Dagboka mandag 3. juli 2017

Poeng i Bergen og tap i Oslo. Hælja er over og det er på tide å myse litt på kampene som har vært. Dagboka er servert. Det ble poengdeling i Bææærgen  Det ble som kjent 0-0 på tross av at folka fra provinsen hadde møtt opp i hopetall for å bue på sitt eget bysbarn … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. juli 2017»

Poeng i Bergen og tap i Oslo. Hælja er over og det er på tide å myse litt på kampene som har vært. Dagboka er servert.

Det ble poengdeling i Bææærgen 
Det ble som kjent 0-0 på tross av at folka fra provinsen hadde møtt opp i hopetall for å bue på sitt eget bysbarn og som de møtte med bannere som «Bård Fitte» o.l. Fy flate. Det er helt sjukehus i Bergen ass. Schmø budskap! Buenos Aires og deres El super clasico kan bare gå å legge seg for gængstera fra Askøy. Kjuaguttene er best. Ingen protest. Kampreferatet kan du lese HER

I Dagsavisen framsnakker stødige Reidar Sollie Vålerenga. Vi er en medaljekandidat. Vi er enige med ham i at vi har virka stødige i det siste, men så er det dette med norske lag og sommervindu da. Det er nå de drar igang i resten av Europa og har du hatt flyt frem til nå så pleier man å miste en spiller eller to til kontinentet.

Tollås Nation und Jäägermeister ist fantastisch
VPN var innom det i gårsdagens ref og VG og Deila har plukka opp hansken. Tollås Nation og Jäägermeiseter er et jævla duganes stopperpar.

Vi startet sesongen med Nakkim – Tollås Nation og vi var litt shaky. Så måtte Tollas Nation stå over mot Molde og Näsberg ble trukket inn i midtforsvaret. Det som skjedde der oppe var en stygg affære. Vi ble latterliggjort og sendt hjem med 4 pinner i hekken. Etter det kom Jäägermeister inn og ting har sakte men sikkert bedret seg.

Tollås Nation jubler for scoringa til Jääger mot Godset (foto: Grydis)
Tollås Nation jubler for scoringa til Jääger mot Godset (foto: Grydis)

Det er viktig å presisere at denne defensive tryggheten ikke kun kommer av at våre to foretrukne midtstoppere gjør en god jobb. De har nå også langt bedre arbeidsforhold enn de midtstopperne hadde tidlig i sesongen. Lekven og Grindheim er de på midten som skal ta rommet foran midtsopperne. Begge ble satt ut med skade i oppkjøringen til sesongen og den tryggheten som ble bygget opp før sesongstart gjennom gode resultater forsvant.

Lindkvist til AIK?
Wørd on the strit er at Lindkvist presenteres som AIK-spiller en av de nærmeste dagene. Eurosport har en sak ute om at han nok har spilt sin siste kamp for klubben. For laget er det i så fall kjipt. Lindkvist gir oss en ekstra dimensjon i det offensive spillet. Da han snappet opp en helt håpløs pasning fra Braaten i går og satte fart løp han like raskt med ball som Braaten gjorde uten. Kontringsspill er en fryd når man har spillere som får motstanderen til å se ut som noe random oppsop fra en geriatrisk avdeling.

Om overgangen går i boks er det en fjær i hatten for klubben. Rekdal hentet Lindkvist på free transfer fra Østersund FK i Superettan. Ingen svenske topplag gadd å hente han. Etter 3 år i Norge, der man er litt av radaren i Sverige, så henter AIK ham.Og vi får litt penger.

Exit Ghayas?
Den andre det snakkes om er Ghayas Zahid. Det er uvisst om han kjøpes nå, til vinteren, går Bosman eller signerer en ny kontrakt som gjør at vi får penger for å selge ham dersom Vålerenga ikke blir enig med noen i år.

Hørt påstanden om at alle spillere blir dårligere av å spille i Vålerenga? I så fall behøver du ikke tro på den.

VPNs egen ryktebørs for sommeren finner du HER

Tap for Røa
Det var knyttet endel forventninger til lørdagens kamp mellom Røa og Vålerenga. Seier over de røde i cupen for ca 10 dager siden gjorde at man hadde trua. Om man skal vinne så er det ofte en fordel å ikke slippe inn 4 i førsteomgang. Det var det som skjedde i denne kampen og på tross av to sene reduseringer ved Jenny Nordin og Frida Lyshoel så var seieren aldri truet.

Med 12-lagsserie og 11 kamper spilt så er damene halvveis. Før sesongen så ble laget tippet høyt av mange. Det var en tro på at man skulle ta opp kampen mot de store lagene som LSK, Avaldsnes og Stabæk etter å ha signert spillere som Betos, Johnsdottir, Luik og Kriegshoff. Med fasit i hånd kan man ikek si at det er noe man har lyktes med i særlig grad. Laget ligger på nedre halvdel og fler poeng opp til medaljestriden enn ned til bunnstriden.

Det tar tid å spille inn et nytt lag etter store utskiftninger og VPN håper på at laget får ut noe av det uforløste potensialet som ligger i spillergruppa i siste halvdel av sesongen. Da har vi noe å bygge videre på til neste sesong.

Oslo Pride Parade
Det var Oslo Pride Parade i hælja og både klubb og klan var representert. Det setter vi i VPN pris på for som vi synger Mitt Vålerenga:

«Og på Oslos østkant blei det spelt for prest og fant. Klubben var for alle»

Vålerenga i dag
Tja. Hvis du gjorde som VPNs gossine gladfis og fikk i deg nok slalombrus før og etter kampen mot Brann i går så kan du bruke dagen på fergekø på vestlandet mens du sakte men sikkert jobber deg tilbake til sivilisasjonen.

 

Legg igjen en kommentar