Så jævlig enkelt og fortjent

I en kamp av stor betydning fremstår vi som et solid fotballag og vinner komfortabelt 3-1 over Lillestrøm. At Arne Erlandsen klarer å oppsummere kampen med ordene «de scoret på tre av fire sjanser», viser hvor pinlig fyren er.  Vålerenga – Lillestrøm 3-1 (2-1). 11.407 tilskuere. Mål: 0-1 Fredrik Krogstad (13), 1-1 Ghayas Zahid (24), 2-1 Mohammed … Fortsett å lese «Så jævlig enkelt og fortjent»

I en kamp av stor betydning fremstår vi som et solid fotballag og vinner komfortabelt 3-1 over Lillestrøm. At Arne Erlandsen klarer å oppsummere kampen med ordene «de scoret på tre av fire sjanser», viser hvor pinlig fyren er. 

Vålerenga – Lillestrøm 3-1 (2-1). 11.407 tilskuere. Mål: 0-1 Fredrik Krogstad (13), 1-1 Ghayas Zahid (24), 2-1 Mohammed Abdellaoue (27), 3-1 Bård Finne (51). Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar. Gult kort: Bonke Innocent, Erik Brenden, Lillestrøm.

Vålerenga (4-2-3-1): Marcus Sandberg – Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Rasmus Lindkvist – Herman Stengel, Christian Grindheim – Daniel Fredheim Holm (Magnus Grødem fra 80.), Ghayas Zahid, Bård Finne (Ernest Agyiri fra 84.) – Mohammed Abdellaoue (Abdi Ibrahim fra 80.).

For dette var en kamp Vålerenga kjørte fra start til mål. LSK begynte å presse ballfører midt på egen banehalvdel.

Moa var livlig, samme var Bård Finne. Spesielt Finne fikk til mye mer i denne kampen enn tidligere. Rasmus Lindkvist spilte en helt fantastisk kamp offensivt.

Da VPN gratulerte Stengel med en god kamp, han trakk på det og sa «er tre poeng i det minste!»

Herman Stengel virket ikke superfornøyd med egen innsats.
Herman Stengel virket ikke superfornøyd med egen innsats.

Så han var nok ikke fornøyd, men det er jo faan meg et kvalitetstegn. Og bare for å avslutte hva Erlandsen (som leder et lag blottet for teknisk finspill)  klarte å lire av seg: Så han i det hele tatt kampen, eller sto han og pissa mesteparten av tiden?

Før vi lar oss beruse totalt har VPN også et par anmerkninger:

Fram til 1-1 fremsto vi kanskje omtrent som tidligere i år, småpent, men med for lite tempo. Etter 1-1 fikk gutta trua, og det ble lekkert.

På 3-1 mot slutten stod LSK høyt og vi fikk mange overganger som vi burde utnyttet langt bedre. Vet ikke om det er fordi vi er vant til å styre kamper og dytte ball i sideretning, men presisjon og samhandling på overganger var jo tidvis utrolig dårlig. Vi kom med tre mann sentral og alle løp i samme rom, vi hadde dårlige touch, dårlige pasninger og dårlige valg. Selv om vi leder 3-1 og har tilsynelatende god kontroll skader det ikke å sette flere når sjansen byr seg.

Laget var helt klart bedre offensivt idag. I stedet for å slå høyt inn fra kant til små spisser så varierte vi mer. Flatt inn i bakrommet, 45 inn i feltet, stikkere inn mellom back og stopper, småspill i midten osv. Vi blir mer uforutsigbare. Og da er det nesten litt typisk at vi også setter en pinne på at Lindkvist slår høyt inn i boksen.

Ellers så var LSK tafatte i dag. Skoda er helt naken, og de har en haug av unødvendige etterslengere. Rett og slett kjipe.

Lindkvist fikk mye å juble for mot LSK.
Lindkvist fikk mye å juble for mot LSK.

Ballen gikk i riktig retning

Det var ikke druling av ball framover på lykke og fromme. Det var spill. Og retninga virker riktig…både på banen og med tanke på klatring på tabellen og i cupen. Fortsetter dette så kan vi bli vanskelig å slå. Og da er veien åpen for medalje i cup og serie.

Ellers var Magnus  Grødem et friskt pust. Litt bedre presisjon på avslutningene så hadde det stått fire, og ikke tre, til Vålerenga.

Det ble bare nesten for Magnus Grødem.
Det ble bare nesten for Magnus Grødem.

Og hør hva Moa sa etter kampen:
– For å være helt ærlig, jeg liker dem bare ikke. De får spille som de vil, men jeg liker ikke å prate om andre lag. Jeg konsentrerer meg om Vålerenga og meg selv, men det er jævlig deilig å ta de tre poengene, både for oss selv og fansen. Det er det eneste jeg tenker på, sa Moa da NTB spurte ham om hva som er det verste med Lillestrøm.

Han er oppe i seks mål mot erkerivalen.

– Når jeg er på Åråsen, føles det ut som hjemmebane. Jeg har scoret så mange mål der, sa en sylskarp Moa.

NTB snakket også med Deila etter kampen. Da Deila ble spurt om han ville ha Lillestrøm ned i 1. divisjon eller beholde de temperamentsfulle derbyene, svarte den tidligere Strømsgodset-treneren følgende:

– Jeg vil ha det som nå, de er dårligere enn oss og rett bak oss, men holder seg oppe. Det er helt perfekt, gliste Deila.

Og som ikke det er nok, er Deila sitert på følgende i flere medier:
– Jeg var litt sleivete i kjeften før denne kampen, men det må vi begynne å bli. Alt skal være så korrekt. Vi må ha meninger og uenigheter. Ikke på person, men på fag. Vi må rivalisere mer. Det blir for snilt.

– Vi må tørre å være litt store i kjeften og gå ut å mene noe. Jeg blir i hvert fall ikke skuffet om det er en trener som sier noe om mitt lag. Sier han at jeg er en idiot blir det annerledes, men å si at vi er omstendelige eller romantiske, det driter jeg i, sier Deila.

Og det Deila, det er vi helt enig i. Spesielt når du sørger for at laget henter inn tre poeng som nå.

Legg igjen en kommentar