Dagboka onsdag 16. august 2017

Hva skjer med Herman Stengel? Får vi svar innen overgangsvinduet stenger ved midnatt, eller må vi vente og se utover høsten? Noe er i alle fall veldig merkelig. Rekruttlaget vant mot Follo i går Vålerenga 2 tok en viktig 2-1-seier over Follo i går kveld. Vålerenga ble for øvrig tildelt straffe, men den satte kaptein … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 16. august 2017»

Hva skjer med Herman Stengel? Får vi svar innen overgangsvinduet stenger ved midnatt, eller må vi vente og se utover høsten? Noe er i alle fall veldig merkelig.

Rekruttlaget vant mot Follo i går

Vålerenga 2 tok en viktig 2-1-seier over Follo i går kveld. Vålerenga ble for øvrig tildelt straffe, men den satte kaptein Herman Stengel i stanga, skriver klubbens sider. Like etter gjorde han derimot opp for seg da han serverte Markus Nakkim, som stanga inn utligninga en snau time ut i oppgjøret.

To minutter før full tid nikket Henrik Kjelsrud Johansen inn seiersmålet, og alle poengene ble med til Vålerenga.

Stengel-saken

Stengel har lengte vært lovende, og i år tok han det lille, ekstra steget som gjorde han til litt mer enn lovende. Han har ikke glitret, men samtidig som han har hevet seg noe, har han blitt en såkalt «kjæledegge» blant oss som elsker klubben. Det kan virke som om klubben bevisst kjørte fram Herman denne våren som en profil, og med en praktscoring på Ullevaal i mai, ble han en hit.

Så skjer det noe. Herman blir sjuk, står over noen kamper, og melder seg ganske kjapt frisk igjen. Likevel vurderes han i juli og august som uaktuell på førstelaget fordi han ikke er god nok. Tidligere i år har Magnus Lekven, Christian Grindheim og Herman Stengel alle vært med i bruttotroppen i eliteserien, men nå er det plutselig ikke behov for tre såkalte 6-ere (defensiv midtbanespiller) i troppen. Bare to.

Grindheim er for øvrig også en spiller på utgående kontrakt i år, men han er foreløpig ikke tilbudt ny kontrakt av klubben. Så han spiller A-kamper.

Herman er tilbudt ny kontrakt, men har så langt ikke signert. Hvorfor han ikke har signert, veit vi ingen ting om. Er han misfornøyd med noe i kontraktsforslaget? Får han mindre penger enn tidligere, eller er ikke utkjøpsklausulen riktig? Vi veit ikke.

Men vi veit at Vålerenga tidligere har vært misfornøyd når Mohammed Fellah var på utgående kontrakt og ikke signerte. Rekdal benket han. Det samme skjedde med Harmeet Singh under Martin Andresen.

Derfor er det litt ironisk at Deila som Godset-trener, som nå sier han aldri har fryst ut en eneste spiller, og han kommer ikke til å gjøre det, uttalte seg til VG om Singh-saken under tittelen: Deila mener Singh er egoistisk.

– Det gjøres en kjempejobb i mange klubber med å bygge opp og få frem unge, norske spillere. De bruker utrolig mye tid og penger på disse spillerne, sa Deila.

– Mange av de unge spillerne er egoistiske når de forsøker å gå på Bosman, i stedet for at de lar klubbene få noe tilbake.

– Tenker du på Harmeet Singh?

– Harmeet Singh er et eksempel på en slik spiller – i alle fall hvis han velger å gå uten at Vålerenga får noe for ham. Han har vært i Vålerenga i utrolig lang tid, og da er det klart at de også må få noe for det de har investert i ham, sa Deila.

Dagboka tar med dette sitatet fordi vi synes det egentlig er ganske harmløst, innlysende og opplagt. Rett og slett klokt. Og det er nettopp derfor så mange nå stiller spørsmål om hva som skjer med Herman Stengel.

For la oss si at klubben snakker sant (det kan absolutt hende): Er det likevel lurt å opptre på en måte som skaper mye unødig støy? Her er vi ved en annen kjerne: Er klubben god nok i mediestrategien?

Det er jo åpenbart at det har vært forhandlinger mellom Vålerenga og Tromsø om Stengel. Men Herman ville ikke selges dit nå.

– Det blir ikke noe med Tromsø nå, men jeg utelukker ingenting i framtiden. De spiller attraktiv fotball nå, sier Stengel.

Hm, hva slags uttalelse er det midt oppi alt sammen?

Og lederne i Tromsø bekrefter villig vekk at de har forhandlet med Vålerenga, men det var spilleren som stanset overgangen. Ikke Vålerenga.

Dersom Stengel ser for seg en lang og lys fremtid i Vålerenga, får han full backing av alle som elsker Vålerenga. Og kan Stengel «bevise» at han har takket nei til et for dårlig tilbud av klubben, er svarteper hos Vålerenga Elite.

Men dersom han takker nei til et helt ok tilbud, tolkes hele denne situasjonen annerledes. Da havner Stengel i samme sekk som katta, Singh og Fellah. Og der er det ikke godt å være.

Dagboka veit ikke noe mer enn hva media skriver. Vi vil bare at alle skal elske hverandre i Vålerenga, samtidig som vi vil påpeke de svakhetene vi mener vi ser for at klubben skal gjøre det riktigere neste gang. Så får vi heller leve med at også vi noen ganger kan få en fjær til å bli til fem høns. Men at mediestrategien ikke holder mål, det står vi på.

Vålerenga i dag

Mens vi venter på at Stengel skal signere ny kontrakt, kan vi glede oss til morgendagen når det er en klassiker kl 19. Åttedelsfinale mellom Vålerenga og Lyn i NM kvinner junior. I morgen, altså.

 

 

Legg igjen en kommentar