenke seg noe mer kålete enn kommunikasjonen Oslo kommune bedriver, både når det gjelder Furuset Forum og nye Jordal.

Kampen endte med 1-2 tap for Frisk. Begge måla deres kom i overtallsperioder. Nå er det 3 tap på rad. Ikke den beste starten, men vi får en ny sjanse til poeng allerede i morgen. Da går turen til Sarpsborg og Sparta.

 

Lynet slår ikke ned på samma sted to ganger #1

Nei, det gjør ikke det. Etter å ha klådd RBK i cupkampen på Lerkendal var det lov å håpe bittelitt på seier også i Eliteseriekampen i går. Det ville hverken RBK eller dommeren ha noe av. Når til og med Ingebrigt Steen Jensen og Lars Tjernås går ut og kritiserer dommeravgjørelsene samtidig, så er det kanskje noe i det at RBK får farlig mange avgjørelser med seg, i år igjen.

Vi fortsatte også trenden med å la motstander score først og tidlig i kampen. Vi er omstendelige med ball, og skaper relativt lite. Både under Rekdal og under Deila får jeg inntrykket av at det er noe mentalt. «Spenningsnivået inn mot kamp» har Deila snakket om flere ganger. Jeg har all mulig respekt for at også toppidrettsutøvere føler på press, forventninger, redsel for å mislykkes osv, men når det ikke bare gjelder enkeltkamper, men er et gjentagende problem, så lurer jeg på hva grunnen er. Er det å spelle foran supporterne til Enga så forbanna mye vanskeligere enn å spelle foran supporterne til for eksempel Sarpsborg? Er forventingene til laget fra Norges beste supportere for mye å bære på skuldra sine? Støtter vi ikke gutta godt nok? Skal det bare en drittslenging eller sukk fra tribunen til før selvtilliten knekker hos enkeltspillere? De tåler alt dette på Lerkendal, på Brann stadion, ja til og med på Åråsen. Jeg hører ingen som sliter så mye med «spenningsnivået» som det vi gjør, og det gjør meg forundra. Er det EN ting jeg har lyst til å spørre Deila mer om, så det er nettopp dette.

Med tanke på resten av sesongen: Det er så mye talent i detta laget her at jeg har vanskelig for å se at vi skal ta mindre poeng enn Viking og Tromsø før serien er over, men vi kan godt begynne å snu den trenden nå. Neglene mine er korte nok som det er.

 

Lynet slår ikke ned på samma sted to ganger #2

Nei, det skal ikke gjøre det! Sarpsborg 08 har allerede slått oss en gang på vår nye stadion. På onsdag returnerer de for å møte oss i semifinalen i cupen, og da skal #denblåveggen sørge for at det ikke skjer igjen. For denna sesongen skal ende med at vi klarer oss fint unna noe nedrykkstull, og med cupfinale på Ullevål mot jernbanestasjonen på vei til Gardermoen. Du kan bidra med en ting: Oppmøte på kamp med oppvarmet sangstemme! Ta med hele familien, alle gutta, alle jentene, alle transpersonene, ja alle som har den minste affeksjon for laget i kongeblått! Jeg har lurt med meg en sørlending, en indre-østfolding, og en fra Haugesund. De er på vei til å bli kongeblå i hjertene sine, så jeg tenker at den massive blå veggen på vår nye stadion er det som skal til for å tippe de over.

Da ses vi der da!

 

Enga i dag

Etter to dager i Polen med jobben tror jeg leveren skal få jobbe kun med cola på sofaen i dag.

Legg igjen en kommentar