Dagboka torsdag 8. juni 2017

Dagboka i dag snakker om sesongkort og åpningskamp. Overflytting av sesongkortinnehavere til Patriot Har du sesongkort på Patriot-feltet bør du sjekke ut informasjon på klubbens sider asap. I dag begynner nemlig flyttingen av sesongkortinnehavere fra Vestbredden på Ullevål til Patriot-feltet på Valle. Det viktigste å få med seg er at Patriot-feltet er en sittetribune med … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 8. juni 2017»

Dagboka i dag snakker om sesongkort og åpningskamp.

Overflytting av sesongkortinnehavere til Patriot

Har du sesongkort på Patriot-feltet bør du sjekke ut informasjon på klubbens sider asap. I dag begynner nemlig flyttingen av sesongkortinnehavere fra Vestbredden på Ullevål til Patriot-feltet på Valle.

Det viktigste å få med seg er at Patriot-feltet er en sittetribune med faste sitteplasser, noe som innebærer at klubben kommer til å være strengere på at man sitter underveis i kampene enn det man har vært på noe romsligere Ullevål. Når dette er sagt så er det jo sånn at det aldri er noen regel uten unntak. Det er lov å stå på de tre øverste radene. Så, er du blant de som har kjøpt billett på Patriot-feltet og liker å stå under kampene så veit du hvor du bør reservere plass.

Overflyttinga starter i dag klokken 10.00 og kan gjøres på to måter, enten ved personlig oppmøte på Sjappa eller ved å sene e-post til post@sjappa.net. Det er greit å være klar over at de som møter opp personlig vil bli prioritert først.

Klubben har for øvrig lagt ut god informasjon på sidene sine, så har du spørsmål så vil nok mange av dem være besvart etter at du har lest «Viktig info til deg med sesongkort på Patriot»

Åpningskamp
Det er med en skikkelig bismak i munnen man leser ulike debattinnlegg og kommentarfelt på sosiale medier om dagen. Vålerenga flytter snart hjem. Vi skal få ny stadion. Og så er enkelte av oss så smålige at de nekter å anerkjenne at klubben i våre hjerter har lag i øverste divisjon både på dame og på herresiden. Det er en skam.

Det er skammelig at enkelte i supportere velger å se på kvinnefotball som en «ikke-sport» eller i alle fall som ikke verdig en åpningskamp på ny stadion. Greit nok at det er forskjeller mellom måten damene og gutta sparker ball på….men HALLO?! Vi snakker tross alt om et damelag som spiller i landets øverste divisjon. Vi snakker om et lag som vi skal være stolte av. Vi snakker om et lag og spillere som legger ned minst like mye trening, arbeid, svette, blod og tårer som det herrelaget gjør. Vi snakker om spillere som er stolte hver gang de kler på seg drakta. Vi snakker om spillere som går ut i krigen og spiller med hjertet utenpå drakta hver jævla kamp. Og disse spillerne og laget er, i enkelte supporter-huer, ikke verdig åpningskampen på ny stadion? Det er det verste vi har hørt! Vi tør sågar påstå at dette er holdninger som er sjåvinistiske. Det er ikke bare usjarmerende men også helt uakseptabelt.

Patriotisme er fint. Uten patriotisme hadde ikke Vålerenga vært det Vålerenga er. Uten patriotisme hadde ikke Vålerenga overlevd som klubb. Men ett sted går grensa.  Det går en grense mellom det å være supporter og patriot til det å være sjåvinist. Og denne grensa bør vi være oss bevisst.

Nå er det ikke Dagbokas mening å dytte folk ned i skyttergrava eller å stigmatisere alle som gleder seg mest til herrekampen som sjåvinister. Men Dagboka synes det er lite ære i at folk i vålerengafamilien slenger rundt seg med kommentarer som at damelaget har kuppa åpningsfesten, at man «nektes» å være med på stadionåpninga fordi det er damekamp, at damekampen er en generalprøve etc etc. Man driter ikke der man spiser og man pisser ikke på egen klubb. Man skal gjerne være kritiske men direkte pissing bør vi være for gode til.

Selv om det kanskje er elitens behov som gjorde at klubben fikk ny stor stadion, og ikke et anlegg av den typen Kåffa har, så kan man ikke stikke under en stol at det ikke er Vålerenga Elites stadion. Det er klubbens. Stadion eies av bredden og eliten er leietaker. Det er de som hardnakket hevdet at det ikke hadde blitt noen stadion uten herrefotballen. Vel, det hadde ikke blitt noen stadion uten breddefotballen heller. Klubben hadde ikke fått tomten uten lovnader om at det var et breddeanlegg med kunstgressdekke heller. Klubben ville heller ikke fått overta tomta dersom bredden ikke hadde stått som eier.

Er du redd for at herrelaget ikke skal selge ut sin første kamp, så ikke skyld på damene om det ikke skjer. Det er ikke de som eventuelt holder tilskuerne hjemme. Dette er uansett en stadion vi skal ha i mange generasjoner og som vi har savna i 100 år og så sitter det det folk foran tastaturet sitt og setter egne behov foran klubbens. «FLOTT!»

Legg igjen en kommentar