Dagboka mandag 30. januar 2017

Når du presterer å pådra deg forkjølelse ved å tilbringe helga inaktiv på sofaen ved peisen, så veit du at det er noe gæærnt et sted. Grøtete stemme og Vålerenganytt på mandagsmorran coming up. Perestrojka på Playaen For dere få Engasupportere som ikke snakker russisk til daglig betyr Perestrojka «omstrukturering». Og det er vel nettopp … Fortsett å lese «Dagboka mandag 30. januar 2017»

Når du presterer å pådra deg forkjølelse ved å tilbringe helga inaktiv på sofaen ved peisen, så veit du at det er noe gæærnt et sted. Grøtete stemme og Vålerenganytt på mandagsmorran coming up.

Perestrojka på Playaen

For dere få Engasupportere som ikke snakker russisk til daglig betyr Perestrojka «omstrukturering». Og det er vel nettopp det Enga har drivi med det siste halvåret. Administrasjonen i klubben er på plass med bl.a. Espeseth som daglig leder og Rekdal i sportssjefstolen. Nå er det Deila og gutta på banen sin tur, og det jobbes godt på La Manga. Klubben har en sak om at Markus Nakkim ser god framgang i arbeidet som gjøres med den defensive strukturen i laget. Regien på dette har vår gamle helt og nyansatte trener: Amund Skiri. Vi håper dette gir potte tett forsvar til seriestart, og det var visst mye positivt å ta med seg fra årets tredje treningskamp i helga, men mer om det seinere.

I tillegg kan det meldes om at det skjer ting høyere opp på banen også. Lekven og Grindheim går rett i romantisk-komedie-fella når de uttaler til vif.no at «We complete eachother»! Mulig de sa det på norsk, men uansett så blir samarbeidet dem imellom bedre og bedre. Skal vi da tolke det som at de får de 2 sittende midtbanerollene på laget? Personlig håpet jeg at Stengel skulle få en av de plassene, men hvem veit, kanskje Deila har mer offensive planer for ham?

Jevngode med den russiske serielederen

Ja, hva passer vel bedre når man selv driver med Perestrojka? 0-1 kampen mot Zenit St. Petersburg på fredag viste at det gror godt i Enga. Flere av unggutta fikk sjansen, og gjorde seg absolutt ikke bort mot et lag som spiller i Europaligaen. Russerne scora på et langskudd rett i krysset etter 11. minutter, mens vi hadde flere gode sjanser og Zahid brant ei straffe. Mye positivt å ta med seg, og vi gleder oss til neste kamp som er på onsdag 1. februar mot FC Nordsjælland.

Juniorgutta også på tur

De fikk imidlertid ikke reise like langt som de store gutta, men fikk likevel god matching på kampleir i Gøteborg. Både U16 og U19 spilte 2 kamper, og det endte med 1 seier og 1 tap til hvert av lagene.

Fotballklasse ved den nye VGSen på Valle

På fredag slapp klubben nyheter om den nye videregående skolen som blir innbygd i vår nye stadion. Det er klart at det blir en egen fotballklasse, og det er klart at Vålerenga stiller med trenere selv om ikke alle som går i klassen vil være Engaspillere. VPN har noe mer å si om denne nyheten også, men det kommer i en liten spesial.

Enga i dag

Vi drikker te med melk og honning fra Vålerenga-koppen vår på jobb, mens vi drømmer om at vi er i varmen på La Manga og ser kjærleiken utvikle seg mellom Lekven og Grindheim.

Legg igjen en kommentar