Dagboka onsdag 22. februar 2017

En rolig Vålerenga-dag gir en rolig dagbok. Det gratulasjoner til et bursdagsbarn og en som legger opp. Vi starter med å gratulere islendingen Samúel Kári Fridjónsson. Han blir 21 år i dag, men feirer den dessverre ikke på Marbella. Han er ikke helt klar etter skaden sin og er hjemme i Oslo. Vi feirer han … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 22. februar 2017»

En rolig Vålerenga-dag gir en rolig dagbok. Det gratulasjoner til et bursdagsbarn og en som legger opp.

Vi starter med å gratulere islendingen Samúel Kári Fridjónsson. Han blir 21 år i dag, men feirer den dessverre ikke på Marbella. Han er ikke helt klar etter skaden sin og er hjemme i Oslo. Vi feirer han litt vi også. Gratulerer med dagen!

Pa legger opp

En som ikke har bursdag er Kongen av Tøyen: Pa Modou-Kah. Han skal allikevel nevnes. I natt ga han beskjed om at han legger opp som aktiv spiller. Dette er en fyr som er kjent for utsagn som «lakk i ripa». Han gikk fra Skeid til Vålerenga i 1998 og var i klubben i fem sesonger. Deretter gikk turen til Sverige og AIK, videre til Roda JC i Nederland. Han tok turen innom Qatar og Saudi-Arabia før han endte opp i MLS og Portland-klubben Timbers. Karrieren avsluttes i Vancouver Whitecaps, også den i MLS.

Du har hatt en lang og innholdsrik karriere, Pa. Vi hadde håpa du skulle avslutte karrieren din i Vålerenga, om enn som en makker til Freddy. Du er kanskje ikke singel og frank lenger, men du har en plass i Vålerenga-historien.

Speider-jobben i Vålerenga fotball

Noe av det som er mest kritisert i fotballverden er bruken av speidere. Ikke av typen som Lord Baden-Powell dreiv med, men folk som undersøker I Vålerenga fotball herrer så er det en speider. Han heter Igor Aase og er i tillegg til å være speider også analysesjef. Klubbens nettsted har tatt en prat med Aase, en prat vi mener dere også bør få med dere. Det interessante er hva de ser etter og hvordan de ser etter det.

– Vi ser på spillere som kan tilføre oss noe, og det går på flere ting. Både ferdigheter, mentale ting og hvordan de passer inn i miljøet vårt. Ronny kommer jo med sine ønsker om hva han vil se, og da blir jobben vår å finne de rette typene, sier Aase.

Så da får vi se da. Om disse prøvespillerne som er med ned til Marbella er typene vi ser etter.

Vålerenga i dag

Vi tar en øl og/eller Strongbow i ære for Pa. Vi anbefaler klubbens hyllest til Kongen av Tøyen.

Legg igjen en kommentar