Dagboka fredag 9. juni 2017

Det er fredag og det regner. Det er like greit, for det ække kamp denne helgen. Det er landslagspause. Landslagspauser kan være litt som klamydia i halsregionen – ganske irriterende. Spesielt om man spiller fantasy eller spiller for Bodø/Glimt. Any given sunday Vi begynner denne boka med en oppfordring til dere foreldre som har en … Fortsett å lese «Dagboka fredag 9. juni 2017»

Det er fredag og det regner. Det er like greit, for det ække kamp denne helgen. Det er landslagspause. Landslagspauser kan være litt som klamydia i halsregionen – ganske irriterende. Spesielt om man spiller fantasy eller spiller for Bodø/Glimt.

Any given sunday
Vi begynner denne boka med en oppfordring til dere foreldre som har en håpefull som kunne tenke seg å bulke litt, få nye venner, lære en spennende sport, ta opp arven etter Jan Stenerud og Knut Rokne og vinne bøtter om 10-15 år. Vålerenga Trolls skal starte opp et U-11 lag. Her er det mulighet til å prøve en ny idrett i trygge rammer. Høres det interessant ut kan du lese mer HER

Man trenger ikke spille amerikansk fotball for å la seg inspirere av sporten. Dan Eggen brukte f.eks. inch by inch talen til Al Pacino for å gire opp ungfolene da han var trener for juniorlaget til Kåffa. I alle fall om været var bedre enn i dag. Var det regn og sølepytter var det løpetrening med innlagte push ups over sølepyttene – og de skulle være så dype at man ble våt på mannen.

En kamp for historiebøkene
Vi holder oss til Amerikansk fotball. VIF Trolls sitt damelag er i skrivende stund på vei over Skagerak for å beseire dansker. Dette er første gang et norsk damelag møter et dansk lag. Kampen spilles i morgen kl 12 på hjemmebanen til motstanderen Copenhagen Tomahawks. VPN står på Vippetangen med tørkle og ønsker dere lykke til.

Innebandy
Hallidrettene har stort sett tatt sommerferie nå, men det betyr ikke at de ligger på latsiden. Vålerenga Innebandy sitt lag i 1. divisjon bruker sommeren til å forsterke stallen. På Facebooksiden deres så kan du lese mer om det.

Valg og sånn
Det var valg i Storbritannia i går. Vi trenger ikke snakke om det, men når avisene har overskrifter som May-Day så bringer det tilbake minner. I 1993 avgjorde Brad May playoffserien mot Boston Bruins med en klassemål i fjerde og avgjørende kamp mot Boston Bruins. Magikeren Pat Lafontaine blir trippa i midtsonen, men klarer å finne bulldoseren Brad May mens han ligger og svømmer på isen. Brad May er vel egentlig aldri i balanse, men klarer å vende bort og slå tunnel på Raymond Bourque, en av tidenes beste backer, dra ned keeper og sette’n i åpen kasse. Natta og sommerferie på Beantown!

 

May går omtrent like røddig på røra der som Ulven. Herregud som jeg savner hockey nå.

Et dykk i Nasjonalbibliotekets arkiver
Dagbokskribenten kom over et nydelig klipp i går. i 1939, i pausen i kampen mellom Lyn og Vålerenga ble Vålerengas legendariske keeper Henry «Tippen» Johansen tildelt Egebergs Ærespris for sine prestasjoner i fotball, bandy, ishockey, tennis og hopp.

Tildelningen kan høres i sin helhet HER

Vålerenga i dag
En kan jo alltids betrakte gråværet og tenke på hvor grønn og fin matta blir av dette. Skjer jo ikke så mye uansett med morgensdagens landskamp hengende over oss. Vil du likevel se kamp så er det endel andre landskamper på tapeten i dag. Bl.a. godbitene finner man Libya – Seychellene, Gibraltar – Kypros og Brasil – Argentina.

Legg igjen en kommentar