Dagboka fredag 23. juni 2017

Det er fredag og St. Hans. Mens resten av befolkningen myser mot vinteren myser vi mot helgen og kamp mot bøfla, pengejaget blant norske klubber, tysk 4. divisjonsfotball og tar et gjensyn med en vaskekte Gud. Exit Lindkvist Det er ikke bekreftet fra klubbhold enda, men Footbolltransfers har en sak på at Rasmus Lindkvist er … Fortsett å lese «Dagboka fredag 23. juni 2017»

Det er fredag og St. Hans. Mens resten av befolkningen myser mot vinteren myser vi mot helgen og kamp mot bøfla, pengejaget blant norske klubber, tysk 4. divisjonsfotball og tar et gjensyn med en vaskekte Gud.

Exit Lindkvist
Det er ikke bekreftet fra klubbhold enda, men Footbolltransfers har en sak på at Rasmus Lindkvist er klar for AIK etter 4 år i Vålerenga. Om det stemmer skal han fremdeles være aktuell for kamp frem til 15. juli.

Follo har trøbbel i tårnet
Ikke bare ligger de nederst tabellen i PostNord-ligaen, men nå har de sause det til økonomisk. Det har gått så langt styret i Follo FK har sendt en innstilling som må behandles på årsmøtet om at klubben legger ned driften ved årets slutt – med mindre det skjer en drastisk endring.

Follo er en litt uvanlig klubb. Laget er en sammenslåing eller felles prosjekt for en rekke klubber i Akershus.Klubben eier ikke et eget anlegg, men trener på anleggene til klubbene som avgir spillere til den.

Mangelen på eget anlegg er nå en del av forklaringen på gapet mellom inntekter og utgifter. De har ikek hatt muligheten til å gjennomføre fotballakademiet sitt I tillegg har de hatt en svikt på både billettinntekter og ut mot bedrifter.  Gjelden er nå 1,6 mill og klubben klarer ikke betjene den.

Det kinesiske U-20 landslaget melder overgang til Tyskland
Attdetvarsarusaru? Jepp. Du hørte riktig. Visstnok skal det kinesiske U-20 landslaget spille mot og med lagene i Regionalliga Südwest. De får riktig nok ikke være med i ligaen. Dette fordi de mangler en hjemmebane som er innenfor det avgrensede området som de andre lagene i ligaen sogner til.

Så hvorfor skal da det kinsesiske U-20 laget spille i, eller mot, lag i den tyske 4. divisjonen. Vel, det er jo en knakende fin idè da ettersom det bare er 19 lag i Regionalliga Südwest. Andre ville kanskje foreslått å hente opp et lag til, men selvsagt et U-20 lag fra Kina gjør jo samme nytten.

Andre igjen kjøper ikke helt grunnen om at det er gøy fordi 20 er et fint tall. De mener grunnen til at dette gjøres er penger, grunker, gryn, flis, ståler, høvdinger og spenn. I 2016 så signerte de kinesiske myndigheter og det tyske fotballforbundet en avtale. Tyskerne skal øse av sin ekspertise om fotball og således hjelpe kineserne til å nå nye sportslige høyder mot at kineserne gjør store investeringer i tysk fotball.

Intet er bekreftet fra offisielt hold enda, men, Xi Jinping skal komme på offisielt besøk til Tyskland neste måned i forbindelse med G20 møtene i Berlin. Vi får se hva som skjer da. Kanskje bekrefter partene en avtale da.

Hva blir det neste lissom? At Kina klarer å skvise inn et eget lag i nordatlantisk dameliga?

Et nytt norsk proffeventyr i emning
Cato Bangmeister Jr fra Stor-Ottestad er etter sigende klar for Manila Wulvers. Hvis det ikke ringer noen bjeller, så er Bangmeister en av de VPNs oppsøkende blogger klarte å intervjue før førsterundekampen mot Løten.

Manila Wulvers er en relativt nystartet klubb som tidligere het Carrigans FC og de spiller i Challengers divisjonen til WFL. WFL står for Weekend Futbol League. Mao så er det ingen forhatte mandagskamper i denne ligaen.

VPN har prøvd å finne et klipp der Manila Wulvers scorer mål eller i det minste gjør det tålelig greit, men slike klipp virker ikke å eksistere på verdenswebben. Dette fordi Manila Wulvers sverger på å ha 4 saltstøtter i forsvar som står meget høyt samtidig som midtbane og spiss ikke presser ballfører.

https://www.youtube.com/watch?v=KthCr3ah1-w

Plutselig virker ikke innsatsen til våre gutter mot Molde å være så ille likevel….

NFF er (endelig) en del av homolobbyen
NFF, de du veit som ville nekte Brann å bruke regnbueflagg som cornerflagg, de som nektet Lyn å bruke regnbueflagg som cornerflagg og de som ville nekte folk å markere motstand mot den da nye antihomoloven da Norge møtte Russland på Ullevaal Stadion. Ja de ja. De er nå for at man skal ta litt samfunnsansvar, jobbe litt med holdninger (kanskje mest sine egne) og være litt inkluderende overfor de av oss som ikke er heterofile.

Det som skjer er at NFF tar i bruk cornerflaggene de tidligere var så i mot og i tillegg utstyrer kapteinene med med et kapteinsbind i regnbuens farger. Det er hyggelig å se at NFF endelig tar grep slik at de tilsynelatende ikke er på samme side av gjerdet i denne saken som Nordfront.

Kaaaaaaamp!
Myndighetene har utstedt fellingstillatelse på bøffel igjen og i morgen braker det løs.

Først ut er damelaget. De møter LSK kl 15 i LSK Hallen. Det blir en av årets vanskeligste bortekamper, men vi er sikker på at damene fikser denne biffen. Elise Krieghoff er heit på grøten om dagen og vi satser på to nye pinner mot bøfla fra hu.

Med mindre noe spesielt skjer så skal du kunne dra fra kampen i LSK Hallen og direkte til Ullevaal Stadion og rekke avspark på tilsvarende kamp på herresiden.

Ghayas Zahid er disponibel igjen etter å ha stått over kampen mot Godset. Med tanke på hvor mye is vi hadde i rubben offensivt mot Godset så kan og vi Zahid styrke oss. Hos Bøfla er ståa litt annerledes. Knudtzon fikk korrekt gult kort for å prøve å filme seg til straffespark i sist serierunde og må sone mot oss. Det byr på enkelte utfordringer for dem. Knudtzon har hatt et par gode kamper som spiss. De resterende alternativene på topp har til gode å overbevise. Malec var heit på gråten i vinter, men virker å være helt ute av det, Skoda har vært en alt annet enn knallsignering og Ajeti har ikke nivået inne.  Intet hadde smakt bedre i morgen enn en overbevisende seier mot lillebroren til Strømmen.

God påske
I den verdensomspennende religionen Iglesia Maradoniana, eller Maradonakirken på norsk, så er det påskeaften i dag. I dag er det nemlig 31 år siden Argentina og England møttes i kvartfinalen av VM i Mexico og El pibe de oro produserte 2 av de mest minneverdige målene i fotballens historie ila 4-5 minutter. Kampen ble jo spilt bare 4 år etter Falklandskrigen og stemningen var til å ta og føle på før kampen. Etter også for den saks skyld. Med tanke på hvordan 1-0 kom og at Maradona etter kampen ikke la seg langflat pga handsen, men i stedet uttalte ting som «den som stjeler fra en tyv blir lettere tilgitt» med klare hentydninger til Falklandsøyene så bla han tidenes skurk den ene plassen og tidenes helt den andre.

Dette eksemplifiseres ved låter fra begge hold dedikert til Maradona (og siden det er fredag får du lov til å jekke deg en voksenbrigg).

Gode gamle The Business får æren av å fronte Englands syn:

Los Piojos froner det argentinske:

https://www.youtube.com/watch?v=MdD28gTbdQs

 

Vålerenga i dag
Kjenner du dragninga? Dragninga til hva da? Dragninga til Vålerenga Vertshus vel. For gjør du det så skal du vite at Ronny Deila står til disp for deg mellom 17 og 18 dersom du har noen mer eller mindre velformulerte spørsmål.

Legg igjen en kommentar