Vålerenga – Stabæk 1-1

Det er to lag som møtes til denne kampen som har prestert annerledes enn det som var forventet. Vålerenga har nok underprestert i enkelte kamper, mens Stabæk har hatt en innledning på sesongen som er langt over pai. Det er i Stabæks tilfelle enkelt å peke på Ohikhuaeme Anthony Omoijuanfo. Mannen kan mer enn å … Fortsett å lese «Vålerenga – Stabæk 1-1»

Det er to lag som møtes til denne kampen som har prestert annerledes enn det som var forventet. Vålerenga har nok underprestert i enkelte kamper, mens Stabæk har hatt en innledning på sesongen som er langt over pai. Det er i Stabæks tilfelle enkelt å peke på Ohikhuaeme Anthony Omoijuanfo. Mannen kan mer enn å gi fotballbloggere et snev av dysleksi når de prøver å stave seg gjennom navnet hans, for han har allerede putta 275 mål i årets sesong. Sannheten er nok mer kompleks enn som så da noen må servere han på alle goala også.

Eliteseriens 7. serierunde – Ullevaal Stadion søndag 7. mai 2017, kl 18:00

Solgte billetter: 6.968

Mål:
0-1 Brochmann
1-1 Zahid

Gule kort:
Finne (VIF) 32 min
Tollås Nation (VIF) 56 min
Arctander Moe (Stabæk) 59 min
Vetlesen (Stabæk) 63 min
Zahid (VIF) 90 min
Nimely (Stabæk) 90 min

Lagoppstillinger:
VIF (4-3-3):
Sandberg – Lundström, Tollås Nation, Jääger, Näsberg (Nakkim 35 min) – Lekven, Grindheim, Ibrahim (Kjeldsrud Johansen 70 min) – Zahid, Finne, Berntsen (Ejuke 58 min)

Stabæk (4-3-3): Mande – Morsibak Skjønsberg, Nije, Hanche Olsen, Moe – Granli, Vetlesen, Kassi – Lembi (Nimely 79 min), Omoijuanfo, Christensen

Kampen

Første omgang
7 min. Første innlegg fra kant. Skralt inne i boksen med Finne, Zahid og Grindheim.

9 min. Nije på venstrekant. Mye skal gjennom ham. Denne gangen  ligger Lundström for høyt og Nije blir spilt igjennom. Vender av Lundström som kommer halsende etter og prøver å curle en lefse i lengste. Sandberg tar ballen i tohåndspol.

14 min. Vi ligger i balanse og de tråkler seg igjennom på vår venstreside før Nije setter en rakett i stanga. Hadde Zahid gått fra å spille sone til å ta mannen som løp forbi ham i det Brockmann ble spilt fri på kanten så hadde han kunne plukket opp nedfallsfrukten fra Brochmanns innleggsforsøk. I stedet får Kassi tak i ballen og curler den inn i feltet der Nije banker den i stolpa og ut.

19 min. Corner. Berntsen slår inn og Grindheim vinner en hodeduell og Mande trenger hjelp av stolpen for å redde. Mange spillere fra Vålerenga gestikulerer vilt og mener ballen spratt på innsiden av streken og ut.

20 min. Nytt innlegg fra høyresiden. Finne vinner en hodeduell mot Granli og header inn i feltet. Der går Ibra og Finne i veien for hverandre og spolerer en avslutning fra 5 meter. Til slutt så prøver Lekven seg i bølge 2 med å plassere ballen fra 30. Ballen går rett i blokka.

23. Ballen blir spilt over Granli og Zahid går i bakrommet. Vender av Granli en gang til og hælsparker til Grindheim. Grindheim velger å slå lavt inn i stedet for å avslutte. Forsøket gikk rett i blokka, men han tilriver seg ballen igjen og slår et godt som Stabæk med nød og neppe får klarert.

Nå har Vålerenga vært gode i en periode og da må de selvfølgelig la Stabæk tråkle seg gjennom i midten. Lembi finner Nije som ser ut som om han ikke kan unngå å score. I det han skal skyte så kommer Lundström og takler han.

26 min Grindfheim kommer fri på venstrekanten og Vålerenga har 2 mann på løp i midten. Han slår knallhardt og lavt inn i retning av Finne, men pasningen er for upresis.

29 Grindheim vinner ballen og spiller til Zahid. Zahid fører ballen fremover i stor fart og slår Grindheim som presser Granli på farta. I det Grindheim skal skyte får Jeppe Arctander Moe kasta seg frem og blokkert skuddet.

35 min. Näsberg har haltet en stund. Han blir byttet ut og inn kommer Nakkim. Nakkim går inn sentralt og Jääger tar over høyrebacken.

40 min. Grindheim og Kassi går i en duell og Kassi blir liggende nede og holde seg for hodet etter å ha fått en trøkk i skulderen. Dommeren blåser av for skadet spiller med en gang og etter at Kassi har fått tilsyn så dropper dommeren ballen og Grindheiom spiller den tilbake til Mande UTEN AT EN JÆVLA VÅLERENGASPILLER PRESSER NOEN SOM HELST. OG ETTERPÅ KALTE INGEN NOEN FOR RASISTER. Prøv å etterlev det a Haugesund. Da er dere på samme ark som resten av fotballfamilien.

42 min. Zahid driver fremover og i det forsvaret må besteme seg for å rygge inn i egen kasse eller støte spiller han fri Fine som Granli ikke klarer å ha kontroll på. Finne er alene med Mande. Han prøver å chippe ballen over en utrusende Mande, men sistnevnte får en sko på ballen. Returen på åpent mål fra 5 meter setter Ibra uforklarlig over. Hva skjer så? Stabæk går opp i angrep og scorer ved Brochmann. Scoringen er pen nok, men den skulle aldri ha kommet.

Dette er også noe av det siste som skjer i 1. omgang. Lagene går til pause på stillingen 0-1. Er det et resultat som speiler kampen? Nei. Er det et resultat som speiler Vålerenga om dagen? Ja.

Vi begynner å spille bra. Vi er som mot Odd tidvis meget gode og vi produserer flere sjanser enn som vi bør og skal score på, men vi gjør det ikke. Motsatt så holder det med 1 eller 2 store sjanser. Denne omgangen så var det Kassi i stanga og Brochmann med utsiden av foten fra 20 min som dupper ned i lengste kors. Han kommer aldri til å klarer det der igjen, men slike mål går inn mot oss for tiden.

Andre omgang
Vålerenga gjør ingen bytter i pausen og skal spille i samme formasjon.

52 min Stabæk kommer til en kjempesjanse. Lundström viser tydelig at han vil presse Nije på utsiden av seg da han kommer 1 mot 1 uten dekning. Nije er ikke vanskelig å be og han kommer seg ut og rundt og slår inn på lengste der kun Brochmann står. Han får massevis av tid og kan legge ballen til rette på godfoten, men Sandberg er på avslutningen med et tigersprang av de sjeldne.

56 min Tollås Nation er med oppover og prøver å spille fra Zahid på høyrekant. Nije leser den og Tollås Nation er plutselig 50 m feiplassert. River ned Nije og får gult kort.

58 min Vålerenga spiller endel 2 mot 1 og trekanter på vår høyreside før Berntsen slår en presis ball inn i bakrommet til Stabæk. Der kommer Zahid løpende og med en leken berøring som kliner han ballen 15 meter over mål fra 10 meter.

58 min Berntsen ut og Ejuke inn

62 min. Vålerenga kommer på en overgang. Ejuke vinner ballen og fører den 50 meter opp. På 25 meter så slipper han ballen til høyre og blir tatt, Finne vender inn og får bort Stabæks midtstopper. Så blåser dommer. Frispark for fellingen på Ejuke. I 2017 så er det en eliteseriedommer som heter Kai Erik Steen. Han aner ikke at det er en paragraf som gir han anledning til å gi det angripende lag fordel ved regelbrudd.

70 min Vi har hatt noen angrep nå på vår høyreside. Vi klarer å legge inn og vi er som regel først på ballen i feltet, men det blir ikke noen avslutninger. Våre menn nøyer seg med å pirke litt og dytte ballen til feilvendte medspillere o.l.

72 min Deila gjør sitt siste grep. Tar ut Ibra og setter inn Kjelsrud Johnasen. Ibra har vært god og hatt den klart største radiusen av våre på midten. Inn kommer Kjeldsrud Johansen som tar midtspissrollen. Finne tar venstrekanten og Zahid trekker ned i midtbaneleddet.

79 min Vålerenga står høyt og jakter en utligning. Stabæk svarer med å dra ned Ohi ned så han kan vinne defensive hodedueller. Mens vi står høyt så har vi et balltap og Nije og Nimely kommer mot mot Nakkim og Tollås Nation. Nije utfordrer, vender innover og spiller Nimely. Nimely skyter i nettveggen.

85 min. Nesten! Finne klarer nesten å lime kule helt inne ved lengste stolperot, men Mande får en finger på den. Hadde det blitt mål så kunne Finne båret Kjeldsrud Johansen på gullstol i resten av kampen. Johansen henter ned et helt håpløst innlegg med et brassespark og serverer Finne en ball på lissene. Vending og skudd til Finne er bra. Dessverre tar Mande frem kveldens beste redning.

87. Vålerenga spiller seg igjennom på venstresiden og Mande rykker ut og kaster seg i bena på Finne. Typisk Mande å gå fra det store til det helt miserable. Soleklart gult kort og straffe til Vålerenga. Zahid tar straffa og finter Mande ned til høyre før han ruller den rolig til venstre. 1-1!

E96A5604

91. Lang og presist oppspill på Kjeldsrud Johansen. Han har orientert seg i forkant og header ned til Zahid som har et kryssløp bak ryggen hans. Zahid driver frem, utfordrer midtstopperen til Stabæk og spiller smart inn langs bakken Kjeldsrud Johansen. Han prøver å vende av en forsvarer, men skuddet går i blokka.

På overtid pådrar Zahid og Nimely seg gule kort. Begge er velfortjente. Zahid er uenig i et frispark og banker ballen 50 meter  og opp på tribunen og æreskjeller deretter linjedommeren fordi han rapporterer dette til hovedddommer. Nimely gjør flere retningsforandringer foran vår keeper når Sandberg prøver å sparke ut. Dette er samme feil som Fredrik Thorsen gjorde på Bolthof i kvalikkampen i 2003 i Vallhall da han ble avblåst og ikke forstod noen ting (som vanlig).

Oppsummering
Med tanke på når målet vårt kom så må vi nesten være fornøyd med uavgjort. I denne kampen så hadde vi mer enn nok sjanser til å score langt flere mål enn det ene vi til slutt gjorde. Det er også flere positive lyspunkt å ta med seg. Lundström har flere gode defensive innvolveringer i kampen, Jääger spiller godt både som back og midtstopper, Det virker i det hele tatt som om det defensive har blitt mye bedre de siste ukene. I tillegg er midtbanen bedre. Spesielt Grine-Pelle og Ibra har god arbeidskapasitet og dekker store rom offensivt og defensivt og vi spiller mye mer i lengderetning enn tidlig i sesongen. Og når vi gjør det så er vi også langt farligere og skaper fler sjanser. Det er fremdeles en del å gå på, men det ser ut som om Deila & Co. er i ferd med å få skuta på rett kjøl og har staka ut en bra kurs.

 

Legg igjen en kommentar