Dagboka lørdag 6. mai 2017

VPN Helg har i dag litt om fotball av typen avlang og mye om fotball av typen rund. Så er det litt sykling og litt ishockey. Dette er boka du tar med deg i parken, for å si det sånn. Helgen er spekka med sport og første lag ut er Vålerenga Trolls. De måtte flytte … Fortsett å lese «Dagboka lørdag 6. mai 2017»

VPN Helg har i dag litt om fotball av typen avlang og mye om fotball av typen rund. Så er det litt sykling og litt ishockey. Dette er boka du tar med deg i parken, for å si det sånn.

Helgen er spekka med sport og første lag ut er Vålerenga Trolls. De måtte flytte seg etter at Oslo kommune valgte bruke kunstgresset på Jordal som lagringsplass for byggematerialet til ishallen. Nå spiller de på Oslo vest og Frogner stadion. Heldigvis skal dette være midlertidig.

I dag spiller de mot Eidsvold 1814. Kampen starter 14:00 og du må ta med deg en hundrings til inngangspenger.

Trondheim har ørner, Vålerenga har damer

Neste kamp ut er bortematchen Vålerenga mot Trondheims Ørn. Der Trondheim har klør og nebb har Vålerenga eleganse og ynde. Vålerenga tok sitt første poeng forrige runde. Den kampen gikk hjemme mot Arna Bjørnar. Nå står altså Ørn fra Trondheim for tur. Vi har trua. Dette her blir seier og tre poeng. Sotahjørnet har en fyldig pre-match du kan lese.

Kampen starter 15:00 og kræsjer dermed med Vålerenga Trolls, men fatt mot! Du kan se hele kampen på internettet og dette samtidig som du ser Trolls på Frogner stadion. Dagbladet streamer Kampen.

 

Vålerenga mot Stabæk

Med en gang kampen mot Trondheims-Ørn er over må vi flytte blikket hjemover igjen. I morgen tar Vålerenga imot Stabæk på Ullevaal stadion. Stabæk har starta bra, men sjangla litt de siste kampene. Mye avhenger av at spissen Ohi er i form. VPN satser på at han ikke er det i morra.

For Vålerengas del så må de ta med seg de gode erfaringene fra kampen mot ODDs. De første 20 skal utvides til de første 90.

Reint statistikkmessig er dette en særdeles åpen kamp. Hjemme har Vålerenga syv seire, fem uavgjort og seks tap (i alle turneringer). Målforskjellen er så jevn at det bare er tre plussmål i Vålerengas favør. Det blir altså ingen lett kamp. Vålerenga må stramme opp der bak og kombinasjonene mellom Bård Finne og Ghayas Zahid må sitte.

Bård Finne og Jonatan Tollås Nation feirer Finne sitt første mål for Vålerenga, mot Viking (Foto: www.grydis.no)
Blir det mer målfeiring for Bård Finne og Jonathan Tollås Nation? Vi tror det. (Foto: www.grydis.no)

Sesongstarten har vært prega av litt skader. Moa, Grindheim og Keita er de som sliter. I følge meldinger fra treningene skal Grindheim ha trent alternativt. Vi har heldigvis en hel haug med midtbanespillere, så om han ikke starter så står nok Stengel eller Ibrahim klar for å ta plassen hans. Vi tror det blir Stengel og Lekven på midten.

Hvem som vinner? Vålerenga, selvfølgelig. 2-0 og fin fotball på Ullevaal stadion. Kampen starter søndag, 18:00. Kom tidlig – her blir det kø.

Stadionnytt

Det skjer ting på stadiontomta. Vi rusla en tur opp til Valle i går, og det var ganske så fint å se stadion i vårsola. Den begynner virkelig å ta form nå. I tillegg så fant vi disse eskene.

C_Dy7eLXgAEZNZh.jpg-large

Vi gleder oss til å se innholdet ferdig montert. Dette blir gøy – kom la oss laga show!

Hockey-VM og sykkelmoro

Det skjer ting i utlandet også. Paris og Køln er vertskapsbyer for årets hockey-VM. Norge skal spille sine kamper i Paris. Første kamp ut for Norges del er i morgen. Klokka 20:15 skjer droppen, noe som betyr at du kanskje ikke får med deg de første to scoringene til Norge. Steffen Søberg er med som eneste iskriger.

Samtidig med alt dette så er det sykkelmesterskap i Italia. Giro d’Italia startet i går. Starten gikk på øya Sardinia og første etappe ble vunnet av østerrikeren Lukas Pöstlberger. Dagens etappe går mellom Olbia og Tortoli. Vålerenga-relevans? Absolutt ingen, noen av syns bare sykkel er morsomt.

Legg igjen en kommentar