Sommerdagbok mandag 10. juli 2017

Det er mandag og det har vært eliteserierunde i helgen. Vålerenga har spillefri ettersom Haugesund søkte NFF om de kunne få utsatt kampen. Det fikk de og den spilles i stedet i oktober.  Derfor blir det endel puck i dagens bok. Det er jo tross alt sommer, sol og fellesferie. Alle mann til Gjøvik Det … Fortsett å lese «Sommerdagbok mandag 10. juli 2017»

Det er mandag og det har vært eliteserierunde i helgen. Vålerenga har spillefri ettersom Haugesund søkte NFF om de kunne få utsatt kampen. Det fikk de og den spilles i stedet i oktober

Derfor blir det endel puck i dagens bok. Det er jo tross alt sommer, sol og fellesferie.

Alle mann til Gjøvik
Det er som kjent seriestart i hockey samme helg som den nye stadion til Vålerenga åpner med oppgjøret Vålerenga – Kolbotn lørdag 9. september i Toppserien. Dagen før kl. droppes pucken. Kampen er flyttet til Gjøvik fordi fjellhallen der oppe er langt større enn Furuset Forum, det meste av fokuset vil være på egen stadion og Iskrigera møter Storhamar Dragons.

Vertshusbussen kjører oppover. Bussen drar kl 16 og kampstart er kl 19. Er du lysten, kan du melde deg på HER

Gjøvik Olympiske Fjellhall ble laget til OL i 1994 og er en meget spesiell hall der den ligger inne i fjellet. Mens norske aviser skrev masse om Vikingskipet, så fant internasjonal presse fjellhallen langt mer interessant enn en skøytehall med et tak formet som en båt. Personlig er denne hallen en jeg lenge har hatt lyst til å få med meg og nå blir den hjemmebane for Vålerenga i en kamp. Det i seg selv kan være grunn god nok til å ta turen.

 

Med fokus på fremtiden
Vålerenga har inngått en avtale med Grüner om et samarbeide som har til hensikt å utvikle flere lokale spillere. Grüner er en gammel og ærverdig klubb som har tilbragt de siste 17 sesongene i 1. divisjon. Utfordingen deres er at de ikke har et juniorlag som gir dem et bra tilsig av talenter. De må derfor alltid jobbe med å rekruttere spillere utenfra. Utfordringen til Vålerenga er at de har et av landets beste herrelag, et andrelag i 2. divisjon og et juniorlag som alltid er blant landets beste. Utfordringen her ligger i å hjelpe unge talentfulle spillere fra U-20 laget og til Getligaspill. For mange er 2. laget en bra start, men steget fra 2. divisjon til Get-ligaspill er stor. Her kommer Grüner inn. 1. divisjonsspill gir spillere som enda ikke er klare for spill i øverste divisjon, men som ikke får de sportslige utfordringene de trenger for å utvikle seg i 2. divisjon en mulighet til å gjøre det uten å måtte forlate Vålerenga og kanskje også Oslo/Østlandet.

I Grüner såventer Svenna på dem og da vet vi at de kommer tilbake som noen kontrollert sinnsjuke hockeypredatorer som er klare for å tilrive seg tronen igjen.

Morten Ask tar ansvar
Morten AskMorten Ask skal være endel av trenerteamet som instruerer unge og håpefulle spillere på Myggens hockeycamp. Det legges opp til 4 økter hver dag – 2 på is og 2 barmarksøkter. Vålerenga Hockey vektlegger Asks mange år som spiller med erfaring fra landslag, finsk eliteserie og proffspill i Nord-Amerika m.m.

Før OL i 2010 fikk Ask en skulderskade og i stedet for å bli hjemme ville Radio-Roy ha med Ask i trenerteamet for åbl.a. analysere over- og undertallsspill. Det vitner om at Ask har en høy anseelse i hockey-Norge. At han viser interesse for treneryrket og vil bruke av sin tid til å instruere unge talenter er oppløftende. Det er bare å håpe at Vålerenga finner plass til Morten Ask også etter at den aktive karrieren er over. Det er mye hockey i den gutten.

Det skal godt gjøres å ikke like utviklinga i Vålerenga hockey om dagen. I tillegg til knallharde treningsleire for spillere i barneskolealder, samarbeidsavtalen med Grüner så er det økt satsing på U-20 der hovedtrener Frikk Juell både øker treningsmengde og fokuset på kvalitet. Vålerenga Hockey kan ikke konkurrere med Oilers på ressurser. Skal de slå dem så må man gjøre ting bedre enn en motstandere som bare kan legge millioner på bordet og signere feterte transatlantiske spillere som er på vei ned, men som har et skyhøyt ferdighetsnivå sett i forhold til GET-ligaen. Fokus på spillerutvikling og en stamme med lokale spillere er veien å gå. Det er ikke spesielt tabloid- og klickbaitvennlig at man samler unge sultne spillere og jobber målrettet med dem over mange år i håp om at de utvikler seg til gode GET-ligaspillere. Men det funker. Jo mere du legger i et slikt arbeid, jo mer får man tilbake.

Man kan alltids mene at dette er lettere å få til i en idrett som hockey enn i fotball, men det kreves minst like mange treningstimer for å utvikle en GET-ligaspiller som det kreves for å utvikle en Eliteseriespiller og spørsmålet er like ledende stilt i fotball; Hvem vil du helst ha i klubben? Vegard Forren med monsterlønn eller den neste Vegard Forren som er født i Oslo og har hjerte i klubben?

Vålerenga i dag
10. juli. Er jaggu akkurat 2 måneder til vi skal banke Sarpsborg i egen stue.

Legg igjen en kommentar