Dagboka torsdag 18. mai 2017

En kort dagbok ser nærmere på Sarpsborg 08, for søndag skal vi møte et Østfold-lag som har spilt seg inn i medaljekampen i eliteserien. Sportssjef Thomas Berntsen og trener Geir Bakke, begge eks-Vålerenga, er duoen i Sarpsborg som får mye av æren for suksessen. De henter visstnok billige spillere, utvikler dem og selger med fortjeneste. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 18. mai 2017»

En kort dagbok ser nærmere på Sarpsborg 08, for søndag skal vi møte et Østfold-lag som har spilt seg inn i medaljekampen i eliteserien.

Sportssjef Thomas Berntsen og trener Geir Bakke, begge eks-Vålerenga, er duoen i Sarpsborg som får mye av æren for suksessen. De henter visstnok billige spillere, utvikler dem og selger med fortjeneste. VG trodde allerede før sesongstart at de kom til å gjøre sin beste sesong noensinne, og tippet dem på 5. plass.

S08 spiller klassisk 4-4-2 – med danske Patrick Mortensen (fem mål i år) med en av de to på topp. De har også en annen danske, Matti Lund Nielsen (tre mål), som scorer jevnt.

VG skrev i sin analyse før sesongstart at de nesten har for mange jevngode spillere, og de antydet at det var 20 jevngode spillere i stallen. Som VG påpekte: Fordel ved mange skader, ulempe hvis alle er friske og raske.

S08 har fem seire, to uavgjort og to tap, og med det 4. plass på tabellen. Det ser veldig greit ut, men Vålerenga er faktisk bare fire poeng bak – og det viser med all tydelighet hvor tett og jevnt det er i denne serien.

Ja, de slo Kristiansund 5-1, etter at de tok ledelsen i det 14. minutt og antagelig tvang Kristiansund til en annen taktikk enn hva vi så på Ullevaal. Men da de slo Viking 3-0, var det faktisk Viking som hadde ballen mest i løpet av kampen.

Stabæk knuste Sarpsborg hele 3-0, så hvis ikke disse eksemplene har gitt deg trua på at alt kan skje søndag kl 18, minner vi om at de spilte 1-1 mot både Strømsgodset og Tromsø.

Målsjanser

Vi boltrer oss i tallene til VG, og ser på hvor mange målsjanser Sarpsborg lager i hver kamp: De snitter med 6,0. Det er mest i eliteserien. Her har Vålerenga et snitt på 4,33 – som gir 9. plass.

Sarpsborg har scoret på 19 av 54 målsjanser, mens vi har scoret på 12 av 39 målsjanser. Det betyr at de utnytter 35,19 prosent av sine sjanser, og vi 30,77 prosent av våre.

Hva disse tallene betyr for søndagens kamp? Haha – absolutt ingen ting.

Håkki U20

Bøttevinnerne U20 ble forresten hylla på Ullevaal i 16.mai-kampen. Fotballen og hockeyen har absolutt ting å lære av hverandre, så det er bra de samarbeider, og vi håper på mer! Vi blir rørt og varme i hjertet av denslags. Året rundt med Vålerenga er altså ikke bare noe vi synger. En klubb, en familie (okei, en lettere omskriving av mottoet til Vålerenga Trolls).

Vålerenga i dag

Det er gammelt, men det er uansett verdt å sjekke ut VIF Fotballs intervju med Herman Stengel.

 

Legg igjen en kommentar