Dagboka tirsdag 16. mai 2017

Hipp hurra! Fotballens festdag er her igjen. Dagen er grå, men menyen er rikholdig. Vi mimrer tilbake og ser framover. Årets 16. mai-oppgjør for Vålerengas del er Vålerenga – Kristiansund BK på Ullevaal stadion og Kolbotn – Vålerenga på Sofiemyr. Det problematiske her er at begge starter samtidig. Sånn er det dessverre noen ganger, men … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 16. mai 2017»

Hipp hurra! Fotballens festdag er her igjen. Dagen er grå, men menyen er rikholdig. Vi mimrer tilbake og ser framover.

Årets 16. mai-oppgjør for Vålerengas del er Vålerenga – Kristiansund BK på Ullevaal stadion og Kolbotn – Vålerenga på Sofiemyr. Det problematiske her er at begge starter samtidig. Sånn er det dessverre noen ganger, men vi skulle gjerne hatt mulighet til å se både damelaget og herrelaget på en og samme dag. Tenk hvor fin oppladning til 17. mai det ville vært a’!

Uansett. Vålerengas herrelag tar imot Kristiansund BK på Ullevaal klokka 18:00. Dette er to lag der det ene (Vålerenga) har skuffa, mens det andre (Kristiansund BK) har overraska. Kristiansund stiller med guds gave til fotballen på laget, men vi husker ikke hva han heter. Vålerenga derimot må stille uten Christian Grindheim. Han er fortsatt skadet. Herman Stengel blir dog lovet plass av Deila i en iMessage til Kongen.

Kongen vil ha Stengel fra start (foto: vif-fotball)
Kongen vil ha Stengel fra start (foto: vif-fotball)

Det syns vi er ganske kult. Ikke at Ronny D. og Harald R. er på hils, det skulle da bare mangle, men at Herman får enda en kamp fra start. Vi satser på at han klinker til med enda scoring. Det er alltid ledig i krysset.

Klubben melder at dersom du vil ha det ekstra moro denne fotballens festdag så bør du komme litt ekstra tidlig til stadion. Fan-sonen foran stadion er pynta til fest og klubben vil gjerne ha så mange som mulig der. Det kan jo være gøy om dere liker sånt. Er dere litt større og reiser uten barn så veit vi at det arrangeres en form for fan-sone på Bohemen og Vertshuset også. Det kan jo være gøy om dere liker sånt.

19:45 – da sender vi dere hjem (Kristiansund altså).

Damelaget reiser til Kolbotn

På andre siden av byen og litt bortenfor så finner vi Sofiemyr. Dette er hjemmebanen til Kolbotn. Vålerenga tok en flott tre-poenger mot Sandviken forrige runde og nå satser vi på at de gjentar bedriften mot Kølabånn. Kolbotn er ikke det de engang var, og ligger på plassen under Vålerenga på tabellen.

Vi gleder oss til detta også vi, selv om vi nok mest sannsynlig er å finne på Ullevaal stadion.

Minner og gleder

Vi tok en liten runde i redaksjonen på minner fra 16. mai-kampene. Det var ikke så mye som dukka opp, mest fordi folk ikke klarer å huske hva de hadde til middag i går. Ett minne dukka dog opp:

Mitt beste Vålerenga 16.mai minne: mamma debuterte på hjemmekamp på Ullevål. Hun fikk Vålerenga janitsjar til å spille Norge i Rødt hvitt og blått uttafor stadion slik at hun kunne synge vinner Vålerengas tapre soldater etc med band. Etterpå fikk hun klem av hele janitsjaren og det ble tatt glade bilder. Så var det kamp. Mamma sto og sang gjennom hele matchen, og hun fikk danse jenka med klanen (eller kjøre anal-tog som vi sier) på bredden. Det var en høydare. Sjelden har jeg sett noen som har kost seg på et «glissent» Ullevål så innmari mye!!

For mange er dette det som skaper klubbfølelse. Vi er alle skrudd sammen forskjellig, heldigvis, og en supporter er ikke lik en annen.

Nye kontrakter, vær så snill?

Jonathan Tollås Nation og Herman Stengel er på utgående kontrakter. Det håper VPN at klubben gjør noe med. Nation har vist at når han er skadefri så er’n skikkelig god, og Stengel har en stor plass i alle VPN-eres hjerter. Så der fikk dere den, klubben.

Herman Stengel er populær også blant Miniklanen.
Herman Stengel er populær også blant Miniklanen.

Grattis med da’n!

Rasmus Lindkvist, din rakker, du har bursdag i dag! Gratulerer med dagen!

Vålerenga i dag

Vi går på kamp, vi bytter ut pikk med trikk i klubbsang 3, vi synger bursdagsangen for Lindkvist og vi henter inn tre poeng på to bortebaner. Så klapper vi oss glade og mette på magen før vi går hjem og stryker skjorta.

Legg igjen en kommentar