Dagboka torsdag 15. juni 2017

2. laget spilte kamp i går, U-21 landslaget har kanskje ikke spilt kamp mot Kosovo likevel, det er kamp til hælja og i tillegg så myser vi litt på arenaen vi snart skal spille kamper på. Stikkordet for dagens dagbok er kamp. Eller som Svigers, Slaktern og Kukkens Far ville sagt det: KAAAAAAAAAAMP! Tap i … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 15. juni 2017»

2. laget spilte kamp i går, U-21 landslaget har kanskje ikke spilt kamp mot Kosovo likevel, det er kamp til hælja og i tillegg så myser vi litt på arenaen vi snart skal spille kamper på. Stikkordet for dagens dagbok er kamp. Eller som Svigers, Slaktern og Kukkens Far ville sagt det: KAAAAAAAAAAMP!

Tap i Vallhall
2. laget spilte i går hjemme mot Asker i PostNord-Ligaen og tapte 0-1. Målet kom i 1. omgang på straffe etter at Samuel Kari Fridjonsson handset.Fridjonsson fikk rødt kort i situasjonen.

Tapet var 2. lagets tredje på rad og ligger nå på 10. plass 1 poeng over direkte nedrykk.

Høydepunkter fra kampen kan sees HER

I tillegg bør det nevnes at Asker stilte i noen avsindig stygge drakter. Faktisk så stygge at det er bortimot umulig å overgå graden av stygghet når man sitter i PL Fantasy og prøver å konstruere styggest mulig drakt for laget ditt.

Tap på Nye Kunstgress?
Norge U-21 valset som kjent over Kosovo U-21 på Marienlyst og det ble til slutt 5-0…trodde vi.

Det viser seg at folkene i kompetansens høyborg, NFF, ikke klarte å fange opp at Ajer ble suspendert etter rødt kort i U-19 kampen mot Spania, en kamp Spania vant 2-0, selv ikke da Ajer spurte dem direkte om hans røde kort i U-19 kampen ville få følger for etterfølgende kamp på U-21 nivå.

NFF uffer seg og uttaler til VG at det er vanskelig å holde styr på dette fordi NFFS aldersbestemte landslag spiller ensten 150 kamper i året og det «et stort apparat med koordinator og tiltaksleder».

NFF kunne også opplyse om at tabben ble oppdaget av UEFA og de kunne videre fortelle at «UEFA har stålkontroll på disse tingene«.

Merkelig at UEFA kan ha stålkontroll. Det er 55 forbund som er medlem av UEFA. Det vil si at dersom det ene forbundet NFF genererer 150 kamper for aldersbestemte landslag så genererer de andre forbundene omtrent den samme kampaktiviteten så må UEFA kontrollere og loggføre kampfakta fra minimum 4.125 kamper (150 kamper x 55 forbund =8250 kamper totalt. Dette tallet er delt på 2 da det kreves 2 lag for å spille en kamp).

UEFA har altså stålkontroll på 4.125 kamper, mens NFF driter seg ut selv om de bare må forholde seg til halvparten av all kampfakta som deres 150 kamper genererer.

VPN gratulerer!

Stadionsaken – de siste dagers hendelser

Stadiontomter

Så har saken om tomter, gaver, avtaler og rekkefølgebestemmelser kommet til pressen. Finansavisen, Aftenposten, NRK og flere andre har omtalt sakene, så vi skal prøve å oppklare litt.

Det er to saker som nå pågår i forhold til stadiontomta og tomtene som ligger rundt stadion. Sak 1 handler om at Vålerenga nå ønsker å få omdisponert en liten hjørnetomt på Valle til boliger og næring. Sak nummer 2 handler om at Vålerenga vil få fritak for rekkefølgebestemmelser knyttet til krysset Grenseveien/Innspurten

Vi tar først for oss sak 1.

130/158
Da Vålerenga fikk kjøpte stadiontomta for 1 krone av Oslo Kommune så var tomta man kjøpte større enn kun der hvor stadion skulle ligge. Dette handlet om at Vålerenga skulle slippe å ta opp lån på hele kostnaden for stadion, samtidig som området rundt stadion skulle utvikles. Dette er leilighetstomta(B6) og tomta hvor det skal bygges kontorbygg(B2).

I enden av Innspurten ligger det en tomt som heter «130/158». Den tomta er regulert til grøntområde, men brukes per i dag som en asfaltert parkeringsplass. Denne delen ble omtalt i opsjonsavtalen mellom Oslo kommune og Vålerenga Fotball slik:

10. OPSJON PÅ GNR/BNR 130/158
Dersom det inne utløpet av opsjonstiden (10 år fra 2014, red) blir truffet endelig vedtak om omregulering av hele eller deler av gnr/bnr 130/158 til annet enn offentlig område, friområde, offentlig vei eller barnehageformål skal også denne eiendommen (eller del av denne dersom omreguleringen ikke omfatter hele eiendommen) inngå i tomtegaven fra OK, se punkt 9 ovenfor. Overskjøting av denne kan tidligst skje etter at omregulering er endelig vedtatt og eventuelle kart- og delingsforretning er avsluttet. Kart- og delingsforretninger kan tidlig søkes om etter at omregulering er ferdig.

Vålerenga har derfor startet arbeidet med omregulering av 130/158 for å bygge leiligheter og næring, slik de har rett til etter opsjonsavtalen. Finansavisen har spekulert i at Vålerenga kan tjene 100 millioner kroner på denne tomta når den blir solgt til en utvikler, noe som er veldig tabloid all den tide verdien først kan fastslås når tomten er ferdig regulert og byggeplaner godkjent. Verdien på 130/158 vil avgjøres av hvor mange kvadratmeter (avgjøres av høyde og bredde på bygget) man får lov til å bygge.

Mye av grunnlaget til hvorfor Vålerenga gjør dette nå er at grunnen under den nye adkomstveien på baksiden av Valhall viste seg å være en eneste stor søppeldynge. Utallige bilvrak og annet søppel ble gravd frem. Samtidig har grunnforholdene på tomta vist seg å være vanskelige. Dette har totalt gitt stadionprosjektet en økt kostnad på 50 millioner kroner.

Tomta 130/158 er den som er markert med grønt i bildet under.

Capture

Krysset Innspurten/Grenseveien
I enden av Innspurten ligger krysset til Grenseveien. Et lyskryss som i dag gir lange køer i alle retninger når folk skal til og fra jobb.

For store prosjekter så krever kommunen at utbygger skal bidra til utvikling av nærområde for å få lov til å bygge ut prosjekter. Dette har også stadionprosjektet blitt pålagt. Allerede er det brukt over 100 millioner kroner på å oppgradere og bygge nye veier, gang- og sykkelstier, samt stadiontorget. Totalt vil man bruke 150 millioner på tiltak som ikke har noe med selve fotballstadion å gjøre.

I rekkefølgebestemmelsen står det også at stadionprosjektet skal bygge ut krysset Innspurten/Grenseveien for å bedre trafikkforholdene i området før man får lov til å bruke stadion og den nye videregående skolen, utbedring skulle koste cirka 20 millioner kroner.

Problemene her startet når Statens Vegvesen la ned forbud mot å starte med arbeider i krysset. Det var allerede betydelige trafikale problemer i området grunnet oppussing av Brynstunnelen på Ring 3 og Statens Vegvesen ønsket ikke mer kaos.

Krysset må også ses i lys av hele utviklingen på Helsfyr hvor det er foreslått store utbygninger rundt Fyrstikktorget og nye trikketrase til Helsfyr som Ruter har foreslått lagt i Grenseveien.

Saken som Vålerenga da har fremmet for Oslo kommune er at man fjernet krysset fra rekkefølgebestemmelsen slik at forsinkelsen pålagt av Statens Vegvesen ikke gjør at åpning av stadion og ny videregående skole ikke blir forsinket. Byrådet er positive til dette og ønsker også frita Vålerenga fra å bygge krysset, all den tid man ikke engang er enig om hvordan det skal bygges og at avgjørelsen om dette kan ligge flere år frem i tid.

Konklusjonen av disse to sakene blir da at Vålerenga fremmer forslaget om tomt 130/158, noe de har full rett til å gjøre. Oslo Kommune må deretter bestemme seg for om de ønsker å omdisponere tomta slik Vålerenga ønsker, noe som da utløser punkt 10 i opsjonsavtalen. De politiske signalene fra Rådhuset er positive til dette. Når det gjelder krysset Innspurten/Grenseveien så ønsker Vålerenga å bli fritatt for forpliktelsen om å utbedre krysset når Oslo kommune og deres etater tilslutt en gang i fremtiden blir enig med seg selv om hvordan de ønsker at det skal bygges. Begge forslagene fra Vålerenga er fornuftige og innafor all den tid den kun følger opsjonsavtalen og ønsker å gjøre stadionprosjektet forutsigbart i årene som kommer.

Viking til hælvete
Viking fortsetter å kutte kostnader og spillerne renner ut av klubben. Det er ikke lenge siden det ble klart at Kwesi Appiah, Robin Shroot og Michael Ledger forsvinner til nye klubber i sommer, men nå stikker også Patrick Pedersen til sin gamle klubb Valur. Da siter Viking igjen med 1 midtstopper og 2 spisser. Kanskje forsvinner også Samuel Adegbenro i sommervinduet og da er det bare Bringaker igjen på topp.

Popcorntid
Det ser ut som om at vi må ned på supern på hjørnet nå og hamstre popcorn. Josimar har pirket litt i Ole Gunnar Solskjær igjen og vi vet jo alle hvor glad han er i det.

Kort fortalt så satte Josimar fokus på Ole Gunnar Solskjær, Jim Solbakken og den helt spesielle evnen Solskjær hadde til å kjøpe spillere som ble representert at Solbakken. Det førte til at Solskjær i en periode boikottet blekka.

Nå kan det se ut som om Josimar har fått ferten i noe nytt snadder. Solskjær står oppført med en formue på 22 millioner og det er jo egentlig ganske mye penger. I alle fall om man ikke tar hensyn til at denne personen har spilt spiss på verdens rikeste lag i 12 år og etter det har livnært som fotballmanager i Eliteserien og Premier League.

Det er naivt å tro at Josimar har publisert alt de har funnet, så det ligger an til masse dramalama fremover om Solskjær påstår noe annet enn det Josimar kan dokumentere.

Vålerenga i dag
Du må sette opp fantasylaget ditt!

Vålerenga denne helgen
Ikke glem kampen mot Godset da. Sen kampstart på søndag. Billetter kan du kjøpe HER

Legg igjen en kommentar