Dagboka onsdag 23. august 2017

Mens resten av landet er opptatt av Johaug-dommen, er dagboka mest opptatt av fotballdommere. En liten dagbok er klar. Hockeygutta vant i går. Dommerne i CAS har kommet fram til den eneste logiske slutningen: Det må være et selvstendig ansvar hos hver enkelt idrettsutøver for hva du får i deg i kroppen eller ikke. Så … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 23. august 2017»

Mens resten av landet er opptatt av Johaug-dommen, er dagboka mest opptatt av fotballdommere. En liten dagbok er klar. Hockeygutta vant i går.

Dommerne i CAS har kommet fram til den eneste logiske slutningen: Det må være et selvstendig ansvar hos hver enkelt idrettsutøver for hva du får i deg i kroppen eller ikke. Så kan man mene mye om reglene generelt er for strenge, men nå har Johaug fått en dom som er rettferdig i forhold til hvordan andre utøvere er straffet internasjonalt. Ferdig med den.

Bobby Madley

Bobby Madley er en anerkjent, engelsk dommer som klarte å gjøre minst en gigantisk brøler da han viste ut Kyle Walker for Manchester City. Senere viste han ut Morgan Schneiderlin for Everton. Begge utvisningene var mildt sagt tvilsomme, og han får fortjent pepper i sosiale medier.

Marit Buhaug Folstad

Bygdanytt skriver at Emilie Nautnes fra Arna-Bjørnar er ilagt en kamps karantene etter utvisningen mot Vålerenga lørdag. Du husker kanskje spilleren som allerede hadde gult kort, og som gikk sakte (egentlig ikke uhyre sakte), men likevel sakte ut av banen for å bli byttet ut. Så løp dommeren bort og viste henne ut. Bergenserne ledet 2-1, men auda (tihi), Vålerenga vant 3-2.

Dommer Marit Buhaug Folstad fikk massiv kritikk – i alle fall på Vestlandet – samtidig som dagboka er villig til å hevde at dersom alle dommere hadde gjort som Marit, ville det blitt minimalt med drøying av tid ved bytter. Så egentlig støtter vi dommeren, men samtidig ser vi at det ser pussig ut når dette ikke er praksis over hele linja.

Tom Egil Olsen

En annen dommer som markerte seg nylig, er Tom Egil Olsen. Altaposten skriver at Makhtar Thioune gikk til verbalt angrep på dommeren. Den tidligere Sarpsborg-, Molde- og Viking-profilen klarte kunststykket å prate på seg to gule kort etter at mandagens oppgjør mellom Alta 2 og Tromsø 2 var ferdigspilt. Mens medspillerne jublet for seier, oppsøkte Makhtar Thioune dommertrioen, skriver avisa.

Dagboka veit absolutt ingen ting om hva som ble sagt etter kampen, og som gjør at Thioune muligens må stå over kampen mot Vålerenga 2. Men vi kan ikke annet enn å le av det hele.

– Jeg fortalte dommertrioen at ballen var langt ute, og at de burde få sjekket øynene hos en optiker hvis de ikke så det. Vi gjør alle feil, men det er arrogant oppførsel å nekte meg å si min mening når feilen er så åpenbar. Vi må kunne kommunisere med hverandre, sier Thioune til Altaposten.

Tom Harald Hagen

Søndag er Tom Harald Hagen dommer på Lerkendal når Rosenborg tar imot Vålerenga. Det er altså han som ikke ga oss straffe i Bergen i juli selv om VG så det, kommentatorene på TV så det og i det hele tatt, alle så det.

– Jeg fikk en touch forbi Sivert, og så dro han meg i høyrehånden. Det er dessverre sånn det har blitt. Man må falle for å få noe. Konsekvensen av det blir at folk gjerne faller ofte og for mye. Man må finne en balansegang fra dommerstandens side, sa Tollås Nation til VG etter kampen.

Vålerenga slo Sparta

Treningskamp i hockey i går kveld, og Sparta fikk sitt første tap mot norsk motstand i oppkjøringen til seriestart. 4-1 til oss etter scoringer av Filip Gunnarsson ( Jonas Oppøyen, Andreas Stene), Tobias Lindström (Morten Ask, Rasmus Ahlholm) spill 5 mot 4, Tobias Lindström og Filip Gunnarsson, leser vi på Sparta sine hjemmesider.

Gult har blitt rødt

I går skreiv dagboka om at det rundt inngangene på stadion er gul markørmaling. Nå har klubben tatt affære på supportertribunen, og de er farget røde.

Vålerenga i dag

Stikker du innom Valle, er det garantert masse Vålerenga-lag i sving. Kanskje får du se J16-laget som lørdag skal til Sogndal for å spille 8.delsfinale i NM mot… nettopp Sogndal. I morgen spiller forresten Vålerenga G19 borte mot Follo på Ski kunstgress.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar