Dagboka mandag 12. juni 2017

Noen prøver å ødelegge Vålerenga-festen, MortenP finner ut at han skal være en tufs og det var Vålerenga-kamp i helgen. Dette er dagens dagbok. Det som aldri slutter å overraske er den komplette mangelen på kommunikasjon og samarbeidsevne i idretts-Norge. Lørdag 9. september er en av de største dagene i Vålerenga-historien. Da åpner damelaget nye … Fortsett å lese «Dagboka mandag 12. juni 2017»

Noen prøver å ødelegge Vålerenga-festen, MortenP finner ut at han skal være en tufs og det var Vålerenga-kamp i helgen. Dette er dagens dagbok.

Det som aldri slutter å overraske er den komplette mangelen på kommunikasjon og samarbeidsevne i idretts-Norge. Lørdag 9. september er en av de største dagene i Vålerenga-historien. Da åpner damelaget nye Vålerenga stadion og starter en kjempehelg med toppserieball, børst på torget og eliteserieball dagen etterpå.

Derfor er det helt fantastisk at hockeyforbundet har klart å sette opp første hjemmekamp i Get-ligaen en time ETTER at damekampen har startet. Vi er ikke sikre på hvem som har «glemt» å si ifra til hvem, men dette er noe av det dummeste vi har har opplevd på evigheter. At Vålerenga Fotball ikke var klar over dette før på lørdag 10. juni er også ganske fantastisk. Skulle tro at ingen hadde giddi å si ifra.

Vi kan ikke tenke oss at VIF Hockey har vært så ufattelig kjipe (og dumme) at de har bedt om første hjemmekamp den helgen. Vi mistenker at TV 2, som sitter på tv-rettighetene, har finni ut at de skal være duster mot NRK. Hvorfor NRK undrer du kanskje? Vel, de har TV-rettighetene til Toppserien. I tillegg så viser hockeyforbundet med dette at de enten legger seg på rygg eller er for dumme til å skjønne at dette ikke går.

Kjære TV 2 og hockeyforbundet. Her har dere sjansen til å rette opp en gigantisk bommert. Vil dere virkelig være kjent som de som ødela festen Vålerenga inviterte til? Vi håper ikke det, men vi veit aldri. Og siden vi trur TV 2 er den største synderen her så veit vi hvor vi bør sende lykkeønskningene våre. Bergensere er som hamarsinger, de skal bare ha flere sølvpenger.

MortenP, Riise og en forstyrrende VG-artikkel

Norge spilte uavgjort mot Tsjekkia i en landskamp som var den mest underholdende på evigheter. Det burde dog vært 2-1 til Norge, men Tarik bomma og da blei det uavgjort. Det som er litt tufsete er alle de negative oppslagene Tarik Elyounoussi får i etterkant. John Arne Riise framstår som en av de største kritikerne. Han omtaler Tarik som illojal mot landslaget. Dette faller Dagbladets MortenP veldig tungt for brystet.

Han tar Tarik i forsvar og slakter Riise for en hendelse for fire år siden. I følge MortenP så prøvde Riise å stjele et straffespark fra Tarik. Et straffespark som for øvrig ble satt i mål.

Her er det etter vårt skjønn noen ganske vesentlige opplysninger som Morten P ikke nevner:

– Sånn oppfattet ikke jeg situasjonen, og sånn oppfatter jeg det ikke når jeg snakker med Tarik etterpå heller. Det er om å gjøre å ta ansvar, og de står som nummer én og to på listen, men avtalen var at de skulle kommunisere seg i mellom om de virkelig hadde lyst, forklarer By Rise.

Elyounoussi satte ballen i mål, og Norge vant kampen 3-1 på bortebane. I VGTV-intervjuet etterpå forklarte Rosenborg-spilleren hvorfor Riise kom bort til ham slik: – Han hadde lyst til å ta straffen. – Hva sa du da? – Nei, den vil jeg ta selv. Og så prøvde han seg igjen, og så sa jeg at jeg hadde en veldig god følelse. Den skal jeg sette, så jeg var ikke i tvil om hvor straffen skulle settes.

24-åringen bare smiler når han på flyplassen i Larnaka dagen derpå får spørsmål om straffesituasjonen. – Det var ikke forstyrrende. Det var helt OK. Jeg var først på listen og han var nummer to, så han kom bort for å sjekke hvordan det lå an, om jeg virkelig hadde lyst til å ta straffen eller om jeg var nervøs, sier Elyounoussi. – Vi snakket om det før kampen at vi skulle føle på det. Det var tross alt en veldig viktig straffe, så jeg setter egentlig pris på at han kommer og spør hvordan det ligger an. Hadde jeg ikke følt for å ta den, hadde jeg bare gitt ballen til John Arne, fortsetter han.

Fordi Riise er en dust, velger Morten P å ta han. For øvrig er det irrelevant hva som skjedde for fire år siden i vurderingen av om Tarik burde sentret eller ikke. Og om han hadde gjort det ville nok ballen gått uttafor uansett, Søderlund har vel ikke akkurat vært en målgarantist på dette landslaget vårt.

Tap for Vålerenga 2

Vålerenga 2 møtte Brumunddal i PostNord-ligaen på lørdag. Matchen endte med 2-1 til Brumunddal. Vi har dessverre ikke fått sett kampen, så vi må hvile oss på referat fra andre. VIF har et glimrende sammendrag som vi syns du skal lese.

Vålerenga i dag

Vi arrangerer barnebursdager på Ulven.

Legg igjen en kommentar