Disse er på utgående kontrakt med Vålerenga

En haug med spillere er på utgående kontrakt med Vålerenga, hvem vil klubben signere nye kontrakter med? Hvem selges i løpet av sommeren? Totalt er det 13 spillere som har avtaler med Vålerenga som opphører i løpet av det neste året. Den første avtalen går ut allerede om to uker. Her er oversikten over hvem … Fortsett å lese «Disse er på utgående kontrakt med Vålerenga»

En haug med spillere er på utgående kontrakt med Vålerenga, hvem vil klubben signere nye kontrakter med? Hvem selges i løpet av sommeren?

Totalt er det 13 spillere som har avtaler med Vålerenga som opphører i løpet av det neste året. Den første avtalen går ut allerede om to uker. Her er oversikten over hvem Vålerenga har på utgående kontrakt.

Muhamed Keita – låneavtale til 10. juli 2017

Keita er på lån fra sin polske klubb Lech Poznan og kom til Vålerenga i mars. Har vært en skygge av hva man har sett tidligere i Stabæk og Strømsgodset.

Har spilt totalt 6 kamper siden han kom til Vålerenga og kun scoret ett mål, borte mot Haugesund i 4-3-tapet.

Vi blir overrasket hvis det blir noen videre avtale med Keita. Til det har han dessverre vist altfor lite.

Enar Jägger – kontrakt ut 2017

Estlendingen kom inn på tapene av vinterens overgangsvindu og har vist gode takter hittil i årets sesong. Har tatt fast plass ved siden av Tollås Nation i midtforsvaret på bekostning av Markus Nakkim.

32-åringen har vært på banen i totalt 12 av 14 kamper denne sesongen, samt scoret ett mål.

Kontrakten blir mest sannsynlig ikke forlenget før langt ut i vinterens overgangsvindu.

Christian Grindheim – kontrakt ut 2017

Kapteinen har også en kontrakt som kun varer ut 2017, men har vært solid i årets sesong. Fyller 34 år 17. juli og alderen er vel det som taler mest imot en ny kontrakt. Bør uansett ned i lønn i forhold til dagens gullkantede avtale.

Ikke utenkelig med ny ett-års kontrakt, men er viljen og lysten der fortsatt?

Rasmus Lindkvist – kontrakt ut 2017

Rasmus har vært en solid tilvekst til Vålerenga siden han kom i 2014, men har dessverre også vært preget av mange skader. Er best offensivt og har en del mangler bakover på banen, derfor oftere brukt som ving enn back.

Har kun spilt 5 av 14 seriekamper så langt denne sesongen. I 2016 ble det 27 av 30, i 2015 23 av 30 og i 2014 22 av 30.

Trives godt i Oslo og blir nok tilbudt ny kontrakt, samtidig har han gitt klare signaler om at han ønsker seg vekk etter at AIK kom på banen. Blir mest sannsynlig solgt i løpet av sommeren.

Jonatan Tollås Nation – kontrakt ut 2017

Kom til Vålerenga foran 2015-sesongen med et ødelagt kne som det tok lang tid å trene opp, men har i år vært fast inventar i forsvaret.

Han er kun 26 år og har mange gode år foran seg som fotballspiller.

Forvent en forlengelse av kontrakten i løpet av sommeren.

Herman Stengel – kontrakt ut 2017

Mye rykter rundt Herman nå, men vi velger å holde tunga rett i munn. Vålerenga vil mest sannsynlig ha tilbudt Herman en ny kontrakt med bedre lønn, Herman vil nok ha forsikringer om at han får den spilletiden han trenger. Så får vi se hva de klarer å bli enige om.

Har startet 6 av 14 kamper denne sesongen, men også kommet inn som innbytter i 6 kamper. Har scoret to mål og har to assist så langt.

De fleste rundt Vålerenga er nok enig i at Herman er et stort talent. Kanskje ikke helt på nivå med Sander Berge, men fortsatt ett stort talent. Vi håper Vålerenga klarer å signere, samtidig som vi satser på at Herman er edruelig i sine krav. Spilletid og fast plass på laget vil vet bare bli mer og mer av i tiden fremover.

Ivan Näsberg – kontrakt ut 2017

Ivan er en ekte Vålerenga-gutt og har hele tiden hatt høye forventninger på seg. Var i fjor på lån til svenske Varbergs BOIS hvor han spilte 30 kamper i løpet av sesongen.

Er fortsatt bare 21 år, noe som er ungt for en forsvarsspiller på høyt nivå. Trenger matching fremover for å ta nye steg. Har så langt spilt 8 kamper denne sesongen, alle fra start.

Vi renger med at Ivan vil ha ny kontrakt og at Vålerenga ønsker å beholde han.

Aslak Falch – kontrakt ut 2017

Kom gratis fra Hødd før 2016-sesongen. Startet fjorårets sesong mellom stengene da Marcus Sandberg var skadet. Etter det har det blitt mest benkesliting og 2. divisjon for Aslak.

Vålerenga har også signert Adam Larsen Kwarasay og en keeper skal ut. Spørsmålet er om Aslak er fornøyd med å slite benken for Vålerenga eller om han ser seg om etter en klubb hvor han får spille.

Vi får vente å se.

Ernest Agyiri – lån ut 2017

Ernest er på lån fra Manchester City ut året. Har ikke klart å ta en fast plass på laget, men har fått sporadiske innhopp og spill i 2. divisjon.

Blir mest sannsynlig hentet tilbake til City når sesongen er over.

Ghayas Zahid – kontrakt til 30.06.2018

Har ett år igjen av kontrakten, men har gitt tydelige signaler på at han nå ønsker seg ut av Norge. Hadde han vært veldig aktuell for utenlandske klubber hadde det nok kommet ett bud på Ghayas for lenge siden, noe som ikke har skjedd.

Blir solgt hvis det kommer et akseptabelt bud i sommer, ny kontrakt er uaktuelt fra spillerens side.

Juniorer

Som alltid er det flere juniorer som også er på utgående kontrakt eller uten kontrakt. Vi har valgt å ikke ta de med her, rett og slett fordi at det er så mange.

Av de som står oppført i a-stallen på klubbens hjemmeside så er følgende tre muligens på utgående kontrakt:

Aron Dønnum
Madhusan Sandrakumar
Christian Dahle Borchgrevink

Ønsker du å følge med på alt av rykter og overganger rundt Vålerenga? Det kan du gjøre i vår ryktetråd som blir oppdatert fortløpende når nye rykter dukker opp.

Legg igjen en kommentar