Dagboka tirsdag 28. februar 2017

Som en litt uskikkelig unge som veit den har gjort noe som både var dumt og overilt er dagboka tilbake. Vi bøyer nakken i skam og håper vi ikke får for mye kjeft for at dagboka glapp på både fredag og mandag. Vi prøver oss ikke engang på alternative fakta ved å påstå at de … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 28. februar 2017»

Som en litt uskikkelig unge som veit den har gjort noe som både var dumt og overilt er dagboka tilbake. Vi bøyer nakken i skam og håper vi ikke får for mye kjeft for at dagboka glapp på både fredag og mandag. Vi prøver oss ikke engang på alternative fakta ved å påstå at de ble publisert og at feilen er deres som ikke fikk det med dere. Sad!

Om ikke annet å blir det i alle fall en fyldig dagbok i dag. Vi har jo så jævla mye å ta igjen.

Foppall
Vålerenga trener på frodig og grønt gress om dagen og i den forbindelse har de møtt hviterussiske Shakhytor Soligorsk. Vålerenga ledet lenge etter en klassegåll av Henry Kjella Johnny. Han ble spilt igjennom av Stengel og møtte lærkula opp i lengste vinkelen alene med keeper. Dessverre fikk vi 2 i rævva senere i kampen og det ble derfor tap i treningskampen.

Deila var fornøyd med første omgang og mente det var mye rot i andre omgang, mye takkket være at han prioriterte å gi alle spilletid. Både gållen og intervjue med Deila kan du se på klubbens sider.

Mere fotball
Det er først nå du forstår hvor lenge det er siden boka har kommet ut. Vi har ikke dekka at Bård Amadeus Finne er klar for Vålerenga. Han kommer fra Tyskland der han var spilt for 1. FC Køln i 1. Bundesliga og Heidenheim i 2. Bundesliga.

Totalt har det blitt 46 kamper 9 mål på Bård Amadeus i Tyskland.

Her kan du se ham lure en makrell inn i garnet i en treningskamp mot Austria Wieni 2014:


Vi mener dette er en spennende signering. Vi husker jo hvor god han var i Brann som 17-åring, og er spente på å se hvordan han er som spiller nå 5 år senere. De årene har han ikke spilt spesielt mye, men han har hatt gode treningsforhold, gode treningsfasiliteter og gode lagkamerater. Kanskje får vi en raskere, taktisk klokere og sterkere spiller som kommer til å være litt rusten i starten. Kontraktslengden er 4 år, så det er i så tilfelle mer enn god nok tid til rustbehandling. Rustbanking og en runde med Tuff-Kote Dinol så er han nok tipp topp tommel opp.

Bård er jo bergenser, og som dere sikkert har fått med dere, så er de overdramatiske strilene som er fanget mellom de syv knauser klar over dette. Det er ikke måte på hvor urettferdig verden er siden han ikke velger å spille for dem.

Bergen og Brann fremstår som regel som en plass som drives og har bortimot samme synergi som en facebookgruppe for hjemmeværende mødre. Der sitter de og kommer med irrasjonelle stikk til hverandre og fyrer seg opp like mye som man gjør på mammgrupper når man ser feilaktig bruk av bæresjal, oppskrifter på cupcakes som ikke er basert på biodynamiske råvarer o.l. selvsentrert fokus.

Akkurat nå så er det Bård Finne som skal tas. Han er tross alt bergenser som forlot Bergen for deretter å ikke returnere til Bergen. Vi synes verdens triveligste trener oppsummerer dette bra:

Ellers så er det greit å mine strilene på at deres egen klubb ikke akkurat har vist interesse for bysbarnet de siste årene og at de selv gikk rundt og vrålte at Bård var en jævla judas som 17-åring. Rart at han ikke gidder å returnere til denne narsisistiske og ignoransens høyborg. Her tar Bård Finne opp denne hetsen før han forlot dem:


Velkommen skal du være

Alle må forstå – Finne elsker å spille i kongeblå!

Håkki!
Det var kamp på søndag og det gikk ikke veien. 3-0 tap for Stjernen i Stjernehallen. Samtidig vant Frisk Asker og Lillehammer. Det gir Vålerenga 4. plass på tabellen og med bare 1 poengs ledelse på Lillehammer og Frisk.

Idag er det kamp igjen og det mutantene fra Stavannger som kommer på besøk. Vi kan ikke akkurat regne med å valse over dem, men vi er avhengig av å vinne dagens kamp ettersom dette er siste kamp i sesongens grunnserie og fordi Frisk Asker og Lillehammer møtes og minimum et av lagene vil dermed da poeng og går forbi oss dersom vi taper. 3. og 4. plass i serien gir hjemmebanefordel i kvart’n.

Vi siterer klubben: «Tirsdag klokka 19.00 spiller Vålerenga siste seriekamp for sesongen 2016/2017. De møter serievinnerne, Stavanger Oilers i Stavanger.

Vålerenga kan, dersom alt klaffer, fremdeles ende opp på tredjeplass, men muligheten er også til stede for at gutta ender på sjette.»

På det individuelle planet så er det også mulig for Lindström eller Ylven å vinne toppscorertittelen i kveld. Lindström leder med 29 skiver. Ylven er nummer tre på listen med 27. I mellom dem finner man Soilers forhenværende gullhjælm Daniel Kissel med 28.

Josh Soares har 13. Og han får bare betalt 1,16 mill i året. Er det rart penga renner ut av Rogaland når de bruker dem som fulle oljearbeidere?

Best case scenario:
Stavanger – Vålerenga BORTE
Storhamar – Kongsvinger BORTE

Med disse resultatene så går vi forbi Storhamar Dragons, holder Lillehammer og Frisk Asker bak oss.

Worst case scenario:
Stavanger – Vålerenga HJEMME
Frisk Asker – Lillehammer BORTE I SUDDEN

Med disse resultatene kan vi bare glemme å gå forbi Dragons samtidig som enten Lillehammer og Frisk Asker går forbi oss.

Vi ser flere andre opererer med mulig scenario for 6. plass på tabellen, men vi klarer ikke å regne oss ut til hvordan det skal skje med et unntak.

Vi har per i dag 1 poeng mer (73 mot 72) og en bedre målforskjell (+26 mot +18 [FA] og +8 [Lillehammer]).

Skal begge lag komme forbi oss må vi tape og de komme til sudden. Dette er en sudden eller straffekonk som Lillehammer vinner Da ender alle laga opp på minimum 73 poeng og Lillehammer vil naturlignok få 74 fordi vinner på sudden eller straffekonkurransen.

Etter å ha gjennomgått terminlisten finner vi 5 kamper mot begge lag (som er ganske naturlig når det er en 10-lags serie på 45 kamper). Etter det vi kan se har vi 3 seiere mot begge lag og kun 2 tap. Riktignok kom en av seierene mot Lillehammer i sudden death

Kampene mot Lillehammer:
29.09.2016 Vålerenga -Lillehammer 2-4 (TAP)
30.10.2016 Lillehammer – Vålerenga 6-4 (TAP)
03.12.2016 Vålerenga – Lillehammer 4-2 (SEIER)
19.01.2017 Lillehammer – Vålerenga 3-4 (SEIER I SUDDEN)
23.02.2017 Vålerenga – Lillehammer 4-0 (SEIER)

Kampene mot Frisk Asker:
18.09.2016 Frisk Asker -Vålerenga 2-1 (TAP)
20.10.2016 Vålerenga -Frisk Asker 3-2 (SEIER)
24.11.2016 Frisk Asker – Vålerenga 2-5 (SEIER)
07.01.2017 Vålerenga – Frisk Asker 2-5 (TAP)
14.02.2017 Frisk Asker – Vålerenga 3-2 (TAP)

Vi har altså bedre (eller lik dersom OT seier ikke teller) på innbyrdes og målforskjell mot Lillehammer og bedre målforskjell, men dårligere på innbyrdes enn Frisk Asker.

Vi har også dårligere på innbyrdes enn Dragons.

Skal vi ende på 3. plass må vi ta 2 poeng mer enn Dragons. Vi klarer oss med seier i sudden eller straffer om de taper mot XXX. Dette er ikke et veldig trolig scenario.

Taper vi mot Oilers blir det 5. plass dersom Lillehammer eller Frisk Asker vinner etter full tid eller Frisk Asker vinner i sudden eller på straffer.

Taper vi og Lillehammer vinner på sudden eler etter straffekonk blir det 6. plass på tabellen før sluttspillet starter.

Dette er tightere enn Kobe Tai!

Opp i ringa og møt opp til årets viktigste kamp i DNB Arena (eller TV2 Zebra fra kl 18:55). Kampen starter kl 19:00

Vålerenga i dag
Ja, det var denne kampen i DNB Arena da…

Legg igjen en kommentar