Hockeyblunder skaper festkrøll

Lørdag 9. september 15:00 spiller Vålerenga sin aller første fotballkamp på egen stadion.  En time senere skal VIF Hockey serieåpne hjemme på Gjøvik.  Åpningshelga i september er noe vi har sett fram til lenge. Det er en helg som kommer til å bli en eneste lang fest. Først er det damekamp, så er det børst … Fortsett å lese «Hockeyblunder skaper festkrøll»

Lørdag 9. september 15:00 spiller Vålerenga sin aller første fotballkamp på egen stadion.  En time senere skal VIF Hockey serieåpne hjemme på Gjøvik. 

Åpningshelga i september er noe vi har sett fram til lenge. Det er en helg som kommer til å bli en eneste lang fest. Først er det damekamp, så er det børst og ball og på søndag så er det herrekamp. Alt ligger derfor til rette for en fantastisk Vålerenga-helg.

Men så er det noe som skurrer.

Vålerenga hockey skal åpne med hjemmekamp samme helg. En hjemmekamp som til alt overmål blir lagt til Fjellhallen i Gjøvik. Denne kampen er beramma til lørdag 16:00. Det er en time etter at damene har sparka i gang første tellende fotballkamp på en egen stadion.

Hva er det som har skjedd her? Vi har prøvd å finne litt ut av det, men det er ingen åpenbar kortslutning. Gunnar Thøgersen, daglig leder i Vålerenga Hockey, sier på epost til oss at datoen 9. september kom først på banen forrige helg. Han forklarer videre at Vålerenga Hockey var satt opp med kamp 10., men at den ble flytta til 9. på grunn av stadionåpninga. «Ja, så klart vi var klar over at det var åpningshelg, som du sier, men ikke at det skulle være lørdag og søndag» er en kommentar til spørsmålet om de ikke var klar over at det var snakk om åpningshelg.

Dette er for oss helt uforståelig. Det har, så vidt oss bekjent, hele tiden vært snakk om åpningshelg. Spørsmålet har dog vært hvem som skulle spille når. At da hockeydelen av Vålerenga ikke er klar over dette gjør at vi er usikre på om de følger med på hva resten av klubben gjør. I tillegg så lurer vi på hvordan hockeyforbundet har klart å være så tilbakestående at de ikke har fått med seg en potensiell kræsj her.

Samtidig fremstår selve utsagnet noe ullent. VPN vil ikke spekulere, men om vi skulle gjort det så ville vi stilt oss disse spørsmåla: Har hockeyklubben fått bekrefta av Vålerenga Fotball Elite at eliteseriekampen skal spilles søndag? Har noen giddi å ta en telefon til breddedelen av klubben for å sjekke om det er kamp lørdag? Dette er bare spekulasjoner fra vår side, men det skal ikke så ekstremt mye til for å få bedre kommunikasjon mellom de forskjellige delene i Vålerenga IF.

Seriestart på Gjøvik

Seriestarten er kjempeviktig for mange. Vi har full forståelse for at mange har lyst til å se første seriekamp. Spesielt siden det også er kamp mot Storhamar. Det Vålerenga Hockey nå klarer å gjøre er å sette mange supportere i skvis mellom åpningsfest og hockeystart. En ting hadde vært om kampen hadde blitt spilt i Furuset Forum. Da kunne de som ønsket det tatt t-banen ned til Helsfyr rett etter kampslutt og slengt seg med på festen på torget utenfor stadion etterpå.

Den festen fratar Vålerenga hockey supporterne.

For kampen vurderes flyttes til Gjøvik. Hvorfor det? Enkelt. Fjellhallen tar over fem ganger så mange tilskuere som det Furuset forum gjør. Da er det kanskje ikke så farlig for klubben at kampen spilles flere timer utenfor Oslo – den blir jo full av hamarsinger uansett.

Hvordan løse floka?

En ting hadde vært å spille i Furuset forum, men da flytter du egentlig bare problemet. Den beste måten, og den måten VPN veit det jobbes med, er å flytte kampen til fredag 8. september. Den skal nok uansett spilles i Gjøvik, men da kræsjer den i det minste ikke med noe annet. Supporterne blir ikke satt i skvis og klubben blir ikke fratatt den festhelgen det skulle vært.

Vålerenga på Nett veit at en avgjørelse på dette blir tatt allerede mandag. Vi håper styret i Vålerenga sammen med TV 2 og NIHF tar den riktige.

Legg igjen en kommentar