Dagboka mandag 15. mai 2017

I dag er det St. Hallvards dag og jeg har hørt rykter om at det monteres blå seter på en stadion på Valle. Det er nesten så man kan smake sennepen på wienern i lompe fra kiosken allerede. September føles fryktelig langt unna når tankene flyr sånn, derfor planter vi beina trygt på bakken for … Fortsett å lese «Dagboka mandag 15. mai 2017»

I dag er det St. Hallvards dag og jeg har hørt rykter om at det monteres blå seter på en stadion på Valle. Det er nesten så man kan smake sennepen på wienern i lompe fra kiosken allerede. September føles fryktelig langt unna når tankene flyr sånn, derfor planter vi beina trygt på bakken for denne gang og leverer en «la oss oppsummere helga»-dagbok.

Gullrekka

Hvem trenger vel Atle Pedersen, Bård Tufte og co når vi har Zahid, Nation, Ibrahim og Stengel? Helga starta på best mulig måte! Et referat med reaksjoner fra fredagens bortekamp kan du lese her, men kort fortalt fikk sunnmøringene fredagstacoen i vrangstrupen da Stengel bestemte seg for å dælje kula i krysset, og sørge for 3 poeng til oss.

Er det forresten noen som ikke elsker Herman Stengel? For en Vål’enga-gutt han har blitt! Han representerer klubben med hele hjertet både på- og utenfor matta, og vi i VPN er pladaskforelska. Hører du Herman? Vi vil ha en date. Vi drikker øl, du drikker det Deila tillater.

Undertegnede synes vi har sett veldig mye bedre ut i de siste kampene. Uten at jeg er noe taktisk geni tror jeg mye av det kommer av en enkel rokering offensivt. Ved å flytte Zahid fra 10-rollen og ut på kanten får han mer rom til å gjøre det han er best på: skape muligheter, slå stikkere, og trekke inn sentralt og komme til skudd. Samtidig har trenerteamet satt Ibrahim inn på Zahids tidligere plass. Med han der får vi mye mer fysikk, løpskraft, og løp inn i boks. Ibrahim tør mye mer i denne rollen, når han har Lekven og Grindheim/Stengel bak seg, enn i en av de dype posisjonene han spilte i i begynnelsen av sesongen. Både Zahid og Ibrahim begynner virkelig å finne formen nå, og det er meget gledelig. Legger vi til Finne ute til høyre når Moa er tilbake for fullt kan dette vise seg å bli vår egen gullrekke offensivt!

Seier til damene

Damelaget tok sin første trepoenger mot Sandviken i helga. Da erklærer vi sesongen for starta på ordentlig og bare fortsetter i det sporet rett til topps!

Og når man snakker om folk fra Møre…

I morra er det 16. mai og fotballens festdag. NFF har invitert storklubben Kristiansund til å feire med oss i hovedstaden. Med tanke på sunnmøringenes vilje til å bruke penger på strøm, er vi veldig spent på om nordmøringene gidder å bruke penger på reise til hovedstaden og oppmøte på tribunen. Da får vi stille mann- og kvinnesterke opp isteden. Kjøp billett, møt opp, og syng deg hes for Vålerenga, så får du heller holde pent kjeft når nasjonalsangen skal synges dagen etter. Å ha stemme til «Kjerka» er selvfølgelig viktigst!

I serien «Ingebrigtsen unnskylder…»

Bartene klarte så vidt 0-0 mot Stabæk i helga. De har så langt i sesongen ikke vært i nærheten av å vise nivået sitt fra i fjor, men har blitt redda av enkeltmannsprestasjoner fra en av de mange stjernespillerne sine i hver kamp. Siden ingen redda de i helga, måtte Kåre Ingebrigtsen komme opp med en unnskyldning. «Det var vanskelig å spille slik vi ønsker på dette underlaget» sa Ingebrigtsen til VG. Det må være vanskelig å ikke kunne anerkjenne andre lags prestasjoner, eller innrømme at man har bomma på formen i begynnelsen av sesongen. La formsvikten fortsette!

Hadde Grindheim rett og media feil?

I dagens VG skriver de endelig om Martin Ødegaard igjen. Har vært litt stille rundt det temaet de siste månedene, og jeg har vært oppriktig bekymra for om Stokstad har nok arbeidstimer til å overleve økonomisk. I artikkelen spør de seg blant annet om Martin Ødegaard kanskje blei behandla for pent av motspillerne i Tippeligaen i tida han var her. Ingen ville lissom trå til ordentlig. Utenom en mann. Det var Martin Ødegaards andre kamp for Godset, på Ullevål, og Grindheim dreit i alt som het alder og meide ham ned ut ved cornerflagget. «Velkommen til Tippeligaen»! Og media slakta ham for det. VG, DB, TV2, you name it. Man kunne da ikke behandle gullgutten på den måten.

Så spoler vi frem og ser hvordan det går med gullgutten i dag: Han er veik, og mangler fysikken til å gjøre seg bemerka i en større liga. En gutt blant menn. Dette kan selvfølgelig komme, men det er liten tvil om at i den store verden behandler de ikke talentene med silkehansker, og man må tørre å ta for seg og tåle å bli takla. Kanskje Grindheim gjorde rett likevel?

Vålerenga i dag

Vi kjøper billett til kamp i morra, for det lukter skikkelig 16. maifest på Ullevål!

Legg igjen en kommentar