Hva nå Ronny?

Vålerenga er nå uten seier i serien på fem kamper, samtidig venter serietoer Sarpsborg 08 i neste seriekamp. Før det skal man ut i kvartfinale i cupen borte mot Rosenborg. Så hva nå Ronny Deila? Ordet målfattig er en sterk underdrivelse av Vålerenga de siste kampene. På de fem siste kampene har det blitt to … Fortsett å lese «Hva nå Ronny?»

Vålerenga er nå uten seier i serien på fem kamper, samtidig venter serietoer Sarpsborg 08 i neste seriekamp. Før det skal man ut i kvartfinale i cupen borte mot Rosenborg. Så hva nå Ronny Deila?

Ordet målfattig er en sterk underdrivelse av Vålerenga de siste kampene. På de fem siste kampene har det blitt to scoringer, et snitt på svake 0,4 scoringer per kamp. Ser vi på de 19 seriekampene så langt har Vålerenga scoret 1,21 mål så langt i serien. Opp mot de mestscorende i ligaen, Rosenborg og Brann, som har et snitt på 1,95 scoringer i serien så skjønner alle hvorfor Vålerenga nå er i ferd med å bli et bunnlag.

Terminlista fremover gir enda sterkere grunn til bekymring:

  • Rosenborg, borte (kvartfinale i cupen)
  • Sarpsborg 08, hjemme
  • Rosenborg borte (serien)
  • Brann hjemme

Vålerenga kan med andre ord starte på ny stadion med å være ute av cupen og tre nye tap, noe som vil fort vil sende klubben rett på nedrykksplass.

Spillerlogistikk

Gjennom sommerens overgangsvindu mistet Vålerenga venstrebacken sin når Rasmus Lindkvist dro til AIK. Ingen erstatter ble kjøpt, men Simen Juklerød ble omskolert fra høyre ving til venstre back, noe som var planen før sesongen også, men det har vel ikke akkurat fungert optimalt foreløpig. Samtidig som man har mistet Juklerød på høyre ving, en av fjorårets til tider beste offensive våpen.

Det ble hentet inn en ny keeper i Adam Larsen Kwarasay, en bra mann å ha mellom stengene. Marcus Sandberg var også god mellom stengene, så vi er usikre på om dette faktisk har gjort laget bedre.

På topp ble Fitim Azemi hentet på slutten av overgangsvinduet. Han har fått en litt kjedelig start med sykdom og har måtte stå over to kamper. De andre spissene våre har også vært ute av troppen, både Moa og Kjelsrud Johansen har spilt minimalt i det siste. Så at Vålerenga måtte hente en spiss var klart, men da må ny-signeringen også spille. Prioritet nummer en i høst må være å holde spissene våre skadefri og få de i kampform. Moa er kjeks og vil aldri spille 100% av kampene, en vurdering må derfor gjøres etter sesongen om han skal kasseres eller om vi skal bruke mer ressurser på å ha enda en spiss i stallen slik at situasjoner lik den vi har hatt i august unngås.

Og hva med en ny midtstopper som så mange mener at Vålerenga trenger? Vel, bare fem klubber i Eliteserien slipper inn færre mål enn Vålerenga, så det er ikke totalt krise her. Samtidig er Even Hovland fortsatt ledig. Landslagsstoppern trener med Sogndal, men håper på ny kontrakt i utlandet. Fristen for å signere Hovland tror vi løper til 10. september.

Spillestil

Vi ser hva Vålerenga prøver på ute på banen. Man ønsker å spille direkte i lengderetningen, ha mye ball i laget og et tempo som motstanderen vil slite med.

Dessverre er det laget man ser om dagen for pasningssvakt, noe som igjen gjør at mottaker av pasninger må ha både to og tre touch før ballen er under kontroll og dermed forsvinner tempo. Vålerenga er per i dag nærmest ufarlig å spille mot og motstanderen får god tid til å komme seg i forsvar. I de siste kampene har Vålerenga hatt ballbesittelse på 64%, 55%, 52% 66% og 51%, uten at det har resultert i seier. Har Vålerenga spillerne til å ha spillestilen som Ronny Deila ønsker?

Derfor er det nødvendig å stille spørsmålet: Hva nå Ronny Deila?

Legg igjen en kommentar