Dagboka fredag 17. mars 2017

I dag er’re fredag. I dag kommer det bok. I går var dettorsdag. Da ble det ikke bok. Vi skylder på at vi måtte drukne våre sorger etter kvartfinaleexiten på møterom Greven. Det begynner å nærme seg seriestart i fotballen og det skjer også endel oppe på Valle så dagens bok speiler det. Barnas dag. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 17. mars 2017»

I dag er’re fredag. I dag kommer det bok. I går var dettorsdag. Da ble det ikke bok. Vi skylder på at vi måtte drukne våre sorger etter kvartfinaleexiten på møterom Greven.

Det begynner å nærme seg seriestart i fotballen og det skjer også endel oppe på Valle så dagens bok speiler det.

Barnas dag.
Hockey’n har strippestraffer og fotballen har Barnas Dag. I år skjer dette førstkommende søndag kl 11:30. Selve timeplanen finner du HER og deet høres ut som en storveis greie for unga. Vil du at unga skal bli engafrelst er dette greia (å gi dem boken Maradonas Magi og skrive at den er fra Morten Berre funker også). Kidsa kommer til å synes det er storveis å få hæppe litt med a-lagsspellera på både dame- og herrelaget og få runden etterpå der de kan få autografer og ta selfies.

http://www.vif-fotball.no/nyheter/husk-barnas-dag-pa-sondag

Den andre Glenn Jensen
Det er vel ikke en person oppe på Valle, inkludert spillerne, som har fått plastret sitt blide åsyn så mye på klubbens hjemmeside i det siste som Glenn Jensen, ikke han Glenn Jensen som stod i boksen å prata smack, men han andre. Han som er med på laget som håver inn avtaler og grunker til klubben vår.

Dette er et viktig arbeidet og det som legger grunnlaget for det økonomiske fundamentet klubben trenger for å kunne kjempe seg oppover og utfordre denne denne trønderske bataljonen som oser like mye av arroganse og innavl som den gjør av gjødsel og bernaisesaus.

Da I fikk med Trøim på en siste push startet de med å reorganisere og styrke administrasjonen. VPN tror dette er dritsmart. I stedet for å få inn en litt kjepphøy trener, blåse gryna på spillere som er på middagshøyden så starter man i den andre enden. Man starter på organisasjonen. Henter inn de gode hodene som kan styre skuta i en trygg økonomisk havn. Når man vel er i denne havnen kan man deler av gullet til å kjøpe større gønnere, fetere seil o.l. før man setter til havs igjen på tokt med piratflagget høyt hevet. Hjelper ikke å ha den bøseste kanonen dersom sharken den står på er morken.

I det siste så har det blitt signert endel avtaler med store selskaper. Det viser at klubben er i ferd med å bli mer interessant som sponsorobjekt og samarbeidspartner. Tiden der vi stod med lua i hånden uten hovedsponsor i 18 måneder er over. Tiden der det ble inngått avtaler over en lav sko med små aktører virker også å være over. Dette er bra.

Med ny stadion på plass og en administrasjon som nå er mer ressurssterk og som dermed også oppnår resultater så har vi en sjanse. En sjanse til å skape noe varig.

Og denne sjansen virker det som om Deila vil gripe. Intervjuet han har på klubbens sider vitner om som har et langsiktig mål og en klar strategi for å innfri målet – uten at klubbens skal gå på tidenes blåmandag i etterkant.

Selv om supportere kan være litt som kråker og skjærer som ser seg blind på alt som glimrer, så kommer det en dag etter at an har hentet trofeet også. Det er en mye bedre følelse av å vite at man har klart det samtidig som man har hatt en ansvarlig økonomi ved å satse på å utvikle talent i stedet for å kjøpe det. Da gjør det ikke noe at det tar lenger tid. De fleste av oss har vært med lenge nok til å vite at korthus har en tendens til å falle. Da kan man mye heller bruke litt lenger tid og reise et skikkelig byggverk.

Ny mann inn
Og med alt dette snakket om å styrke administrasjonen og gi klubben muligheter til å realisere det økonomiske potensialet den har på markedssia så drar men en ny kanin opp av hatten:

Espen Østerhaug

Espen Østerhaug starter som ny kommersiell leder i Vålerenga 1. juli. Espen skal da ha ansvaret for, salg, markedsføring og det å forvalte klubbens merkevare. Akkurat det siste der er viktig og det er noe klubben historisk sett ikke har fått for vane å ta på seg ansvaret for å forvalte. Å kommunisere utad hva klubben er og hva den står for har stort sett vært et ansvar som har falt på Klanen og folka der øst.  Alle vi som er glade i klubben har latt oss fascinere av den på et eller flere vis. Den har en ganske unik historie. Sjela vår er et sammensurium av over 100 år med historie, en helt egen kultur, en spesiell bydel, massevis med sjarm og breiale kommentarer og Klubbsang 3. Vi er ikke et strigla ferdigprodukt skapt gjennom å analysere fokusgrupper. Klubben er hel ved. Jeg håper dere klarer å forvalte dette.

Build that wall
Vålerengafamilien tar en Donald Trump og bygger vegger på tribben for å holde en ubuden gjest på en armlengdes avstand.

Det er snakk om supportertribunen i denne omgang. Vinden har det med å være lei på Valle og Klanen fikk i sin tid på plass at det skulle støpes inn braketter for sideveggfeste på tribben vår. Disse skal man nå ta i bruk etter et vedtak på gårsdagens årsmøte i Klanen. Regninga or denne ekstrajobben splittes 50-50 mellom Klanen og VKIP – Vålerenga Kultur- og Idrettspark.

Dette kan potensielt bli dødsbra! 3-4000 mann inn på den kortsiden under tak og med sidevegger er en reall oppgradering fra forholda på Ullevaal. Nå er det bare å kjenne sin besøkelsestid.

Sesongkort, dersom du ikke har kjøpt det kan du unne deg sjæl HER

Deila preker
Ronny Deila letter litt på sløret om hva han forventer av årets lag, hvordan de jobber og hva som er det store målet på litt lenger sikt. I stedet for at jeg skal skrive det her foreslår jeg at du ser det i sin helhet HER. Vi skal ikke røpe for mye av det, men det er til å få vippetiss av.

Vålerenga i dag
Storhamar og LØK er slått ut av svakere motstand i kvartfinalene. HAHAHAHA

Vålerenga i hælja
Vålerenga møter Lars Lars Lars Bohinens Sandefjord på Kadettangen av alle steder lørdag kl 16:00. Innehavere av sessongkort slipper gratis inn. Resten må betale 100 eller 50 spenn avghnegig av alder.

Legg igjen en kommentar