Dagboka onsdag 26. april 2017

Sola skinner over Enga, det er første runde i cupen og alle storkoser seg i Vålerenga-land. Dagboka tenker høyt om både ditt og datt, og anbefaler alle å få med seg cupkampen mot Gran på Hadeland. Kampen starter altså kl 1915, den vises på NRK 2 (Tom Nordlie er kommentator) og vi kan bare anbefale … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 26. april 2017»

Sola skinner over Enga, det er første runde i cupen og alle storkoser seg i Vålerenga-land. Dagboka tenker høyt om både ditt og datt, og anbefaler alle å få med seg cupkampen mot Gran på Hadeland.

Kampen starter altså kl 1915, den vises på NRK 2 (Tom Nordlie er kommentator) og vi kan bare anbefale Klanens ypperlige sak om hva som møter deg på Hadeland – riktignok fra 19. april, men fungerer kanskje enda bedre i dag dersom du ikke allerede har lest den. Den har allerede 742 delinger på Facebook.

Vel, for å ta kampen først: Dette er hva norsk fotball handler om. En storklubb reiser ut på landet for å møte et lite 4. divisjonslag, hvor samtlige spillere antagelig heier på Vålerenga og hele lokalsamfunnet stiller opp for å få med seg begivenheten. I fjor var det på Løten, i år Hadeland.

Bare så det er nevnt: Løten spilte sin førsterundekamp i går, og tapte 0-4 mot Kongsvinger. Det ble hat trick på Niklas Castro, som i scoret i samme kamp i fjor for Vålerenga.

Dette er Vålerengas tropp, så kan du selv se hvem som mangler/hviles:

  • Marcus Sandberg, Aslak Falch

  • Robert Lundström, Rasmus Lindkvist, Markus Nakkim, Simen Juklerød, Ivan Näsberg, Christian Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation

  • Abdisalam Ibrahim, Herman Stengel, Aron Dønnum, Ghayas Zahid, Daniel Berntsen

  • Magnus Retsius Grødem, Henrik Kjelsrud Johansen, Bård Finne, Chidera Ejuke

Tapte for Skeid

Tre spillere gikk fra Vålerenga til Skeid i vinter: Mats Andersen, Henning Tønsberg Andresen og David Hickson Gyedu er alle førdt i 1997 og spiller nå i Skeids ellever. De vant som kjent 2-0 i mandagens kamp mot vårt rekruttlag (i vind, sludd, snø og regn), og her er Hennings tanker om forskjellene på Skeid og Vålerenga:

– Vi spiller mer direkte i Skeid og har hatt ofte 11 mot 11 på trening. I VIF terpet vi mer tekniske detaljer, sier Henning Tønsberg Andresen til Dagsavisen når de ber ham beskrive forskjellene.

– Gard Holme i VIF og Tom Nordlie i Skeid er begge veldig taktisk dyktige, men i Tom har vi også en som piffer oss veldig opp, sier Tønsberg Andresen, som spiller kant på midtbanen i Skeid. I Vålerenga var han ofte back.

For tøffe krav?

Ronny Deila sier i et intervju med Nettavisen at han har stilt for tøffe krav til både seg selv og spillerne:

– Jeg tror enda vi har mer å gå på. Vi har 30-40 prosent til i forhold trøkk og energi, og det vil komme, sier Deila til Nettavisen.

– Jeg har jobbet utrolig mye med tanke på spillerlogistikk, treninger, bygge opp en kultur, bygge opp et system, stå opp for media hver eneste gang, sponsorer, holdt foredrag og jeg har gjort en haug av ting. Det har vært veldig gøy, men det er noe med å begrense seg selv litt. Det kan bli for mye, så man har overskudd inn mot kampene. Det har jeg kjent på, sier han.

Dagboka synes det er merkelig at en såpass erfaren fyr som Ronny ikke har klart å styre egen tidsbruk bedre med tanke på sponsorer, media og foredrag osv, men dersom dette justeres riktig nå, så greit.

– Gruppa har vært lojal, og vi har stått på så bra i vinter, og jeg vet at det kommer ut hvis vi får litt selvtillit og flyt igjen. Kamper som den mot Sogndal hjelper, sier han.

Jonatan Tollås Nation

Jonatan har noen interessante betraktninger i et godt Dagbladet-intervju (foran Sogndal-kampen). Han var bare 18 år da han debuterte som midtstopper for Aalesund mot RBK i 2007:

– Du må huske at da jeg spilte i Aalesund, var forventningene noe helt annet. Jeg var en stor overraskelse og ingen forventet noe av meg. Hvis jeg hadde blitt satt inn som 17-åring i Vålerenga i år, hadde nok mange vært skuffet, sier han til Dagbladet.

– I AaFK lå vi lavt og slo lange baller opp mot Tor Hogne Aarøy, noe som er enklere enn i VIF, hvor vi står høyere med den bakre fireren og blir mer isolert i én mot én-situasjoner. Det er lett å se seg blind på alderen, men det kan ikke måles mot kravene som stilles her. Det stilles høyere krav til måten vi spiller fotball på i Vålerenga. Men det er sånn det skal være om vi skal bli best, sier han, og fortsetter:

– Det er ikke for mange unge spillere. Vi har gode unge spillere. Det er det viktige. Vi har ikke den erfaringen som Kjetil Wæhler hadde, men jeg tror ikke alderen har så mye å si. Kampen mot Molde var litt spesiell med tanke på suspensjon og skader, men normalt sett synes jeg vi har en fin balanse, sier Jonatan, som også snakker om at presset i Vålerenga er stort.

– Konseptet til Ronny har vi veldig tro på. Det er ikke enkeltaktører som har skylden, men laget som helhet. Vi må fortsette å være tro mot prinsippene. Det har nok vært litt for høye skuldre, og vi har bommet litt på spenningsnivået. Hvis vi finner tilbake til det vi gjorde i vinter, kan det bli morsomt. Vi stresser ikke med det. I fjor høst var vi stresset, for da var det reelt, men nå er det fortsatt veldig tidlig, sier han.

Og dagboka kunne ikke vært mer enig.

Vålerenga i dag

Alt handler om cupen. Det går busser for 200 kroner tur/retur, og anbefales sterkt for en opplevelse du sent vil glemme.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar