Dagboka 28. april 2017

Dagens dagbok blir ikke like narsisistisk som de har for vane å bli. Vi skal faktisk fokusere på noen andre lag og ikke bare de kongeblå fra Vålerenga. Vi tar nemlig en titt på noen av våre naboer i fotball-Norge. I tillegg til å betrakte oss selv i speilet da. Ny stadion på Nadderud Først … Fortsett å lese «Dagboka 28. april 2017»

Dagens dagbok blir ikke like narsisistisk som de har for vane å bli. Vi skal faktisk fokusere på noen andre lag og ikke bare de kongeblå fra Vålerenga. Vi tar nemlig en titt på noen av våre naboer i fotball-Norge. I tillegg til å betrakte oss selv i speilet da.

Ny stadion på Nadderud
Først ut av våre naboer er Stabæk. Klubben satset stort på egen gymsal ute på Fornebu, men sto like stødig som Ulf Findeisen da han prøvde å traktere skiflyvningsbakken i Kulm i 1986. Problemet med satsingen Stabæk gjorde var at det var mange fine visjoner og store ord, men det viste seg da dette ble realisert at visjonene ikke helt speilet realitetene. Og da ble det økonomisk magaplask. Fra å ha investorer og en velvillig kommuneadministrasjon med på laget ble laget pælma ut og måtte igjen spille kamper på Nadderud. Sikkert koselig for kapitalistene i Bærum å bli forbundet med noe som ligner et kommunistisk anlegg fra 50-tallet. Faktisk er Nadderud nesten like vakker som hjemmebanen til Pors. Nå har Bærum Kommune (igjen) fattet en beslutning om å bygge ny stadion til Stabæk. Denne gangen skal dagens tribuneanlegg rives og så bygger de nytt på eksisterende tomt. Det nye anlegget vil snus 90 grader i fohold til dagens anlegg og bli bygget nærmere veien og legge beslag på både det som er dagens matchbane og det kunstgresset som ligger mellom vei og «stadion». Stadionkapasiteten vil bli 8000, noe som er minimum for å arrangere e-cupkamper. Det utrolig kjipe tartandekket blir også en saga blott. Friidretten skal gjemmes bort på Rud der den idretten får et eget anlegg. Bra! Når første bortekamp blir på den stadion vet vi enda ikke, men det bør ikke drøye så lenge. Er jo en ganske liten stadion de skal bygge…

Skeid – Lyn
I går møtes Oslolagene Lyn og Skeid i Cupen. I den forbindelse slo Dagsavisen slått av en prat med trenerne og gamle helter fra begge leire om ståa i dag og planer for fremtiden. Begge vedgår at de er blakke som noen kjerkerotter og at målet på lang sikt er å utfordre Vålerenga. Det kan fort bli trykk på a’en i lang da Lyns trener Thomas Andrè Ødegaard sier de skal skynde seg langsomt. Og det er jo ikke akkurat slik at de puster oss i nakken i dag. VPN ønsker for såvidt at begge laga lykkes sånn delvis. Lyn må gjerne komme opp og ble Oslo Vests svar på Sogndal som av og til er oppe i eliteserien for å trekke luft og få deng. Skeid kan komme seg opp i 1. divisjon og produsere talenter. Vi ønsker begge laga lykke til med det.

Skeid vant for øvrig kampen 2-1.

Apropos Skeid og Lyn, eller Skein om du vil
Aftenposten dekker samme kamp og Tom Nordlie mener at Osloklubber må bli flinkere til å slå seg sammen. Små bydelslag må tenke nytt og legge bort følelsene for å vokse. Han mener sammenslåing av små bydelsklubber er veien og gå. Det gjør at vi som er storebror kan leke oss med mulige navn. Skulle Grorud og Lyn slå seg sammen så blir fort det nye laget Gryn. Eller hva med Kjelsås, KFUM og Korsvoll. Gode gamle KKK.

Odd
Slapp av. Vi ska’kke fokkusere på Odd. Vi skal bare schpelle mot’em. Jepsi pepsi. Odd, eller Odds som de nå truer alle til å si, er neste motstander. Kampen finner sted på gamle Falkum Stadion, en av få stadionanlegg i verden med 3 langsider og en kortside. Kanskje de heller burde satse på baseball der nede?

Odd var en av sesongens store utfordrere og har også den veltalende og elegante sjarmøren Fagermo som trener. Dessverre for dem så har ikke starten på sesongen stått i stil med egne og tabloide avisers spådommer og de ligger og kuker det til for seg nede på 11. plass. 2 plasser bak Vålerenga som i fjor var et bunnlag og som har fått mye tyn for sesongstarten. Hvorfor har ikke Odd fått høre det? Vel, de er Odd. Ingen bryr seg.

Odd har møtt følgende lag i år:
Rosenborg – Odd 3-0
Odd – Kristiansund 2-0
Stabæk – Odd 2-0
Odd – Tromsø 1-0
Viking – Odd 3-0

Som den observante leser sikkert ser så har alle Odds kamper i år endt med hjemmeseier. Dette bør de ikke være fornøyd med og VPN velger å tro at Odd prøver å bryte denne trenden til hælja.

Odd skal egentlig ha et ganske potent offensivt lag som i tillegg er potte tett. Keeper og forsvarsfirer holder et høyt nivå og fremover kan de både komme opp langs kant, med fart eller med tyngde og duellstyrke. realiteten er at de har lekket som en sil og spillerne har også sviktet offensivt. 3-0 tap mot kaoslaget uten økonomisk ryggrad i forrige serierunde er katastrofe. De kan faktisk tape hjemme mot oss med 30 mål og med rette påstå at de hevet seg fra forrige kamp og at pila igjen peker oppover.

Odd spiller Fagermos klassiske 4-3-3. Han har ikke utviklet den mye de siste 5 årene. Kanskje er det en av grunnene til at de har hatt is i rubben hittil i sesongen? De bruker enten den urgamle og temposvake Occean eller hans arvtager Agdestein. Agdestein har 2 mål på samvittigheten i serien siden sommerferien i fjor. På kantene er det naturlig nok mer fart. De som har fått mest spilletid er Riski, Zekhnini og Diouf. Denne stadige rokeringen mer enn antyder at Fagermo sliter med å finne 3 på topp som fungerer sammen. Dette er ikke noe vi gråter over for å si det sånn.

VPN satser på at Odd fortsetter å famle i blinde og går på en lei 0-3 på eget gress. Måla blir satt av Finne, Berntsen og Falch.

Funfacts om leikegrinda vår
Klanen er ute og strør som seg med faktaopplysninger  på maks 140 tegn om dagen og dette er det de melder
– Det blir safe standing på vår klanens nye tribune for sang, gestikulering koordinert levitasjon. Safe standing er en løsning der man har sammenleggbare stoler med bølgebrytere. Mao, vi får plass til å stå og andre kan sette seg ned å dune’n om det måtte behage dem. det betyr at det blir bredere nivåer på tribben enn det f.eks. var på gamle Bislett Stadions Store Stå. Videre blir det supporterpub bak tribben vår. Det er mulighet for uteservering for opptil 800 personer og de jobber med å få lagt tillatelse for å legge rør for mulighet til tappekran midt på plassen.

Høres da ikke så gæli ut det.

En gåte for hockeyfolket
Han har krutt i kølla, men ingen kjent sønn.
Har skrivi ny kontrakt på et år, så bønder går mot dårlige arbeids- og levekår.

Vi snakker selvsagt om Jonas Oppøyen!

For mer om forlengelsen kan du se VPNs eminente ryktebørs.

Tango Finlandia
I går ble det klart at Alexander Bonsaksen ble finsk mester i hockey. Laget hans lå dårlig an og lå under 0-2 i kamper. Ifølge Brede Csiszar og Glenn Jensen så klarte Tappara å slå tilbake fordi de klarte å utnytte #guttaeffekten

Guttaeffekten består at Shampo tar med seg Glenn, Glenn tar med seg Brede og Brede tar med seg en pute og så drar alle tre og puta til Finland for å plage Bonsa og se kamp. Merkelig nok vant Tappara å vinne 4 strake etter at finnene så Bonsa få besøk av en som hadde med seg en sofapute og en som hadde kofferten full av bilbane.

Vålerenga i dag
Du kan kjøpe billett! Vålerenga har fått 600 bortebilletter til kampen. 300 skal selges i Sjappa (om ikke den evig vakre Morten Nydal klarte å selge ut samtlige på Gran) og 300 skal selges nede på Falkum. For mer publikumsinfo; se HER

Legg igjen en kommentar