Dagboka fredag 30. juni

Ny fredag. Ny bok. Denne er sen fordi jeg holdt på å glemme den. Stod på brygga med fisketstyr, unger og frue da jeg svakt erindret hvem som hadde boka. Uavgjort for rekrutta Vålerenga 2 spilte 2-2 mot Kjelsås i Vallhall i går. Det var en jevnspilt affære der Kjelsås gikk opp i ledelsen 2 … Fortsett å lese «Dagboka fredag 30. juni»

Ny fredag. Ny bok. Denne er sen fordi jeg holdt på å glemme den. Stod på brygga med fisketstyr, unger og frue da jeg svakt erindret hvem som hadde boka.

Uavgjort for rekrutta
Vålerenga 2 spilte 2-2 mot Kjelsås i Vallhall i går. Det var en jevnspilt affære der Kjelsås gikk opp i ledelsen 2 ganger og Vålerenga utlignet like mange. Aron Dønnum og Bilal Njie satte pinnene for Vålerenga. Vålerenga hadde også endel andre gode muligheter og spesielt Fridjonsson var nære å sette en til på stillingen 2-2. Dessverre styrte han ballen utenfor fra kort hold.

Høydepunkter kan sees HER

Andreas Stene til Vålerenga
I går ble det klart at Andreas Stene returnerer til Vålerenga. Stene har gått gradene i klubben og fikk sin debut i GET-ligaen i 08/09-sesongen. Etter det har han både spilt for Sparta, Kelowna Rockets og nå sist Timrå.

Stene er en stor toveiscenter. På tross av størrelsen så har han bra fart og fine håndledd. Signeringen av Stene gir oss mer dybde offensivt. Velkommen tilbake Andreas!

Sjekk HER for full oppdatering av a-stallen til Vålerenga Hockey.

Brann i Bergen
Dessverre, så er det bare snakk om neste kamp for Vålerenga og ikke drastiske og radikale tiltak i «by»planlegginga der borte.

Aftenposten vinkler kampen på at Ruben Kristiansen, Daniel Braaten og Sivert Heltne Nilsen var i Vålerenga og ble bla vraka i klubben før de ble solgt til Brann og nå opplever suksess og regnvær der borte. Ettersom Aftenposten gjemmer det meste bak en betalingsmur så tar vi med følgende sitat fra Rekdal i den artikkelen:

«Vi valgte å satse på Sander Berge istedenfor Sivert og Niklas Castro istedenfor Braaten. Vi hadde ikke økonomi til å beholde alle. Ruben ble også solgt av økonomiske årsaker. I en toppklubb bør man helst ha konkurranse på alle plasser, men vi hadde ikke den muligheten, sier den nåværende Eurosport-eksperten.» 

Personlig så synes jeg det er rasjonelle valg. Det er vanskelig å forsvare en satsing på Heltne Nilsen fremfor Berge. Spesielt med tanke på at Heltne Nilsen hadde en mediokre andresesong etter en godkjent debutsesong. Ruben Kristiansen sleit også i klubben. Vi slapp inn haugevis med mål og det skyldtes bl.a. at vi hadde en offensiv back som var på etterskudd etter balltap.

Braaten derimot skulle jeg gjerne hatt med videre, men med tanke på den miserable økonomiske situasjonen klubben var i så var det en voksen og ansvarsfull avgjørelse å satse på Castro fremfor Braaten.

Andre som har fokus på kampen er klubben selv, som har latt Freddyboy intervjue tidligere fanzineskribent Wikestad om kampen. Intervjuet med gladfisen med boksenesa kan du se HER.

I det hele tatt så er kampen på søndag uhyre interessant. Vålerenga ligger på 6. plass og har delvis heng på de 3 topplagene som har fått et forsprang på resten. Vinner vi i Bergen så har vi heng på Brann og er bare 2 poeng bak. Taper vi er vi i praksis 9 poeng bak da Brann vil ha 8 poeng og ca 20 mål dårligere målforskjell. Ettersom RBK og Sarpsborg har såpass lette kamper mot Kristiansund og formsvake Odd at vi neppe kommer nærmere dem ila denne runden så er runden i dag et midlertidig make or break for sesongen. Vinner vi blir det en potensielt spennende høst. Taper vi er vi akterutseilt.

Internt i VPN-redax’n så har vi diskutert denne kampen og vi er veldig usikre på utfallet. her er et knippe sitater fra diskusjonen:

«Jeg er på plass. Skal være på tribuna. Garantert tap»

«Tipper de vil la oss spille vårt spill, men presse høyt å prøve å ta oss på raske overganger. Er jo det de er gode på. Redd det blir 2-1»

«Synes dette er en kamp hvor Deila ikke bør være SÅ insisterende på at vi skal spille vårt spill. La dem styre, så kan vi kontre på de isteden»

«Brann har vært fryktinngytende hjemme i Bergen i år. 5 seiere og 2 uavgjorte er bra, men målforskjellen er sjuk: 22-4. Jeg håper Deila har sett på kampene mot Stabæk, Molde og Sandefjord og funnet noen fellestrekk som gjør at Brann fremstår som langt bedre enn de er og at vi unngår å havne i den fella.»  

«Mellomrommet mellom vårt forsvar og midtbane blir viktig. Er det en person som ikke skal få tid og rom til å lade børsa der så er det Fredrik Haugen. Viktig at midtbanen tar ut det rommet og flytter bena fort. Jeg er ikke så redd for spissen Brann velger å spille med. Børven har ikke kommet helt i gang og Orlov er begrenset, men Haugen kan kuke det til for oss.»

«Høyresiden vår kan også bli avgjørende. Skal vi kjøre kontringer på Brann så trenger vi farta til Lindkvist, men han er nok bedre offensivt enn defensivt og han kan gå på noen blemmer defensivt, slik som 0-1 mot LSK. Det vil bli vanskelig å demme opp Nouri og Braaten på den siden uansett hvem vi velger om de har dagen og Haugen får slå pasningene sine»

Vi i VPN grugleder oss til kampen. Vi innser at dette blir vanskelig, men med et unntak så har vi ikke mista trua.

Ny kamp mot Røa
Damelaget skal ut i en ny kamp mot Røa på lørdag. Vi måtte jo Røa i cuprunde den 21.06 og den gikk i seirende ut av. Røa er sikkert gira på en revansje, men

Fantasyfotball
Det er mye å tenke på til denne runden. Vil Rosenborg blomstre når de atter en gang møter tilsynelatende enkel motstand. Midtsjø og Jensen har jo vært langt under pari, men de spiller i det minste hele tiden. Det kan man aldri ta høyde for med Helland.

På keeperplass så har Andreas Lie vært en sensasjon i første halvdel av sesongen. Keeperen som normalt sett er bankevarmer har stått stødig i buret til AAFK og etter ettersom forsvaret deres ikke akkurat er pottetett ar det blitt en god del ekstrapoeng for redninger og bestemannspriser. I det siste har det vært litt tørke på Lie og en keeper som Leciejewski har gjort det bra. Med et snitt på 7 poeng på de siste tre kampene er han brennheit. Men kan Moa, Finne og Zahid ødelegge denne fine fantasyformen? Og hva med Andreas Lie? AAFK møter Sogndal  – et lag i dårlig form og med store skadeplager. Sogndal mangler omtrent et helt 7-erlag i forsvar. Det kan bli storseier til AAFK om Veldwijk og Mos er påskrudd.

Vålerenga idag
Hva du skal gjøre veit jeg ikke, men jeg tipper at jeg må sove på sofaen i kveld.

Legg igjen en kommentar