Dagboka 27. april 2017

Det finnes ingen følelse som er bedre enn å være tilbake i byen etter å ha vunnet cup-kamp på bygda! I dagboka i dag er det både litt om cup, amerikansk fotball og hockey. Finfin Vålerenga-troika det der med andre ord. 1.runde i cupen I går spilte vi første runde av cupen. Vi vant oppskriftsmessig 8-0. … Fortsett å lese «Dagboka 27. april 2017»

Det finnes ingen følelse som er bedre enn å være tilbake i byen etter å ha vunnet cup-kamp på bygda! I dagboka i dag er det både litt om cup, amerikansk fotball og hockey. Finfin Vålerenga-troika det der med andre ord.

1.runde i cupen
I går spilte vi første runde av cupen. Vi vant oppskriftsmessig 8-0. Siden vi allerede har skrevet et eminent kampreferat, som du for øvrig kan lese her, kan dagboka i dag snakke om helt andre ting. Kall det for debrifing eller selvterapi heller hva du vil, men det er ikke så ofte at vi er så til de grader på  landet som det vi var i går.

For å få unna det verste først: DET VAR SJUKT KALDT I GÅR! Sånn da har vi sagt det.

Dagboka tror aldri at man har opplevd å måtte betale hele 150 kroner for en billett til første runde i cupen…noen gang…ever! Men når man fikk billettene i hånda  så begynte vi å skjønne hvorfor. De billettene må være håndlaga og det virka som om de også faktisk var laminerte. Dog skal Gran IL ha kodos for at de har matvett og evner å sikre (sikkert) flere års drift gjennom billettinntektene fra èn eneste kamp. Vi tror helt seriøst at de ikke trenger å ha tilskuere på de resterende kampene i år og likevel gå i overskudd.

Normalt sett så blir vålerengasupportere ofte behandla som risikosupportere uansett hvor vi reiser, uansett hvilken alder, kjønn og bekledning vi har. Dette gjelder ikke på Gran. Visst nok måtte vi vise billett, men da en av damene i reisefølget, etter å ha oppdaget at hun synes vakten var litt heit, etterlyste kroppsvisitering fikk hun smilende til svar: Sånt driver vi ikke med. Pyroen klarer folk å smugle inn uansett, men du kan få en klem! Og når vi først snakker om pyro så bydde Gran IL opp til dans ved at de blussa før kampstart.

Vel inne på stadion, om man kan kalle ei matte omkransa av dyrka mark på minst 7 graders helling det, var det tid for pølser og kaffe. Til vår store fornøyelse så vi at vi tydeligvis fikk handle i kiosken, mens hjemmepublikum pent måtte kjøpe kaffen sin borte i en garasje på motsatt side. Man får litt hjemmebanefølelse av den slags. Og da driter vi egentlig litt i at kremera på bygda nok egentlig tenkte: GI OSS ALLE PENGA DERES! Hjemmebanefølelsen ble bare sterkere av at speaker før match annonserer: Nå skal det synges Vålerenga Kjærke, dere. Og den skal synges med deres vante forsanger med gitar her ute på matta, fordi det er sånn dere pleier å gjøre det.

Det er tydelig at når Vålerenga reiser ut av byen så er det ikke bare gutta på matta lokalbefolkninga gleder seg til å se. De gleder seg til å se Klanen også. Da er det direkte trist å måtte melde om at det var pensjonisttilstander på tribben. Vi leverte virkelig ikke varene slik vi veit vi kan gjøre. Ikke hadde vi med flagga våre og ikke hadde vi med forsangere. Nå kan vi da alltids si at det var så jævlig bratt, kaldt og surt og alt det derre der, men når har vi blitt stoppa av sånne bagateller får a? Skal vi være de beste supportera i landet så må vi heve oss noen hakk og levere jevnere. Vi veit jo hvor jævla bra vi er når leverer. Da er det ingen som slår oss. Vi har et rykte å ivareta her, folkens!

Vålerenga Trolls
Nå har også Vålerenga Trolls sparka i gang sesongen. For et par dager siden spilte 2. laget sin første seriekamp mot Oslo Vikings 2 på Frogner. Gutta våre vant 37-0, og brukte matchen som en gjennomkjøring før eliteserielaget sparker i gang sesongen neste uke.

Puck
Mens Vålerenga Fotball og Vålerenga Trolls har relativt blanke ark og en nesten helt fersk sesong foran seg, er det silly season for Iskrigerne. Silly season betyr at folk forlater klubber, signerer for nye, spekulasjon foran neste sesong og mer eller mindre interessante rykter om både klubb, spillere og alt rundt. Dette oppleves av supportera som både artig, angstfullt, spennene og til dels frustrerende, og det er vanskelig å holde oversikten. Vi har derfor, i år som i fjor, laget en ryktebørs for sesongen 2017/18, som vi oppdaterer med bekrefta forlengelser og overganger samt rykter om mulige overganger vi plukker opp. Ryktebørsen leser du her.

Det er veldig lov å tipse oss dersom dere skulle ha hørt noe jucy rykter dere tenker vi bør sjekke ut. Det er bare å sende oss en melding enten på Facebook, Twitter eller e-post.

Vålerenga i dag
Vi forsøker å få varmen i oss. Tærne er enda kalde siden i går.

Legg igjen en kommentar