Dagboka 27. januar 2017

Det er fredag og det har vært en lang uke, og du fortjener derfor også en lang dagbok. Og har du ikke gjort deg fortjent til en lang dagbok så får du en likevel. Vi er rause i dag på tross av at vi internt diskuterer om tommel opp er en raus nok måte å … Fortsett å lese «Dagboka 27. januar 2017»

Det er fredag og det har vært en lang uke, og du fortjener derfor også en lang dagbok. Og har du ikke gjort deg fortjent til en lang dagbok så får du en likevel. Vi er rause i dag på tross av at vi internt diskuterer om tommel opp er en raus nok måte å gi komplimenter og støtte i sak på.

Fjorårets Vålerengaøyeblikk?
Med ujevne mellomrom så opplever de fleste mennesker som ting de tar med seg – kanskje resten av livet. Jeg har mange slike øyeblikk. Også i Vålerengasammenheng.

Jeg husker bl.a. da jeg stod utenfor Ullevaal en tung regnværskveld i oktober 2000 og spydde som en rekasjon på tapet i kvalikkampene mot Sogndal. Jeg husker første kampen jeg dro på med kompiser på Bislett. Best i by’n mot Lyn i 1992. Tapte etter 2 mål av Kenta Bergersen. Jeg husker semifinalen på Viking Stadion i 1997 da Lille-John putta 3 før Håvard Lunde klinka inn den 4. Spesielt da han heada stillestående i krysset fra hjørnet av 16-meteren sitter der. Da vi leda 3-0 i siste seriekamp i 2004, det var fullsatt og 24.000 mennesker stod og hoppa mens de brølte vi er Vål’enga Oslo by St. Halvards menn så tribunebetongen duvet i takt med hoppinga. Jeg husker også selvsagt dramaet året nede i Skien og den haugen jeg befant meg på gresset etter at kampen ble låst av og der lå  Lars Treseng, Kukkens Far, Slaktern og Svigers over meg og brølte euforiske ukvemsord inn i mine ømme øreganger. Dette var stort. Det er folka jeg har gått på kamp med siden 80- og tidlig 90-tallet. Jeg husker også da dommeren blåste av noen år tidligere i Vallhall etter at vi beholdt plassen. Alle var helt ødelagt, lykkelige og totalt utmatta – og i samme sekund så seg jeg ned på matta og der ligger Egon-Pottit med 4-5 vektere over seg fordi han ikke fikk til en enmanns pitch invation.

Men jeg husker også ting fra fjorårssesongen. Ikke alt var store og episke greier, men jeg tror det jeg husker best er da jeg var på Valle og dekket pressekonferansen til Deila for VPN. Mens jeg stod og ventet på tur til å intervjue ham så snur jeg meg og ser at min datter har fått en dresskledd Morten Nydal ned på kne for å knyte lissene hennes. Og ikke nok med det, hun instruerer ham slik at hun får knute og lissedandering akkurat slik hun ønsker. En ting er sikkert; Vårses pamper ække som andre pamper!

Så hva er ditt beste øyeblikk? Klubben ønsker at Vålerengasupportere deler sine beste øyeblikk fra 2016 med dem. Endel historier blir valgt ut og skal brukes av Discovery i en eller annen form for promotering av Eliteserien.

Hvis du har noe på hjertet kan du lese HER hvor du kan dele høyprosaen din.

Adjø Jordal Amfi
I går var dagen da de offisielt begynte å rive Jordal Amfi. Med taler av Eli Grimsøy,  Raymond Johansen og akompagnert med banjoriff fra Kari Svendsen, bl.a. kjent fra bl.a. Berre Barnematen, så ble rivestarten markert. Gutta i KWR var til stede og seansen kan i sin helhet sees i vinduet under:

Etter seansen intervjuet Vårt Oslo Raymond på 20-bussen og det intervjuet bør du se.

Intervjuet med Raymond kan sees HER.

Det er ingen stor hemmelighet at VPN er kritisk til deler av dette prosjektet og vi tolker dette som at byrådslederen her i dette intervjuet forplikter kommunen politisk til å besørge at den nye hallen er funksjonell og ivaretar behovene til idretten – det være seg bredde, elite, landslag og kjælke. Vi vet også at Raymond Johansen og resten av byrådet er godt kjent med KS2 og den kritikken som der fremkommer om prosjektet. VPN anser dette intervjuet for å være en erkjennelse av at det finnes en reell risiko for at Jordal Amfi må utbedres og at han nå har politisk forpliktet seg til å besørge funksjonalitet og ivaretakelse av idrettens behov  i Nye Jordal Amfi.

Folle gjør comeback
VPN trodde Folle allerede hadde gjort comeback for Jar Spiders og at han hadde teama opp med Paul Coffeykopien Anders Jarning på backplass, men den gang ei. Bergen Hockey melder nemlig på deres side på Facebook at han er klar for dem. Om dette har noe med Folles engasjement i TV2 og dermed også muligens Bergen sies det intet om. Derimot så omtaler de han som e en tung og tøff back som er stødig på røra og har et tungt skudd. VPN er også ganske glad i Hockey-eksperten Hans «Sjukehus» Kristian sin definisjon av Folle som spiller: «Denne Follegutten liker jeg godt, eller i alle fall innstillingen hans. Han er så barsk og mandig og ser ut som en tømmerhugger nå som han begynner å bli litt tynn i håret. Nesten litt sånn rutinert NHL-spiller over den innstillingen. Bare så synd han har håndleddene til en tyrkisk 2. divisjonsspeller. For er det noe slike mandige karer bør ha kontroll på så er det håndleddene.»

Det at Brede Csiszar i etterkant har brukt denne analysen synes vi underbygger at det er kvalitet.

Saken er også omtaklt i de to bergensblekkene, men begge har like store og tunge betalingsmurer som det Trump får en kram en av å tenke på. Derfor lenkes det ikke til dem. Eneste vi klarer å tyde av den ene ingressen er at Folle gleder seg og tror det skjer store ting i Bergens hockeymiljø.     

Når det gjelder det at det skjer mye i Bergen så stemmer det sånn historisk sett. Bergen har flere ganger prøvd å skape noe, men det med den iboende entusiasmen og overmotet som finnes blant disse wannabestrilene som er klemt og stengt inne mellom 7 små tinder og et hav som mer enn gjerne sluker dem er ikke myntet på rasjonalitet, men heller et mutert gen. Hver gang Bergen skal opp og frem i hockey så gjør de det med brask og bram i en kort periode før alt går til hælvete i et konkursdrama verdt noen episoder i De syv søstre.

Først ute var Bergen/Djerv som hanka inn spillere som Bjørn «Botta» Skaare til å spille for klubben. Det gikk at skogen. Neste prosjekt var Rolf Kirkvaag Jr. og han Spectrum Flyers. Hver gang MS blir stormansgale finner de på noe tull og denne gangen var det å slå seg sammen med Furuset og innta Vålerengas sloppy seconds; Oslo Spectrum. Det hentet inn landslagsspillere i LØK-tempo og tom Apepleddet fra Praha, Leo Gudas, tok av en eller annen merkelig grunn turen. Etter 2 sesonger var det bråstopp og Kirkvaag Jr. tok med seg restene av laget til Bergen for å gjenopplive det. Det ble med forsøket og det hele kuliminerte med nok en konkurs.

I de siste årene har Tore «Johann van der Smut» Kristiansen snakket høyt om at han skal skape hockeyeldorado i Bergen og at dette skal gjøres like lett som da han skapte Stavanger Oilers i det usiviliserte Stavanger. Dessverre så viste det seg at Bergen Kommune ikke bare ville gi han en kommunal tomt der Tore kunne lage ishall, konferansesenter og hotell. Så i stedet for å gjøre som Vålerenga og ta god tid og gå gjennom den mølla med utredninger, søknader, behandlinger etc. så bare tok han en Pontus Pilatus, forlot byen og skyldte på alle andre.

Det er med andre ord ikke sikkert at det skjer så mye i Bergen. Skal ikke se bort fra at Tore Kristiansen ikke lenger gidder å spytte penger inn i Bergen Hockey, nå som han ikke får bygge Hotell og konferansesenter i byen.

Vålerenga i dag
I dag er’re kamp igjen. Tro det eller ei. Vålerenga har lolla rundt med Strømmen og Asker hittil, men nå venter det vassere motstand. Gamleklubben til Panzer står på motsatt banehalvel nede på La Manga. Dette er første kampen i satsingen til Eurosport der skal vise sesongoppkjøringen. Hele lista kan du se HER, men dagens kamp starter kl 18:30 og går på Eurosport Norge

Vålerenga i hælja
Vålerengas iskrigere inntar Furuset Forum for første gang til hælja. Det er XXX som skal ta turen ned fra skammen for å bli prylt til de storbysofistikertes forlystelse.
Kampen starter 16:00

Andre kamper i hælja
U14 Avd. A lørdag kl 10:00 Vålerenga – Stjernen
U16 FC Kval lørdag kl 10:00 Storhamar – Vålerenga
U20 Elite lørdag kl 12:00 Vålerenga – Stjernen
U15 Avd. A lørdag kl 17:45 Leangen – Vålerenga
U15 Avd. A søndag kl 10:30 Leangen – Vålerenga
U14 Avd. A søndag 12:00 Furuset – Vålerenga

Andre kamper i andre i idretter i hælja
Det har kommet oss for øret at Vålerenga Innebandy skal møte Lillestrøm til hælja. VIF Innebandy sverger på Instagram, at kampen er kl 17:00 på lørdag, men vi er usikker på sted. Vi tipper det er hallen ved Fyrstikktorget.

Legg igjen en kommentar