Dagboka onsdag 31. mai 2017

Vi avanserte til 3. runde i NM etter straffer. I kveld kan det bli en ny lidelse i Horten når Ørn skal forsøke å slå ut nok et eliteserielag. Please, gutta. Drep kampen tidlig. Vil du lære litt om Horten, les denne utmerkede VPN-artikkelen fra 2008. Det var i Ørn-Horten en 19 år ung Ardian … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 31. mai 2017»

Vi avanserte til 3. runde i NM etter straffer. I kveld kan det bli en ny lidelse i Horten når Ørn skal forsøke å slå ut nok et eliteserielag. Please, gutta. Drep kampen tidlig.

Vil du lære litt om Horten, les denne utmerkede VPN-artikkelen fra 2008.

Det var i Ørn-Horten en 19 år ung Ardian Gashi i sin tid utviklet seg i to år til å bli en fotballspiller, slik at Vålerenga kjøpte han i 2002. Deretter ble han solgt for sju millioner kroner til Brann, og i dag er Gashi 35 år og reserve på Odds andrelag i 2. divisjon.

Vel, nok om Gashi. Den største fotballspilleren som Horten har fostret er uten tvil Per Bredesen. Det er ikke mange spillere som er plukket opp fra Horten til Serie A-spill for Lazio. Vel, det skjedde Per i 1952, og senere spilte han i Serie A for både Udinese, Milan, Bari og Messina. Han ble også seriemester for Milan (kilde: Wikipedia).

Og vi siterer en liten artighet til:

Da Bredesen ble Italia-proff, ble han også uaktuell for landslagsspill på grunn av NFFs selvpålagte amatørbestemmelser, som sa at enhver spiller som mottar betaling for å spille fotball ble utestengt fra landslagsspill. Denne særnorske regelen ble opphevet i 1969, men da hadde Bredesen spilt sin siste sesong for Ørn Horten.

Dagboka kan bare konstatere at NFF alltid har vært noe for seg sjæl.

Men i dag handler det verken om Gashi eller Bredesen.

Vålerenga, dere veit at bruntrøyene kommer til å gi alt. De drømmer om en ny skalp etter en mektig 3-1-seier over Sandefjord i forrige runde.

Dette er en sånn kamp Vålerenga igjen kan tape, noe vi har gjort mange ganger tidligere. Så får vi bare håpe at 1-1 mot et bartelaget søndag IKKE gjør at vi tror vi kan leke oss til ny seier. For det kan vi ikke.

Som Dagsavisen helt riktig skriver:

Onsdag: Årsverste i cupkamp mot Kråkerøy. Vålerenga er tilfeldigheter fra å bli slått ut av et 3.-divisjonslag.

Søndag: Årsbeste mot Rosenborg i en kamp Vålerenga kjører fra start til mål. De kunne tapt også. Og vunnet. Men de viste fram toppnivået sitt.

I dag: Ny cupkamp mot et 3.-divisjonslag. Hva får vi se da?

Hvordan skal Vålerenga bli stabile, spør avisen?

– Ved å få trygghet inn i laget. Nå har vi etterhvert fått mange tilbake fra skader. Vi begynner å ligne på oss sjøl igjen. Alle midtbanespillerne som har vært skadet, er med igjen. Christian Grindheim og Daniel Fredheim Holm har ikke gått ut på dato, de leverte fantastiske prestasjoner begge to. De viser mot Rosenborg at de er blant landets beste midtbanespillere, sier Ronny til Dagsavisen.

Han vil ikke si noe om hvilke spillere som starter i dag.

Vålerenga i dag

Kampen i kveld starter kl 1830, og mens du forbereder deg, kan du jo hjelpe Horten kommune til å få noen flere klikk på denne reklamen. Og tenk: Horten – mulighetene er akkurat her.

 

 

Legg igjen en kommentar