Dagboka mandag 17. april 2017

I dag er Vålerenga på vestlandet. Damene spiller årets første Toppseriekamp mot Avaldsnes og herrene er i Molde. I tillegg er Demidov koblet til Vålerenga, igjen, og vi tar et aldri så lite gjensyn med Fitim Kastrati. Påskeegget skvises altså til det ytterste når vi fråtser i de siste go´bitene. Mode-Vålerenga 18:00 Akkurat nå sitter … Fortsett å lese «Dagboka mandag 17. april 2017»

I dag er Vålerenga på vestlandet. Damene spiller årets første Toppseriekamp mot Avaldsnes og herrene er i Molde. I tillegg er Demidov koblet til Vålerenga, igjen, og vi tar et aldri så lite gjensyn med Fitim Kastrati. Påskeegget skvises altså til det ytterste når vi fråtser i de siste go´bitene.

Mode-Vålerenga 18:00

Akkurat nå sitter en gjeng supportere på buss til Molde, byen der skille mellom påskelam som nytelsesmiddel og næringsmiddel er uklar. Den reiste fra Bohemen sju i morges og vi lar oss imponere. Her har du en gjeng som reiser motsatt av påsketrafikken og inn i fjell med ustabile forhold. Dagboka ønsker dere lykke til og synes Nansen kan ta seg ei bolle.

Troppen til Vålerenga er på plass i Molde allerede. Vi tar ikke en full gjennomgang, den kan du selv lese her, men vi registrerer at Grindheim og Lekven er tilbake. Da er det vel usikkert om Stengel starter og denne skribenten kjenner akkurat det stikker litt i hjertet. Om kampen sier Deila til klubbens sider at Vålerenga må ha ballen  på Molde sin banehalvdel og nær Molde sitt mål. Det synes Dagboka høres fornuftig ut. Enda bedre blir det når vi har ballen i Molde sitt mål.

Tidligere når Vålerenga har hatt en rufsete periode med tett kampprogram, som nå, har vi tenkt at det har vært positivt med en hel uke med trening. Tanken har vært at man da får luka ut de rufsete tinga og forsterka de bra tinga. Og det har vel sjeldent slått helt til. Allikevel har vi trua på Vålerengaseier i kveld. Visst pokker har vi det!

Vi tror på seier til tross for at Vålerenga ikke har slått Molde på bortebane siden 2010. Statistikken er jo sånn sett på vår side, før eller siden vinner vi over Molde borte. Og det skjer jaggu i kveld.

Toppserien er i gang

Damelaget har klar målsetting om å avslutte på en av de tre øverste plassene i Toppserien. Metall i skapet med andre ord. For å få til dette har man henta inn en del utenlandske spillere i tillegg til at klubben har satsing på jentesiden hvor de og har signert noen spillere fra.

Det er både fint og bekymringsverdig. Damefotballen renner ikke akkurat over av spenn og utenlandske spillere er ikke ensbetydende med suksess. Vi håper Vålerenga har bedre økonomistyring enn Avaldsnes. Sistnevnte risikerer nemlig å havne i rød sone etter at de ikke greide å søke momsrefusjon i tide, og det kan koste dem en million.

Det er ingen enkel motstander Vålerenga møter i dag, Avaldsnes har nemlig ambisjoner om å vinne hele driten i år. Dette har de gjort gjennom å, som Vålerenga, skaffe til veie en håndfull utenlandske spillere. Litt synd er det at løsningen for å vinne norske konkurranser er å hente inn spillere fra andre land.

Enten det er sånn eller slik, kampen spilles allerede 14:00 i dag. Og første hjemmekamp er mot Røa lørdag 22. april. Et derby mot dynamittpiker fra vestkanten er en fin start på hjemmeserien. Da er kampstart 15:00, noe som passer oss bra. Med billettpriser på 50 spenn, eller sesongkort til 400 spenn, er jo dette for gratis å regne og.

Vi gleder oss.

Demidov til Vålerenga?

Igjen knyttes Vadim Demidov til Vålerenga. Det var han også i 2012 , uten at det ble noe av. Denne gangen er det et amerikansk nettsted som trekker Vålerenga frem fra hatten. For Demidov går det ikke så greit i Minnesota United og han har ikke vært i troppen på et par kamper. Dette er rimelig spesielt all den tid Demidov omtales som kaptein for laget. Om dette eventyret over dammen ender med at han havner i Vålerenga skal ikke Dagboka sutre noe særlig.

Fitim Kastrati til Grorud

Du husker Fitim Kastrati som fikk 7 kamper med Vålerenga i 2013-2014? Han var et talent av de sjeldne, men ting funka ikke helt og han reiste til Hønefoss og så til Bryne. Det har ikke vært helt oppadgående kurve for gutten, men nå er han tilbake i Oslo. Han har signert med Grorud og papirutgaven av Akers avis Groruddalen har et fint intervju med ham.

Her forklarer Kastrati at det ikke fungerte for ham å kjempe mot nedrykk med Bryne. Så selv om han fikk tilbud fra klubber høyere opp i seriesystemet valgte han PostNord-ligaen og Grorud. Kastrati mener altså han vi kunne ta to steg opp ved å ta et steg ned og spille med trygge rammer og skape gode opplevelser.

Dagboka liker´e. I stedet for å lalle rundt på et bunnlag i Eliteserien mens du mener du egentlig skulle vært på midtbanen til Barcelona er det bedre å finne mestring på et nivå du er komfortabel med og jobbe systematisk derfra. Denne skribenten har trua på Fitim.

Vålerenga i dag

Om du ikke er i Molde får du sett kampen på Bohemen og Vertshuset. Det er en løsning så god at den går du for!

 

Legg igjen en kommentar