Dagboka onsdag 24. mai 2017

Det er cupkamp i Østfold i kveld, og vi tenker høyt om Vegard Forren. Digg eller døll? En liten dagbok er klar. Hvor kommer den store overraskelsen i cupens andre runde? Forhåpentligvis ikke i Fredrikstad, selv om du aldri skal si aldri når Vålerenga møter 3. divisjonslaget Kråkerøy. Et lag som slo ut Fredrikstad i … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 24. mai 2017»

Det er cupkamp i Østfold i kveld, og vi tenker høyt om Vegard Forren. Digg eller døll? En liten dagbok er klar.

Hvor kommer den store overraskelsen i cupens andre runde? Forhåpentligvis ikke i Fredrikstad, selv om du aldri skal si aldri når Vålerenga møter 3. divisjonslaget Kråkerøy. Et lag som slo ut Fredrikstad i forrige runde. Men seriøst: Dagboka klarer ikke å tro i fullt alvor at Vålerenga ryker ut i kveld.

Fredriksstad Blad mimrer gjerne om det som skjedde i Fredrikstad i 1974: «Kråkerøy forbereder seg til en ny cupskrell mot Vålerenga. Fra en benk med utsikt til der det skjedde for 43 år siden, mimrer gjerne Kjell Andreassen (77) og Svein Johannessen (72) seg tilbake i tid.»

Det er nå en gang dette som er cupens sjarme i Norge, og over alt i verden. Håpet om at underdogen og den lille skal klare det umulige. Å se en gigant falle mot noen ubetydeligheter, er noe alle liker. Alle – med unntak av de som faktisk holder med giganten.

Dagboka legger ikke skjul på at vi vil storkose oss dersom Brumunddal slår Lillestrøm, Lysekloster overrasker alle og vinner knepent, gjerne på straffer, mot Brann. At Skeid slår Strømsgodset vil være bra for Oslo-fotballen, og vi ser gjerne at Tynset gjør jobben mot Rosenborg i kveld. Men vi tror at alle lagene i eliteserien går videre, men vet også at en overraskelse kan komme hvor som helst.

Iskrigerne

I morgen reiser Iskrigerne til Larvik for å spille håndball. Tipper de vil være rimelig sjanseløse der. Vi klipper fra VIF hockey sin nettside:

Torsdag 25. mai, på Kristi himmelfartsdag, skal det spilles showkamp i Bergslihallen. Både Vålerenga hockey og Larvik håndball har å se i realityprogrammer på TV, og nå skal de ut i duell.

Vegard Forren

Vegard Forren er ferdig i Brighton etter to måneder uten spilletid. Tidligere har han vært i Southampton uten nevneverdig spilletid. To mislykkede forsøk i England og snart 30 år. Han sa nei til Rosenborg i fjor høst, og det er knyttet bøtter av usikkerhet til hvor god Vegard Forren egentlig er i 2017. Han fikk Kniksenprisen for beste forsvarsspiller i eliteserien i 2012, og han har 33 A-landskamper for Norge.

Samtidig ryktes det at han (som mange andre) er keen på å få godt betalt, og det er vel ikke utenkelig at han vil ha en kontrakt med mye penger, og kanskje frihet til å stikke utenlands igjen dersom sjansen skulle by seg.

Dagboka synes Vegard Forren-problematikken er en stor utfordring. Antagelig er han god nok til å gå rett inn på laget, men skal klubben betale mye for en fyr som potensielt er mer opptatt av penger enn spilletid? Samtidig trenger vi garantert hans kvaliteter som spiller, og mye tyder på at han har flere gode sesonger igjen og antagelig går rett inn på ethvert lag i eliteserien i Norge. Hm. Den er vrien.

[poll id=»35″]

Vålerenga i dag

Ta toget til Fredrikstad og se ditt kjære Vålerenga gjøre jobben. Eventuelt kan den ses på nrk.no.

 

 

 

Legg igjen en kommentar