Dagboka tirsdag 15. august 2017

Begredelig hjemmekamp i Eliteserien og dagboka er litt som Vålerenga fotball herrer: Tom for idéer. Joda Vålerenga, vi veit hvordan det er. Noen ganger går det på stumpene løs. Du har rett og slett bare ikke kreativitet, men du må prestere. Heldigvis for oss så betyr det en dårlig dagbok. For dere så betyr det enten … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 15. august 2017»

Begredelig hjemmekamp i Eliteserien og dagboka er litt som Vålerenga fotball herrer: Tom for idéer.

Joda Vålerenga, vi veit hvordan det er. Noen ganger går det på stumpene løs. Du har rett og slett bare ikke kreativitet, men du må prestere. Heldigvis for oss så betyr det en dårlig dagbok. For dere så betyr det enten ett poeng, eller ingen poeng. Har dere flaks så får dere kanskje tre.

Sånn har det føltes de siste kampene. Det ser ikke ut til å være et snev av kreativitet. Det er blodfattig. Akkurat som dagbøkene våre noen ganger.

Om du vil lese mer om kampen mellom Vålerenga og Tromsø anbefaler vi referatet vårt. Vi er blant annet sittert i Dagbladet.

Gårsdagen skulle være et siste farvel til 104 års utlendighet. Nå skulle vi flytte ut av hybelen på vestkanten og inn til vårt eget hjem. Det burde være en fest, men det var det ikke. Istedet var det en avslutning der vi virka drita fra start. Det var noen gode forsøk, men festen var på en måte over.

Den festen skal være glemt på lørdag. Da møter vi et skjerpa LSK på Åråsen og det blir alt annet enn festivitas.

Ingen spisser, ingen mål

En ting vi reagerte på i går, i tillegg til Stengel på tribunen, var klubbens litt underlige oppsett av spiss. På benken sitter Henrik Kjelsrud Johansen. En stor, sterk spiss som antageligvis kan true luftrommet i motstanderens boks litt mer enn det Bård Finne kan. Bård Finne var spissen vi startet med. Han er ikke den største spissen, så når vi begynner å spille ballen mot hodet hans er han dømt til å tape i duellene mot for eksempel Simen Wangberg.

Johansen og Strømmens Blårud slåss om ballen i en treningskamp i Vallhall
Johansen og Strømmens Blårud slåss om ballen i en treningskamp i Vallhall

Finne er ikke en dårlig angriper. Langt derifra. Men han er ingen spiss i et 4-5-1-system der han skal ligge aleine på topp. Spesielt ikke når vi enten vil tråkle oss gjennom i midten eller spille innlegg fra kant som skal treffe hodet til en medspiller.

Han må få den i beina. Kommer vi oss inn til dødlinja og spiller ballen hardt 45 grader ut så kommer han mer til sin rett.

Vi har de siste tre kampa starta uten spiss. Og det bør vi nesten endre snart.

Rosenborg ødelegger fotball-Norge

Her om dagen henta RBK Anders Trondsen. Den tidligere S08-spilleren koster trønderne 15 millioner kroner. Samtidig så går det rykter om Vikings Samuel Adegbenro. Også han skal koste Rosenborg 15 millioner. VG har vært så greie å ringt rundt til konkurrerende klubbers supportere for å høre hva de mener.

Ikke overraskende er de negative.

«Rosenborg driver økonomisk doping» er gjennomgangstemaet. Vi er langt fra uenige. Det var et lykketreff for norsk fotball at RBK ikke vant over Celtic. Det er et lykketreff at de ikke skal spille i Champions League. Norsk fotball trenger rangeringspoeng, men de trenger ikke at ett lag får 200-250 millioner kroner å handle for. Det er ikke en styrke, men en svakhet for norsk fotball.

Du kan kjøpe suksess, men ikke folkeskikk.
Du kan kjøpe suksess, men ikke folkeskikk.

Kjernens talsmann er selvfølgelig uenig i all kritikken, og spesielt er han uenig i kritikken at RBK ikke utvikler egne spillere. Kjernen-leder, Espen Viken, sier dette til VG:

– Ærlig talt, det der er gammel gulp. Det er helt gått ut på dato. Nei, vet du den, den tar jeg ikke på alvor. Bare det blir sagt ofte nok, så blir det sant, vet du. Men det der blir aldri sant i Trondheim, kontrer Viken.

Det morsomste med dette sitatet er den siste setning. «Men det der blir aldri sant i Trondheim». For det er sannheten. Vi i andre deler av landet veit at om RBK får kloa i nok penger så innleder de en ny periode med ekstrem dominans. Sånn er det. Får en klubb tak i masse penger så blir de nesten garantert best i landet.

Så selv om det aldri blir sant i Trondheim, så er det sant i resten av landet.

Vålerenga i dag

Vi prøver å finne ut hvem som skal score måla våre, hvordan vi enklest kommer oss til Valle og vi sjekker om det fortsatt er billetter igjen til kampen mot LSK.

 

Legg igjen en kommentar