Dagboka mandag 8. mai 2017

Vi heier på troll, vi ser på såkalte «omdiskuterte straffespark» og vi lurer på hvorfor folk mener 1,5 millioner skal komme på Vålerengas hjemmekamper. Vålerenga Trolls I og II var involvert i kamper denne helgen. Det gikk ikke helt veien for elitelaget mens 2. laget er helt i rute. Vålerenga Trolls I tapte 14-27 mot … Fortsett å lese «Dagboka mandag 8. mai 2017»

Vi heier på troll, vi ser på såkalte «omdiskuterte straffespark» og vi lurer på hvorfor folk mener 1,5 millioner skal komme på Vålerengas hjemmekamper.

Vålerenga Trolls I og II var involvert i kamper denne helgen. Det gikk ikke helt veien for elitelaget mens 2. laget er helt i rute. Vålerenga Trolls I tapte 14-27 mot Eidsvold 1814 og Vålerenga Trolls II vant mot Lillestrøm Starfighters. Det er alltid gøy å vinne mot Lillestrøm-lag, men når sant skal sies så forventa vi ikke mer. Når de kaller laget sitt det samme som et jagerfly som var så vanskelig å styre at det styrta bare du stirra litt hardt på stikka så må det nesten gå som det går.

Les mer om Vålerenga Trolls II hos Amerikansk Fotball. Der får du også intervjuer. Det er gøy!

Uavgjort for damelaget

Vålerengas damer var på tur i Trondheim i helgen. Trondheims-Ørn stod på andre siden av banen. Ørn tok ledelsen i det 25. minutt, så utligna Vålerengas Maren Hauge i 59. minutt. Samme Hauge scora på nytt bare to minutter etter, men det holdt ikke. Trondheims-Ørn scora litt etter og kampen endte 2-2. Uansett blei det poeng.

Om du vil lese mer om kampen så anbefaler vi forumbrukeren Jerusalems referat (med børs). Referatet fra Trondheims-Ørn – Vålerenga finner du her.

Riktig straffe

Det har vært mye sutring etter straffen Vålerenga fikk mot Stabæk i går. Vi skal ikke dvele for mye ved kampen, du kan jo ta en titt i referatet vårt i stedet. Det vi skal dvele ved er denne sutringa. Den er ikke omdiskutert i det hele tatt. Den er faktisk helt riktig.

Bård Finne blir takla av Stabæks keeper. Klar straffe. (Foto: Eivind Hauger)
Bård Finne blir takla av Stabæks keeper. Klar straffe. (Foto: Eivind Hauger)

Se på bildet over. Ser dere foten til Bård Finne? Ser dere knottene til Stabæks keeper? Bra. Joda, han var kanskje først på ballen, men når du går inn i en takling på den måten med så mye kraft og knotter så blir det frispark andre steder på banen. Er det innafor 16-meteren blir det straffe. Ferdig snakka.

Tull med tilskuertall

Dagbladet slår i dagens utgave stort opp at det er få tilskuere på Vålerengas kamper. I tillegg så driver Gjert Moldestad på Twitter og lurer på hvorfor det ikke er fler på stadion – det er jo tross alt 1,5 millioner innbyggere i Oslo-regionen.

Vi blir litt oppgitt av sånt. Kanskje spesielt det siste. Joda, det er tilnærma 1,5 millioner folk som bor i og rundt Oslo. Men så er det også tre eliteserie-lag og en hel haug med lag fra Obos-ligaen og PostNord-ligaen. Så er det 1,5 millioner som er delt opp i mindre grupper. Du har innflyttere som heller ser Tromsø på TV enn Vålerenga på stadion. Du har nok en god del folk som bor for langt unna til at de gidder å dra på match. Du ganske mange som er under 16 og over 60 år. Også har du de som ikke bryr seg om fotball.

At det er for få på tribunen er en ting, men det er ganske dust å bare slenge ut generelle tall.

Vålerenga i dag

Vålerenga 2 møter Bærum på bortebane i dag. Her lukter det tre poeng!

Legg igjen en kommentar