Cupens 1. runde: Gran IL – Vålerenga

Årets førsterundekamp medfører en tur til Hadeland der vi skal møte Gran IL, et lag som ligger i 3. divisjon og som ikke har vært kvalifisert til NM siden 1983. Det bør være grei skuring, men er det et lag som ofte ryker i de tidlige runder så er det Vålerenga. Cupens 1. runde – … Fortsett å lese «Cupens 1. runde: Gran IL – Vålerenga»

Årets førsterundekamp medfører en tur til Hadeland der vi skal møte Gran IL, et lag som ligger i 3. divisjon og som ikke har vært kvalifisert til NM siden 1983. Det bør være grei skuring, men er det et lag som ofte ryker i de tidlige runder så er det Vålerenga.

Cupens 1. runde – Gran Idrettspark onsdag 2.6. april 2017, kl 19:00

Solgte billetter: 3.112

Mål:
0-1 Ibrahim (Finne) 16 min
0-2 Finne (Juklerød) 18 min
0-3 Zahid (Juklerød) 29 min
0-4 Ibrahim (Zahid) 42 min
0-5 Grødem (Berntsen) 60 min
0-6 Ibrahim 63 min
0-7 Zahid 66 min
0-8 Ejuke (Juklerød)

Gule kort:
Gran: Karlsen 33 min

Lagoppstillinger:

VIF: Falch (4-3-3)- Lundström (Borchgre
Tollås Nation, Näsberg, Juklerød – Berntsen, Ibrahim, Zahid- Finne Ejuke 59 min), Kjelsrud Johansen (Stengel 45 min), Grødem

Gran IL: (4-4-2): Arild Parken Bakken – Espen Parken Bakken Sindre Lillegraven 25. min), Henrik Hurem, Magnus Karlsen, Bjørn Myhrdal – Martin Olimb (Bakken 68), Jo Vetle Rimstad, Håvard Olsen, Nader Khalayli (Vestby 61 min)- Nicolas Kamango Narongdet Solbakken

Kampen
Årets førsterundekamp medfører en tur til Hadeland der vi skal møte Gran IL, et lag som ligger i 3. divisjon og som ikke har vært kvalifisert til NM siden 1983. Det bør være grei skuring, men er det et lag som ofte ryker i de tidlige runder så er det Vålerenga.

Første omgang
I kampens innledning så er Vålerenga aggresive. Det meste foregår på vår venstreside. Zahid, Finne og Juklerød er ivrige, men de fleste forsøkene avsluttes med en offsideavblåsning. Første avslutningen kommer etter 7 minutter. Det er Grødem som klemmer til. Avslutningen går en liten meter til side for målet til Parken Bakken. Like etter kombinerer vålerenga bra på høyresiden og Ibra kommer til dødlinja.  Han spiller lavt 45 inn i feltet og Magnus Karlsen får en tå på ballen. Uten den middagen til Gubbanoa så hadde Finne vært fri på 5 meter…

Etter 16 min fører Zahid ballen fremover, tar en vending og spiller fri Finne som får en dårlig touch. Finne får likevel kontroll på blæra og tar et par vendinger før han curler inn en ball. Ibra kommer i store klyv og stanger ballen over hodet på keeper. 0-1 og vi kan senke skuldrene.

Rett etter 0-1 smeller det igjen. Berntsen vender ut til Juklerød som har trukket opp langs krittet. Juklerød spiller en ball i lengderetning som Finne plukker opp. Finne danser seg forbi syv eller 8 spillere og limer inn nummer to helt nede ved stolperoten.

Etter 0-2 så roer spillet seg litt, men vi beholder ballen og trykket. Gran IL mister også backen sin Espen Parken Bakken som blir byttet ut til fordel for en smørblid smørbukk med masse gugge i håret og en tatovering fra Aya Napa.

0-3 kommer i denne perioden og Juklerød skaper en corner. Den tar han selv og slår kort til Zahid. Spiller ballen tilbake og Juklerød kommer seg til dødlinja. Der finner han Zahid som legger ballen til rette og curler inn lengste krysset.

Innimellom alt dette så kommer vi også til noen andre gode sjanser. Da som regel ved Grødem som får et par muligheter fra distanse. Ved en anledning får Ibra tak i returen og får tuppet en ball mot mål fra straffemerket. Ballen passerer keeper, men det står nå med hvite strømper på streken og beiner ballen unna. Finne får også to muligheter fra kloss hold etter et nyt flatt innlegg fra dødlinja. Første skuddet treffer Parken Bakken midt i navelen og returen setter han tverra, strek og ut.

I det folket begynner å tenke vafler og pause så kommer 0-4. Lundstrøm vinner ballen høyt i banen. Han vender spillet til motsatt side. Zahid kommer seg fri og inn bak backrekka til Gran IL etter en flott vegg med Finne. I stedet for å curle nok en gåll inn bak Parken Bakken så spiller han tversover inni femmeteren og finner Ibra. Ibra tapper ballen i mål og signaliserer til alle bak mål at nå er det snart vaffel.

Like etter blåser dommeren av og vi går til pause med 0-4. Vi har hatt full kontroll og Gran IL har ikke skapt noe særlig. De prøvde seg en gang, men Falch var langt ute i feltet og fanget ballen foran bena på Grans angriper. That’s it.

Andre omgang
Vålerenga foretar et bytte før andre omgang blæstes i gang. KjeldsrudJohansen byttes ut til fordel for Stengel. Stengel trenger ned på midtbanen, så Zahid tar plass på venstrekanten og Finne flyttes inn som midtspiss. Finne og Zahid var veldig friske i første omgang, så ved å flytte litt på dem så bryter man opp litt av det som fungerte veldig bra.

Andre omgang er roligere enn den første. Vi har full kontroll og gutta på Gran bærer preg at de ikke har en livsstil som ikke bare består av food prep, trening og hvile.

Når Grans gutter har fått opp pulsen og mistet pusten så blir kampen også roligere. Vi beholder ball og press, men det er litt mer lunt ute på kunstgressmatta. etter ca 60 min så skommer Berntsen seg fri på høyrekanten og spiller fri Grødem som har trukket inn i straffefeltet. Han lader kanonen og Parken Bakken kan bare beundre den vakre goalen fra orkesterplass.

Etter 63 min så er Ibrahim frempå igjen. Egentlig så skal han bare presse keeper, men blokkerer oppspillet hans og triller ballen i det tomme målet.

Etter 66 min smeller det igjen. Zahid setter en straffe etter at smørbukken klinker ned Ibra på en corner.

Både Gran og Vålerenga foretar midt i andre omgang noen bytter uten at spesielt Gran klarer å få til noe mer enn å bare stå i forsvar og bli svimmel.  Inn for Vålerenga kommer Borchgrevink og Ejuke. Begge får sin debut og første offiselle a-lagskamp. VPN gratulerer!

Jo lenger denne kampen varer jo mindre har Gran å komme med. Vålerenga får lov til å gjøre akkurat det de ønsker og Grans prioriteringer ser ut til å være å forsvare egen femmeter. Vi spiller oss gjennom på kantene og vi spiller oss gjennom i midten. Eneste som mangler etter 0-7 målet er avslutningene. I alle fall gode avslutninger. Ejuke er frisk på topp og viser at han har et bra fintereportoar og god fart.  Han burde satt en pinne etter å ha dratt en Zlatanfinte rett etter at han kom inn, men får lønn for strevet helt på tampen av kampen. Han får et flatt innlegg fra Juklerød og fra ca 10 meter så triller han nummer 8 inn bak Parken Bakken.

Juklerød hadde også et stolpeskudd i det 90. minutt. med utsiden av venstrefoten skrudde han et lurt skudd rett i metallet.

Oppsummering
Dette var en førsterundekamp slik vi håper og drømmer om. Vi møter et lag fra de lavere divisjonene som lager en fin ramme, men som ikke klarer å true oss i særlig grad. Deila hadde gjort 5 bytter  på laget som startet mot Sogndal, og på benken satt det spillere som hadde en kamp i beina etter møtet mot Skeid på mandag. Likevel var vi friske og ga aldri Gran en sjanse. Flott gjennomføring – og så slapp vi ydmykelsen å bli slått ut i første runde i år også.

Legg igjen en kommentar