Dagboka onsdag 15. mars 2017

Sander Berge ble tatt ut i landslagstroppen og Vålerenga røk ut av sluttspillet allerede i kvartfinalen. En liten dagbok er her. Det hyggelige først: Sanders utvikling som fotballspiller tok store steg i Vålerenga, på relativt kort tid i Belgia har han utviklet seg enda mer, og i går ble han tatt ut i Lars Lagerbäcks … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 15. mars 2017»

Sander Berge ble tatt ut i landslagstroppen og Vålerenga røk ut av sluttspillet allerede i kvartfinalen. En liten dagbok er her.

Det hyggelige først: Sanders utvikling som fotballspiller tok store steg i Vålerenga, på relativt kort tid i Belgia har han utviklet seg enda mer, og i går ble han tatt ut i Lars Lagerbäcks første landslagstropp. Grattis!

Nå veit jo vi som har levd noen vintre at dette ikke trenger å bety noe som helst i det lange løp, men la oss glede oss over Sanders suksess. Så skulle vi gjerne hatt han i klubben noen år til, men sånn gikk det altså ikke.

Kvartfinale-tap

Vi kom tidlig bakpå mot Frisk i går, men vi kjempet bra på. I både 1. og 2. periode så får vi registrert omtrent dobbelt så mange skudd som Frisk, vi utlignet etter hvert med litt offensiv hjælp fra blålinja. Men så kom vi under igjen med en gang. Og utlignet igjen med nok en mål fra en back og stillingen holder seg på 2-2 ut 3. periode.
Nielsen ser ut som en million dollar på begge måla. Først setter han et håndleddskudd rett opp i redet etter nydelig forarbeid av Salo på 1-1 og så dirigerer og styrer han på blå før han dytter pucken til Nordin.
1-0 målet til Frisk er der ikke så mye å få gjort noe med. Han kommer i stor fart, vi er ikke i balanse og han bruker backen til å skjule utgangen av skuddet. 2-1 er krise. Frisk har pucken i rundvantet og en bonde står naken i slot’et. Alle tellefeils mor.

Også i 3. periode har vi flere skudd, men i sudden får vi en utvisning på Ahlholm med en gang, og Frisk putter i det overtallet.  2-3 er det ikke så mye å gjøre med. Vi er mann mindre og de trykker på. Skuddet fra Jimmy Andersson går utenfor og kommer i retur fra vantet. Våre backer står naturlig nok med rygg mot eget vant og Frisks forwards står med tryne vendt mot vantet så de reagerer raskere

Mange faktorer som gikk mot oss. Pissmål egentlig.

Vi hadde fortjent en kamp nummer sju, men hva betyr det nå? Det finnes ingen rettferdighet i livet, eller kanskje det er nettopp det som er rettferdighet:En måte å forstå rettferdighet på, som går tilbake til antikken, er som den type forhold der alle mottar det de fortjener. Definisjonen hviler på en idé om at det finnes ting man kan fortjene, noe ikke alle moralfilosofer er enige i. Store Norske Leksikon gir oss alt vi trenger å vite, men summa summarum: Vi gir faen og lar hockeygutta ta en fortjent sommerferie i mars.

Fakta om kampen

Vålerenga – Frisk Asker 2-3 (0-1, 1-1, 1-0), sammenlagt 2-4. 1450 tilskuere. Mål: 1. periode: 0-1 (1.05) Petter Kristiansen (Endre Medby). 2. periode: 1-1 (27.47) Joachim Sommer Nielsen (Espen F. Salo, Fredrik Csisar), 1-2 (28.23) Ryan Hayes (Henrik Ødegaard, Anders Bastiansen). 3. periode: 2-2 (47.29) Henric Nordin (Nielsen, Filip Gunnarsson). Forlengning: 2-3 (61.16) Hayes (Jimmy Andersson, Vinny Saponari).
Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Robin Berg, Stjernen. Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min., Frisk Asker 5 x 2 min.
Vålerenga i dag

Jekke øl, bli med på sportsquiz på Bohemen og kikke litt på Champions League.

Legg igjen en kommentar