Dagboka onsdag 1. februar 2017

Ja, det er treningskamp på La Manga i dag som vises på Eurosport, men dagboka er egentlig vel så opptatt av ambisjoner. Hva betyr egentlig det, og er det viktig? Kåre Ingebrigtsen har tidligere sagt til NTB at «konkurrentene må bli mer ambisiøse». — Det er bare Molde som er tøffe nok i trynet til … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 1. februar 2017»

Ja, det er treningskamp på La Manga i dag som vises på Eurosport, men dagboka er egentlig vel så opptatt av ambisjoner. Hva betyr egentlig det, og er det viktig?

Kåre Ingebrigtsen har tidligere sagt til NTB at «konkurrentene må bli mer ambisiøse».

— Det er bare Molde som er tøffe nok i trynet til å si at de skal ta oss neste år. Det er flere som må ha den ambisjonen. Folk må tørre å satse. Det er for mange lag som er fornøyd med å være fra nummer fire til ti. Da er de ikke involvert i noe som helst.

Det sa altså RBK-treneren før nyttår. Men har han rett i det?

6. november 2007 snakket Vålerenga og Martin Andresen sånn som Kåre Ingebrigtsen mener norske klubber bør snakke:

• Vålerenga skulle bli best i Norge innen 2010.

• Vålerenga skulle best i Norden innen 2013.

• Vålerenga skulle bli unike i Europa.

– Jeg skal skape et topplag og målet er seriegull. Det er et enormt potensiale i Vålerenga, sa Andresen til alle som ville høre på.

Alle veit hva som skjedde: Hver eneste dag etterpå måtte Martin svare på disse forventningene – helt uavhengig av om han egentlig var i nærheten av å nærme seg målet.

Lars Arne Nilsen

Bergens Tidende har snakket med Brann-trener Lars Arne Nilsen. Og bare så det er sagt: Denne dagboka er veldig enig når han sier:

– Å gå ut og si at vi skal ta seriegull er tull i mitt hode. Rosenborg er overlegne og kan si det, men jeg tenker overhodet ikke slik. Dersom fokus er på å bli nummer tre, for eksempel, mister vi fokus på det som er viktig, nemlig det som skjer hver dag på trening, sier Nilsen til lokalavisa.

– Det er ikke defensivt i det hele tatt. Målet vårt er å bli bedre i alle spillets faser og å vinne neste kamp. Alle spillerne våre skal ha utvikling i år. Det kan ikke bli mer offensivt enn det, mener Nilsen.

PS. Torgeir Børven er visstnok klar for Brann. Hvem er det i så fall som har ambisjoner: Brann eller Børven, eller ingen av dem?

Høye ambisjoner

Så da er spørsmålet: Hva skal Vålerenga si om ambisjonene? Er det defensivt dersom man ikke sier at mitt lag bør spille til medalje i år, eller som Kåre vil at de skal si: Vi skal ta gull. Hvorfor er det så mange managere og andre som er opptatt av å snakke ned forventningene til egne lag og utøvere?

Det finnes mange der ute som har enormt høye ambisjoner, skiftende norske regjeringers klimaambisjoner (vi kan ta med resten av verden også) failer for eksempel år etter år, men fortsetter å snakke høyt om egne ambisjoner.

VPN kan ha en ambisjon om å være verdens beste supporterblogg, men er det lurt å si det høyt når du veit hva premisset er: Noen halvgamle tullinger som prøver å klore seg fast i 9 til 16-jobber med varierende hell –  og som sjelden har tid til å levere innhold til bloggen?

Hardt arbeid

Ronny Deila sa i sommer: – Vålerenga har underprestert i mange år. Mange har prøvd seg på jobben, men nesten alle har mislyktes. Det er det som driver meg. Jeg vil snu en trend og bygge et lag.

På Dagbladets spørsmål om når vi kan forvente at Vålerenga vinner trofeer, svarte han:

– I et 3-5 års perspektiv bør det være mulig. Vi må ha ambisjoner, både trenere og spillere. Jeg er fortsatt veldig ung som trener og vil trene en stor klubb i utlandet igjen en dag. Ingen klubber vil ha en trener uten ambisjoner. Sånn er det med spillerne også, sa Deila.

Så da er vi ved kjernen. Her signaliserer Vålerenga tydelig ved trener at vi har ambisjoner om å vinne, men ambisjonene fremstår ikke som såkalte «hårete mål» – som alt for ofte fremstår platte og urealistiske. Tomme ord uten innhold. Klart vi skal ha ambisjoner, men det betyr ikke at klubben må rope ut «unike i Europa».

Så gjenstår den eneste jobben som egentlig er viktig: Hardt arbeid! Det finnes nemlig bare to typer trenere: De som innfrir sine mål, og de som ikke gjør det.

Vålerenga i dag

Vålerenga spiller altså kl 1430 i dag mot Nordsjælland. Det kan bety gjensyn med en 27-årig utgave av Mohammed Fellah. Ellers handler dagen om å sjekke om Dagbladet bare gjettet når de skrev at ny landslagssjef blir annonsert i dag, eller om de faktisk har bedre kilder i NFF enn resten av Medie-Norge.

[poll id=»29″]

 

Legg igjen en kommentar