Dagboka tirsdag 23. mai 2017

Sommeren har kommet, cupkamp i morgen og vi lurer på hva NFF driver med. Også filosoferes det litt. Etter å ha sitti ca en time på bussen fra Brynseng til Storo så har vi fått tid til å tenke litt. Det er rart hvordan tankene bare flyr når man veit at man egentlig burde vært … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 23. mai 2017»

Sommeren har kommet, cupkamp i morgen og vi lurer på hva NFF driver med. Også filosoferes det litt.

Etter å ha sitti ca en time på bussen fra Brynseng til Storo så har vi fått tid til å tenke litt. Det er rart hvordan tankene bare flyr når man veit at man egentlig burde vært på jobb, men sitter låst inni denne metallboksen med åpninger ut til verden. Det blir litt som Platons huleligning.

Vi ser konturene av verden, men vi kan ikke røre den. Det beveger seg, men vår eneste måte å interagere med det er å skape vår egen illusjon om hvordan utenforverden fungerer. Sånn er det litt med Vålerenga og oss også. Vi ser på Vålerenga gjennom både vår felles og vår egen forståelse. Denne forståelsen, denne oppfatningen, skaper grobunn for hvordan vi agerer mot klubben og laget.

Derfor er det å se på forumet en øvelse i å skjønne denne felles forståelsen. Forumbrukernes skriverier påvirker oss på lik linje som alt annet.

For på forumet så kan du skrive tilnærma hva du vil. Spesielt om de spillerne som var på banen sist. Eller om damelaget. For gudene forby at du skal kunne finne på å skrive noe fint om herrelaget om de tapte, eller om damer som spiller fotball.  Det er helt greit å lufte seg og meningene sine. Problemet er når det blir en massiv vegg av klaging. En massiv vegg der ingen av spillerne på noen lag er gode nok til å spille fotball. Da blir det en klagemur i stedet for et sted der man kan føre en konstruktiv og god debatt.

Cupkamp i morgen

I morra er det cupkamp. Vålerengas herrelag møter Kråkerøy på Fredrikstad Stadion. FFK må jo nesten få lov til å se litt cup de også. Dette er en sånn greie som vi ikke helt skjønner. Her kunne NFF sørga for ny stadion for banehopperne, men så blir kampen flytta til FFK sin hjemmebane.

Bummer.

Bøter og NFF

Vi noterer oss at en dimling pælma en stein på keepern til Sarpsborg 08 på søndag. Han var nok helt uten synd. Det betyr at Vålerenga nok kan vente seg en saftig bot av NFF. Vi mener at selv om boten nok er på sin plass, og dimlingen kommer til å få se resten av kampene denne sesongen på TV, så bør NFF også ta en titt på arrangøren. En ting er å visitere, en annen ting er å ha bortetribunen på steinlageret til en middels stor demonstrasjon i Midt-Østen. Det burde Sarpsborg også få litt smekk på pungen av. Det fratar ikke dimlingen skylda, men kan være greit å ta med i vurderinga. Det syns dagboka i det minste.

For den bota, den lurer vi på hvordan blir. Tidligere sesonger så har NFF bøtelagt blussing hardt. Spesielt Vålerenga har vært synderen her. Andre forseelser har derimot gått litt under radaren. Derfor ble vi litt usikre på hva NFF faktisk tenker med når de bøtelegger LSK 5.000 kroner for en banestorming. Under matchen mot Sandefjord tidligere i år så prøvde en LSK-supporter å komme seg ut på spillebanen. I tillegg så klarte han å dytte to Sandefjord-spillere.

LSK-supporterne er ikke helt bortevekk når det gjelder å kaste ting de heller.
LSK-supporterne er ikke helt bortevekk når det gjelder å kaste ting de heller, menå er det altså dytting og banestorming denne gangen.

5.000 kroner. For en banestorming (eller forsøk på). Fyren tok til og med å dytta til to spillere på motstanderlaget. Femtusen kroner. I tillegg er det skjerpende omstendigheter at spillerne «ble utsatt for kroppskontakt med supporteren, noe som isolert sett er egnet til å forsterke følelsen av frykt og ubehag. Det må derfor reageres mot slike overtredelser.» og «[…] det legges i skjerpende retning vekt på at Lillestrøm SK i 2016-sesongen ble sanksjonert for lignende forhold.»

Skjerpende.

Dette er bøtesatser som ikke henger på greip.

Skal NFF få bukt med dette banestormeproblemet LSK har, for det er jo ikke første gangen dette skjer, så må det nok sterkere lut til enn 5.000 kroner.

Hvor mye Vålerenga får veit vi ikke, og det tør vi heller ikke spekulere i.

Gårsdagens 2. div-kamp

Vålerenga 2 vant 3-2 over Nybergsund/Trysil på Nybergsund stadion i går. Vålerengas mål ble scora av Aron Dønnum (2) og Ulrik Mathisen. Spesielt gledelig er det at vi endelig så Samuel Kari Fridjonsson på banen.

Det som dog er litt skummelt er skader og røde kort. Spesielt når de kommer på keepere. Vålerenga startet med Aslak Falch mot Ny/TIL. Han måtte av banen rett før pause med en skade. Kristoffer Klaesson tok på seg hanskene sine og steppet inn i mål. MEN! Og her er det som er litt skummelt. Han måtte av banen i det 83. minutt etter rødt kort. Aron Dønnum (som var ferdigscora) tok hanskene og stod resten av kampen.

Du kan lese mer om Vålerenga 2s seier på klubbens nettsider.

Det gir oss et lite problem. Nå er plutselig Falch skada, og Klaesson er utestengt alle fotballkamper fram til det røde kortet er ferdig sona. Hva skjer om Sandberg pådrar seg skade på trening i dag?

Vi lar den henge litt i lufta, mens vi drar oss ned til Bohemen for å slappe av med en duggfrisk en i den deilige, lune barkroken vår.

Legg igjen en kommentar