Dagboka onsdag 10. mai 2017

Dagboka er tilbake. Vi registrerer noen gamle nyheter (som at rekruttgutta vant på mandag), men konsentrerer oss først og fremst om NFF og dommerskandalen. Oliver Edvarsen og Herman Stengel sørga for 2-1-seier over Bærum. Se bilder, høydepunkt og intervju fra rekruttkampen på klubbens eget nettsted. Og vi at hvert eneste poeng rekruttgutta sanker i denne … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 10. mai 2017»

Dagboka er tilbake. Vi registrerer noen gamle nyheter (som at rekruttgutta vant på mandag), men konsentrerer oss først og fremst om NFF og dommerskandalen.

Oliver Edvarsen og Herman Stengel sørga for 2-1-seier over Bærum. Se bilder, høydepunkt og intervju fra rekruttkampen på klubbens eget nettsted. Og vi at hvert eneste poeng rekruttgutta sanker i denne divisjonen er viktig – både for utviklingen av gutta, men også for å holde plassen.

Ålesund

VIF Fotball har også et ålreit intervju med Jonatan Tollås Nation foran fredagens Aalesund FK-kamp. Jonatan har trua på seier. Vi har ståplasser på bortetribunen, og billettene koster 190 kroner.

Klanen vil gjerne ha deg med på tur, og skriver: Det er fortsatt igjen plasser på Bohembussen til Ålesund og vi vil veldig gjerne ha med deg. Jugendby, øl og Vålerenga er en fabelaktig kombinasjon og denne gangen planlegger vi å ta med alle tre poengene hjem til vakre Oslo. Dette er nytt av året, og du kan si at høstjakta starter allerede nå. Pris på bussbilletten er kr 600,- og bussturen fikser du i Sjappa. Den er åpen frem til avreise. 

Denne turen blir en overnattingstur, vi reiser fra Bohemen kl 07:15 – cruiser gjennom grønne daler og mellom høye fjell.

Klanens sider kan du også lese om Klanens nye styre, som skal fordele rollene på sitt første styremøte 18. mai.

Dommerskandalen

Ord for dagen kan være (Susan Del Gatto):

“If you choose to not deal with an issue,
then you give up your right of control over the issue
and it will select the path of least resistance.”

Norsk fotball har en dommerskandale, og Norges Fotballforbund har ikke klart å løse konflikten. Noen av partene i saken har tilsynelatende falt til ro, men selve konflikten ligger latent og vil på et eller annet tidspunkt blusse opp igjen. Den ulmer allerede, og det må nesten et mirakel til for at konflikten skal forsvinne i det skjulte. Kort oppsummert fra VPNs egen admins:

Greia er at hva som er mobbing er subjektivt. Hvis noen stadig vekk kaller meg for en kuk, men jeg ikke synes det er ille fordi det er en del av sjargongen, så er det ikke mobbing. Men hvis jeg blir kalt kuk og føler meg krenka, så er det ikke greit.

Det er tydelig at Elden og Edvartsen prøver seg på den der «det er sånn tonen er og noen ganger er det så røft at selv Edvartsen reagerer, men han er raus. Han hever seg over det og det burde dere også gjøre»-greia. Så fremstår de dommerne som har tatt dette til torgs som sarte, sutrete etc og Edvartsen kan plassere rævva si i offerstolen med «god samvittighet».

Edvartsen og Elden har en klar strategi. NFF har det ikke. De bedriver bare brannslukning.

På det beste er dette slett personalpolitikk. På det verste stinker dette av ukultur og uprofesjonalitet tvers gjennom alle organisasjonsledda.

NFFs nye leder nærmest parkerte resten av NFF på sidelinja ved å gå ut på TV2 og påstå at «nå har vi funnet en løsning på dette. Vi legger derfor lokk på saken og dette er et avsluttet kapittel». Det fremstår jo som noe naivt, nærmest dumskap.

Edvartsen og Elden har hele tiden hatt en klar strategi, så selv om dem ikke nødvendigvis har den beste saken, vinner de fordi NFF er på etterskudd hele tiden og fremstår som om de mangler kompetanse. Og denne dommerforeningen har lagt opp en strategi der alle ville spille i angrep uten tanke på at Edvartsen faktisk kunne finne på å kontre og bruke meldingene/videoene han har fått til noe.

Det hjelper ikke å ha rett når de du har rett sammen med, altså dommerkollegiet, virker som en permanent tilstand av førstegangstjeneste.

Så nå er det lagt lokk på saken, mobbe-påstander skal ikke undersøkes nærmere og så lenge tiden går håper NFF åpenbart på at problemet skal over av seg selv. Problemer går imidlertid sjelden over av seg selv. Riktignok har NFF kjøpt seg tid, og det skal nå forhåpentligvis jobbes i det skjulte for å løse saken, men prisen for å betale Edvartsen penger og løfte han ut av konfliktsonen er å ikke ta resten av dommerne på alvor. Trist. Bare trist.

[poll id=»34″]

Legendariske Jock Stein har uansett sagt det som det er når det gjelder fotballdommere: «If you’re good enough, the referee doesn’t matter.»

Vålerenga i dag

Tja, det er vel mer aktuelt med hockey-VM på Eurosport (USA-Italia, Finland-Slovenia, Slovakia-Tyskland), Southampton-Arsenal eller Atletico Madrid-Real Madrid, spør du meg. Og er du keen på hands kan du se dansk håndball på Sportskanalen.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar