Dagboka mandag 23. januar 2017

Hockeygutta tapte på Hamar i går og fotballgutta vant i Vallhall på fredag. Ronny Deila er fornøyd og noen mener Reka bør overta landslaget. Ronny Deila var strålende fornøyd etter at Vålerenga slo Strømmen i sesongens andre treningskamp og mener laget har gjort stor fremgang siden de slo Asker 1-0. – Kjempekamp. Vi møter et … Fortsett å lese «Dagboka mandag 23. januar 2017»

Hockeygutta tapte på Hamar i går og fotballgutta vant i Vallhall på fredag. Ronny Deila er fornøyd og noen mener Reka bør overta landslaget.

Ronny Deila var strålende fornøyd etter at Vålerenga slo Strømmen i sesongens andre treningskamp og mener laget har gjort stor fremgang siden de slo Asker 1-0.
Kjempekamp. Vi møter et godt lag. Jeg synes vi har god innsats og skaper masse sjanser. De har også noen, men jeg synes dette er stor fremgang, sier Deilia til Dagsavisen.

I et godt, gammeldags referat av kampen i Dagsavisen, siterer de Ronny også på følgende:

 Vi har mange fine unggutter her som er veldig bra. Og vi skaper masse sjanser i dag som er positivt. Det vi må bli bedre på frem til seriestarten er én mot én defensivt og vi må løpe enda mer både offensivt og defensivt, forklarer Deila.

Når sant skal sies er ikke dagens dagbokansvarlig i VPN veldig imponert over 3-2 over Strømmen i januar, men jeg var ikke der og er følgelig ikke i stand til å se verken bak eller mer av resultatet enn det Ronny gir meg. Og så lenge Ronny har full tillit, er 3-2-seier over et lag som i fjor ble nummer sju i OBOS-ligaen, bra nok for meg.

Sykdom

Ronny valgte et ungt Enga-lag mot Strømmen. Flere spillere i Vålerengas tropp sto over på grunn av sykdom, noe som gjorde at keepertrener for aldersbestemte lag i Vålerenga, Kamil Rylka, sto i mål.

Han la egentlig opp som keeper for to år siden, etter flere perioder i Askim FK. Som spiller har Rylka også vært innom Ullensaker/Kisa og Eidsvold Turn tidligere, skriver lokalavisen i Askim, Smaalenene.

– Jeg har trent med A-laget i det siste, og trenerne mente jeg var god nok. Det var ganske morsomt å spille kamp igjen etter to år, sier Rylka.

Dagbladet snakket med Christian Grindheim etter kampen.

– Det ser bra ut, i tillegg til at han har fått et godt støtteapparat rundt seg. Han er veldig tydelig på han vil. Han vil ha et helvetes press-spill, så det blir mye løping. Jeg tror det blir bra, jeg, sier Grindheim til Dagbladet.

– Hvor kan vi forvente å se Vålerenga på tabellen denne sesongen?

– Tippeligaen er så jevn, så det er vanskelig å si. Du har jo blant annet Rosenborg, og kanskje Molde som vil kjempe helt i toppen. Vi har veldig lyst til å være der oppe, og hvis vi får i gang det offensive og strammer inn litt defensivt tror jeg absolutt det er muligheter, sier han.

Reka som landslagssjef?

Vi skriver altså januar, treningskamper i fotball dekkes opp og ned i mente i media (vi klager ikke, altså) og landslaget står uten sjef. Det vil si, det har de gjort lenge, men ingen er åpenbart interessert i jobben.

Rekdal selv forholder seg taus til alt sammen. Han har likevel sagt dette til Dagbladet om at han bør være en kandidat.

– Jeg har mer enn nok med Vålerenga nå. Jeg ønsker ikke å bidra til noe mer spekulasjoner rundt landslagsjobben.

Deila svarer med å lansere Roy Hodgson, for han vil beholde Rekdal i Vålerenga. Fagermo har lansert Deila. Bob Bradley er villig, men er nok som Rekdal litt for mye rett fram til å bli tolerert i NFF. Noen snakker seg vekk, ingen snakker seg direkte inn.

VPN vet hva som er sannheten når det gjelder denne saken, og det er at du kan ikke stole på noen. Mer er det vel egentlig ikke å si om hvem som blir eller ikke blir ny landslagssjef. 

Hockeytap

6005 tilskuere på Hamar (ingen av dem betalte ei krone for å se matchen) fikk se at Vålerenga ledet 1-0 og åpnet best, og at Storhamar kom tilbake og vant 2-1.

Sander Berge

Sander Berge kom inn ved pause for Genk i 1-0-seieren over Eupen i belgisk toppserie i helgen.

– Jeg er veldig happy. Litt ut av det blå fikk jeg beskjed om at jeg skulle inn. Jeg fant rytmen med en gang og tok tempoet. Treneren var veldig glad og ga meg noen varme håndtrykk med mye latter og glede, meldte han etter kampen i en SMS til VG.

Vålerenga i dag

Det er riktignok ikke i dag, men i morgen er det åpen dag på Valle Hovin videregående skole. Freddy dos Santos kommer for å snakke om skole og toppidrett. Så kjenner du noen som blir 16 i år og skal begynne på videregående…

Legg igjen en kommentar