Nesten skyter ingen mann av hesten

Før kampen var vi realister. Spådommene gikk fra «I Bergen. Skal drekka og se tap» og til «Vi har en realistisk mulighet på å klare uavgjort».  Nå, etter at dommeren har blåst av og spillerne haster til kveldsflyet kan vi konstatere: Ja, uavgjort var innenfor rekkevidde. Men det er jo ikke det eneste inntrykket vi … Fortsett å lese «Nesten skyter ingen mann av hesten»

Før kampen var vi realister. Spådommene gikk fra «I Bergen. Skal drekka og se tap» og til «Vi har en realistisk mulighet på å klare uavgjort». 

Nå, etter at dommeren har blåst av og spillerne haster til kveldsflyet kan vi konstatere: Ja, uavgjort var innenfor rekkevidde.

Men det er jo ikke det eneste inntrykket vi sitter igjen med.

Brann er gode hjemme. De slipper aldri inn mål hjemme. Det er jo lett å se hvorfor det. De ligger kompakt i forsvar, Heltne Nilsen gjør en god defensiv jobb og midtstopperene deres får lov til å gjøre akkurat som de vil. Det er ikke det at de herjer, speller tunnel og raider 70 meter. De holder, dytter, lugger, biter og klorer motstanderne. De gjør mao alltid det de må for at motstanderen ikke skal score eller komme seg i scoringsposisjoner.

Måten de de tar ned Moa et par ganger i skuddøyeblikket beviser dette med tydelighet. Samme med en god del dueller i eget felt på dødball: Ingen skal få gå opp ingen skal komme i fart. Ingen skal ha mulighet til å score. Ingen. Og når man må ty til ulovligheter for å oppnå det så er det opp til kamplederen å straffe dem for denne adferden. I Bergen skjedde ikke det. Tom Harald Hagen har en høy stjerne i forbundet og har dømt cupfinalen, men i denne kampen var alt lov. 4 par øyne og intercom hjalp ikke stort.

Brann var klart farligst i første omgang. De burde kanskje også ha ledet 1-0 etter at Tollas Nation og Jäägermeister kuker det til da forsvarsrekka står på 25 meter og de misser i en duell. Rolantsson spiller diagonalt til Ruben Kristiansen. Alene og med god tid så setter han ballen utenfor målet til Sandberg. Godt å se at gutten fremdeles har sterkere følelser for klubben vår enn provinsklubben han nå spiller for.

Utover det så ser Tollås Nation og Jääger ut som et meget bra stopperpar.

Jääger scora mot Godset 18. juni, blir det ny ettårskontrakt på estlenderen?
Jääger scora mot Godset 18. juni, blir det ny ettårskontrakt på estlenderen?

Vålerenga da? I første omgang så jobber vi bra, men blir presset bakover av Brann. De er gode og vi våre største sjanser ble fratatt oss av Tom Harald Hagen.

En omgang av nesten

I andre omgangg er vi mer med. Vi viser oss som et godt kontringslag. Lindkvist var viktig, Evnen til å komme til dødlinja i stor fart og så slå 45 skapte mye trøbbel for Brann. Kanskje hadde vi også fått en gåll på det om ikke Zahid hadde vært så enfotet. i stedet for å rulle en på kassa med vestre så kråker han til en miserabel avslutning med høyreloffen. Nesten.

Moa var også nærme. Lundström kommer seg rundt backen og slår 45 inn til Moa. Avslutningen var god, men strøk stolpa. Nesten.

Lundström skulle få sin egen sjanse. Han gikk på et helhjertet løp ute på kanten og Fredheim Holm klarte på magisk vis å tre den pasningen inn i bakrommet mellom stopper og back. En dårlig touch hindret Lundström å komme til avslutning alene med Leciejewski i god posisjon. Nesten.

Det var mye nesten på Zahid mot Brann.
Det var mye nesten på Zahid mot Brann.

Med 10 minutter igjen av kampen klarte Vålerenga å skvise ut enda en stor sjanse. Zahid kommer på en overgang og utfordrer Wormgoor som ikke har sikring. Zahid er høyrefota og skar innover. Dette kom enten overraskende på Wormgoor, eller så er han bare talentløs treig til å sideforskyve seg. Luka Zahid ønsker fikk han og nå kunne han curle ei kule i lengste. Skuddet gikk 2 meter til side for mål. Svak avslutning. Nesten igjen.

0-0 i Bergen mot et Brannlag som har vært gloheite hjemme i år og som ligger på bronseplass er bra. Jeg hadde tatt uavgjort om noen spurte meg før kampen. I ettertid er det småbittert at vi faktisk ikke setter en av de store sjansene være.

Lyspunktet Fridjonsson

Lyspunktet fra kampen blir derfor at Samuel Fridjonsson fikk 30 min med eliteseriefotball. Det har vi i VPN ventet på. Den tidligere Readingspilleren fikk som kjent en alvorlig korsbåndskade rett etter ankomst i fjor sommer. Det kostet ham 1 å av karrieren, men nå ser fremtiden forhåpentligvis lys ut.

Nå har vi 5 kamper på rad. 2 seiere og 3 uavgjort, men ila disse kampene har vi bl.a møtt Brann og RBK. Det begynner å se bra ut. Vi har blitt stabile. VPNs tørsteste representant i Bergen spådde før sesongen at det kom til å bli mye kålabi i starten, men at laget og spillet sakte ville sette seg og at høsten kom til å bli blå med en anelse rødt i. Hittil ser det bra ut.

Legg igjen en kommentar