Vålerenga – Strømsgodset 1-1

Dette lå an til å bli en fin aften med nydelig sommertemperatur, grønt gress en overkommelig motstander og et Vålerengas nesten uten skader og karantener. Eliteseriens 13. runde – Ullevaal Stadion Søndag 18. juni klokka 20:00 Solgte billetter: 8.049 Mål: 0-1 Parr (1 min) 1-1 Jääger (18 min) Kort: 26 min Madsen (SIF) 76 min … Fortsett å lese «Vålerenga – Strømsgodset 1-1»

Dette lå an til å bli en fin aften med nydelig sommertemperatur, grønt gress en overkommelig motstander og et Vålerengas nesten uten skader og karantener.

Eliteseriens 13. runde – Ullevaal Stadion

Søndag 18. juni klokka 20:00

Solgte billetter: 8.049

Mål:

0-1 Parr (1 min)

1-1 Jääger (18 min)

Kort:

26 min Madsen (SIF)

76 min Parr (SIF)

Lagoppstilling Vålerenga: Sandberg – Lindkvist, Jääger,Tollås Nation, Näsberg- Lekven (81 min Berntsen), Grindheim, Agyiri (56 min Stengel) – Fredheim Holm, Abdellaoue, Finne (84 min Ejuke)

Lagoppstilling Godset: Bugge Pettersen – Parr, Madsen, Glesnes, Vilsvik – Hauger, Junior, Ulland Andersen, Nguen (89 minTokstad) – Jradi, Pedersen (79 min Tagbajumi)

1. Omgang

Det ække første gang og det bli’kke siste gang: Vålerenga starter kampen med å slippe inn en lompe. Det er som de prøver å holde liv i det gamle mosegrønne bespisningsstedet som lå uttafor og på folkemunne ble kalt for Liket. Om det var pga treg betjening eller fordi folk ramla om der inne vites ikke. Sannsynligvis begge deler.

Uansett, det var Jradi som åpna opp forsvaret med et hælspark og Parr som putta.

Etter dette prøver Godset seg et par ganger på høyresiden. Det blir småfarlig et par ganger, men vi rir det av.

1-1 Første store sjansen vår kommer etter 23 min. Vi får frisparket på sia og Grine-Pelle slår en innsvinger. Det blir mye klabb og bab før Fredheim Holm klemmer en andreball tilbake inn i boksen igjen. Den forlenger Jäägermeister og Bugge Pettersen får aldri fingra på den.

Et par minutter senere har vi en ganske lik situasjon. Godset varter opp med en dårlig klarering og andreballen havner hos Näsberg som vender og skytter i lengste. Bugge får en hånd på ballen.

Etter 40 min ser vi et bevis på at en gammel relasjon aldri dør: Fredheim Holm får en ball i mellomrommet og Moa gjør et helhjertet bueløp. Løp og pasning er perfekt timet og bare en meget god og rask midtstopper hindrer Moa å komme alene med Bugge Pettersen.

Det er egentlig det siste som skjer før laga rundt til pause.

Pause

I pausen blir Adam Larsen Kwarasey presentert på matta av Freddyboy.

2. omgang

Lagene kommer på banen uten at det er foretatt bytter i pausen.

Første sjansen i 2. omgang tilfaller Godset. De bruker en pasning fra Finne og Jradi fører ballen oppover. På andre forsøk finner han Tokmac Nguen. Han går til dødlinja og prøver noe som ser ut som et skudd. Sandberg får fingra på ballen og Pedersen får nesten sklidd inn returen. Ballen går til corner og den blir ikke ufarlig. Her spiller vi Godset farlige. Det er våre elendige klareringer som gir dem muligheter.

Etter dette tar Vålerenga over. Mye går gjennom midtbanen og de veksler på på vende spillet ut til sidene, vente på sidebackene og å tråkke seg gjennom sentralt.  Spesielt Fredheim Holm er mye borti ball og bestemmer tempo i spillet.

Etter 58 min er vi nære en ledelse Finne slår hardt inn og Grine-Pelle vinner hodeduellen foran kasse. Ballen styres en meter til siden for Bugge Pettersen.

Like etter prøver vi oss på det samme igjen, men da fra Lindkvist til Näsberg. Bugge tar headinga lett og og setter raskt igang spillet. Vi har jo tømt oss med begge backa på offensiv dødlinja,  så Godset kommer i stor fart og overtall. Heldigvis for oss går det seg fast i midten mot et forsvar uten backer og den svake avslutningen går langt over mål.

Etter 74 min er Lekven i overkant fancy. Et balltap fører til en overgang. Skuddet er høyt og hardt, men Sandberg visper ballen til corner. Vålerenga kontrer på corneren og Grine-Pelle finner Lindkvist uten førsteforsvarer eller sikring. Han setter fart og fra 16 så fyrer han av børsa med maks krutt. Skuddet treffer Bugge Pettersen midt i kassa, men spretter ut igjen da han ikke rakk å reagere med arma.

På slutten foretar Vålerenga et par bytter og inn kommer Ejuke og Berntsen. Berntsen har et par veldig bra innvolveringer som da kroppsfinta hans setter ut godsetspilleren slik at han blir klept ned i favorittposisjonen til Stengel. Kun en spretten Bugge hindrer scoring da han visper Stengels frisparkperle over krysset.

Etter det produseres det ikke noe nevneverdig og dommeren blåser av kampen etter 92 minutter.

1-1 speiler kampen greit. Vi spiller en kamp på det jevne der vi kunne vært bedre i begge ender.

Legg igjen en kommentar