VPNs tabelltips for 2017

Da er det VPN sin tur å komme med tabelltipsa. Andre har gjort dette før oss, men vi ser nytten av vente til overgangsvinduet er stengt, treningskampa er spilt og ting er satt før vi buser ut med synsinga vår. 1. RBK Dette er en no brainer. RBK har størst ressurser. RBK har det største … Fortsett å lese «VPNs tabelltips for 2017»

Da er det VPN sin tur å komme med tabelltipsa. Andre har gjort dette før oss, men vi ser nytten av vente til overgangsvinduet er stengt, treningskampa er spilt og ting er satt før vi buser ut med synsinga vår.


1. RBK
Dette er en no brainer. RBK har størst ressurser. RBK har det største lønnsbudsjettet. RBK har den bredeste stallen. RBK har de beste spillerne.

Å ta the double med dette laget er ikke en prestasjon for en trener. Det bør være et minimumskrav.

2. Molde
De kom på 5. plass i fjor, men var bare 3 poeng foran AAFK på 9. plass. Så lenge Røkke pøser penger inn i klubben gjennom Akersystemet så vil klubben være i toppen. Uten dem vil de sannsynligvis rykke ned ganske fort og inneha omtrent samme posisjon i norsk fotball som Sogndal.

Har mange spillere som vil opp og frem og en veldig god dekning på alle plasser offensivt. Litt tynnere på keeperplass og i forsvar.

3. Odd
Odd har etablert seg i toppen, men laget fremstå som noe overmodent. De har 7 sentrale spillere på feil side av 30-tallet. For høyt?

Har en bra keeper og et veldig godt forsvar, men har ingen gode utfordrere til de 4 som forventes å starte. Bør ikke få skader i den rekka.

Har hentet Thorbjørn Agdestein fra Haugesund. Fagermo kastet seg over Agdestein da sistnevnte gikk inn i sine siste 6 måneder i Haugesund. Agdestein scoret 10 i fjor. 8 av de målene kom på våren og han hadde en nedadgående kurve hele høsten. Har ikke slått til i treningskampene heller.

4. Sarpsborg
Sarpsborg på 4.? Oja. Vi har trua. Bakke har bygget lurt og laget har dobbel dekning på nesten hele laget. Litt tynt helt fremme, men det er også det. De har dermed en benk som er bortimot like god som startoppstillingen og Bakke kan da gjøre mange grep fra benk under kamp.

De er heller ikke så avhengige av at produksjonen til spissene skal være tipp topp da de holdt nullen i nesten halvparten av kampa i fjor.

5. Vålerenga
Se her ja. En fin-fin 5. plass på bydelsklubben fra Tigerstaden. Offensivt er det som natt og dag sammenlignet med fjorårsstallen. Deila har hentet inn en rekke spennende spillere. Fra å være i en posisjon der skader innebar store rokeringer der gjerne 4-5 spillere måtte bytte posisjon har vi nå plutselig veldig god dekning på spesielt offensive posisjoner. Det er fremdeles tynt på stopperplassen, men totalt sett er det mye bedre enn det var i fjor.

Flere av nysigneringene har kommet sent. Det vil nok ta litt tid før de er helt dus med arbeidsoppgaver, relasjoner av og på banen og filosofi. Sånn sett så er det en klar fordel at Keita og Ibrahim har spilt under Deila før og at Jääger spilte her under Rekdal og kjenner mange av spillerne og byen.

Å ta ut en midtbane på dette laget er et luksusproblem.

Ser VG påstår at Vålerenga har 2 jevngode keepere fordi de stod omtrent like mange kamper i fjor. Dette er direkte feil. Sandberg er førstekeeper og Falch stod i starten av sesongen fordi Sandberg var skadet. Sandberg er topp 5 i eliteserien på sin posisjon – lett. Han gjør få feil og sprer trygghet. Skulle han bli skadet så er Falch mer enn kapabel til å ta hans plass.

6. Brann
Vi tror Brann hadde en makssesong i fjor samtidig som spesielt Odd og Molde var et stykke unna forventet standard. Det skjer ikke igjen. I tillegg har de mistet Demidov som styrte skuta i fjor. Vormgoor er erstatteren og han har en bra CV og gjorde sine saker bra i de kampene han spilte for AAFK ifjor. Har hentet Børven, men han må settes opp. Tror det er litt lite kreativitet bak angrepet. Det var kanskje ikke det smarteste klubben kunne gjøre å kvitte seg med Erik Huseklepp?

7. LSK
Arne Erlandsen er tilbake. Ta med nakkekrage på kamp. Har blir det spill i lengderetning, polballer og knokkelfotball. Du vet hva Arne Erlandsen kaller et frispark 10 m inn på egen banehalvdel? En målsjanse. Da pumpes ballen opp og det kommer mange løp på nærmeste stolpe. Malec er deres target mann. Vikig å få mye støvel under ballen om man skal treffe han på hodet. Han er omtrent like høy som flomlyset på Åråsen.

Vi har satt LSK relativt høyt på tabellen, men mest fordi vi da kan bli positivt overrasket om de havner i sumpa igjen.

8. Godset
Grei stall, men skadeutsatt. Er endel sukker i deres bakre rekker. Ser bedre ut fremover på banen. Engblom putta 10.000 mål på 2 sesonger i Sandnes Ulf. Kan bli veldig spennede sammen med Marcus Pedersen. Midtbanen Godset hadde i fjor er nærmest rasert og det er litt spennende mtp på hvilken trener klubben hentet inn da Bjørn Petter Ingebretsen måtte kaste inn håndkleet.

Valget falt på tidligere Martin Andresen assistent Tor-Ole Skullerud. Han må jo være fantastisk. Han vant jo tross alt bronse med U-21 og vant serien med Molde i 2014. Onde tunger vil sikkert mene at Skullerud kom til dekket bord ved begge anledninger. Det var Per Joar Hansen som bygde opp U-21 landslaget og fikk dem kvalifisert til EM. Da det var i boks fikk han et tilbud av RBK og Skullerud rykket opp. Han kunne bare surfe på arbeidet til Perry. Spillergruppa var sammensveiset, filosofien tydelig og arbeidsoppgavene godt innarbeidet. Slik var det også da han kom til Molde. Solskjær hadde, sammen med Jim Solbakken, bygget opp Molde som klubb og lag og de hadde to seriegull og cupgull på de siste 3 sesongene før Skullerud kom. Igjen lå forholdene til rette for en enkel seilas fra start til mål.

Her er det annerledes; 1. keeperen har vært skadet lenge, det har vært utskiftninger og skader på 3 sentrale midtbanespillere. Nå får vi se hvor god Skullerud er. Vi tror folk fra 3050 Drammen vil bli skuffa.

9. Haugesund
De har mistet vårsensasjonen sin og den svære midtstopperen Ekong. Det blir garra verst å erstatte Ekong. Haugesund har støvsugd Skeid før denne sesongen og hentet Bruno Leite og Johnny Budoson. I tillegg har de jo hentet Huseklepp.

Haugesund er nesten som en blek versjon av Vålerengas stall. Større bredde offensivt mange nye spennende spillere inn. Hvordan forsvaret til Haugesund blir er usikkert. Sannsynligvis klarer de ikke å demme opp for motstanderne og klubben blir da avhengig av en knallsesong fra en av deres unge og eller urutinerte keepere

10. AaFK
Borte er John Arne Riise, all glamouren og rosabloggere. Tilbake står..tja..en ganske medioker samling med spillere. Men de har Mos, så det hviler et stort ansvar på ham i år. Han må produsere og han m åprodusere i de riktiga kampa, ellers ka det bli en tur ned i sumpa igjen. Vi tror de unngår det fordi det finnes enda dårligere lag i Eliteserien.

11. Tromsø
Tromsø har satt tæring etter næring de siste sesongene. De har ikke klart å sette sitt preg på eliteserien, men har klort seg fast. For lag som havner i den situasjonen så fyller man som regel på med yngre egenproduserte spillere eller unge talenter fra regionen. Disse spillerne er nå i en aldre der man kan begynne å forvente ting av dem. Tromsø kan få et løft gjennom sine unge spillere og Gamst’n kan fremdeles spille ball. Får de en makssesong så kan de pushe øvre halvdel. Vi tror det ikke blir en makssesong, men at de klarer seg med noe margin på grunn av og på tross av at de har en keeper i Kongshavn. Han kan gjøre de mest utrolige redninger og stjele poeng for dem, men også forære motstanderne gavepakker.

12. Sogndal
Sogndal blir statister i år også. De kommer fra en bitteliten plass og ressursenen de har tilgjengelig for å drive et lag er også derfor små. De driver godt, men det alene er ikke nok. Forsvaret er svekket ved at Patronen er borte, men de har offensivt hentet inn en av få gode spillere på fjorårets Startlag; Chidiebere.

Det kommer helt sikkert en drøss med unger av tidligere landslagsspillere opp gjennom systemet til Sogndal i år også.

13. Stabæk
Mye vann har rent i ælva siden Bob Bradley styrte denne skuta til medalje. Spillere som får et gjennombrudd i Stabæk havner i andre og bedre klubber. Nå sist forsvant Meling til RBK. Forsvaret er «greit». De kan stille en førstefirer, men sliter med en gang det blir skader. Heldigvis for dem så har de en av sine beste spillere i keeperen Sayouba. Sayouba har masse dirty tricks på lur, og hvsi han skulle bli tatt for en av disse og få utestengelse så sliter Stabæk med en gang. Samme er det offensivt. Boli er skadet og de fremstår med en gang som sårbare på topp. Omoijuanfo har putta bra i vinter, men det spør om han klarer å gjennskape dettte når motstanderne slutter å eksperimentere og kampene betyr noe.

Stabæk har også hentet en tass som heter El-Hadji Ba. Hva han faktisk er god for aner vi ikke, men han ble solgt til Sunderland for 3 år siden og har aldersbestemte landskamper for Frankrike. Det blir spennende å se om dette er katta i sekken eller om det faktisk er kvalitet.

Engareject Nije har gjort venstrekanten til sin egen. Han får utrettet endel på kanten og kan fort produsere et greit antal mål og assist.

14. Kristiansund 
Kristiansund er velsignet med å ha Kamer Qaka på laget. Verdens beste fotballspiller og sentrum i universet. Eller, de har han til sommeren. Da blir han nok solgt. Det ryktes om at Real Madrid, Man City og Barcelona vil prøve seg, men at de ikke har de økonomiske musklene som skal til for å forhindre ham fra å havne i kinesisk fotball. Vil han bli første spiller som bryter hundremilliardersgrensen i internasjonal fotball?

Med unntak av Qaka så har realistiske forståelse for hva det vil si å spille fotball i Eliteserien. De vet at de har en stall som er mediokre og de vet at de har begrenset med ressurser. De har stukket fingeren i jorden og kommer til å jobbe steinhard og røddig. Ingen unnasluntring og med et fokus på å skarpe med seg nok poeng til å overleve. Og det tror vi at de klarer. KBK klarer kvalikk – og den vinner de.

15. Viking
Hvordan synes du vårsesongen var i fjor? Va’kke moro å holde med Vålerenga da? Multipliser den følelsen med 50 og du har Viking. Treneren de hadde i fjor, Kjell Jonevret, ga opp etter sesongen. Han ville ikke mer.

Hvorfor?

Akkurat nå er det ikke liv laga for fotball i Stavanger. Klubben er bankerott. Penga de ikke har renner ut og det er flere hull i skroget enn de klarer å tette. De har tidligere uttalt at de må selge for mellom 10 og 20 millioner i hvert overgangsvindu fremover og det de endte opp med var å gi bort Abdi Ibrahim til oss.

Det er ikke mange årene siden Viking Stadion var pakka på hver kamp. Slik er det ikke lenger. Nå ser man stort sett blå plast over alt. De minner oss om et Lyn som er enda lenger vest enn Lyn.

Det er fremdeles penger i omløp i Stavanger, men nesten alt går til Stavanger Oilers.

Trenereren deres er ung og uerfaren. Spillerstallen er tynn og det mangler kvalitet. Austbø er grei, Karol Mets er grei, Kristoffer Haugen er grei, Samuel Abegbenro er grei. I tillegg er Bringaker, Ryerson og Bytyqi talenter som kan slå til. Det samme kan Appiah, som leies inn fra Palace, men det de ønsker er en notorisk målscorer. Appiah er notorisk, men kun i skadekategorien. Utover dette har de ingenting.

Gjør dere klar til å se en gammel storhet implodere. Dette kan bli spektakulært.

16. Sandefjord
Eneste laget vi ser kan gjøre det dårligere enn Viking er Sandefjord. Dette fordi de skal spille naivt på et nivå der de må spille kynisk for å overleve.

Legg igjen en kommentar