Dagboka onsdag 18. januar 2017

Dagboka dveler ved Dagsavisens artikkel om at Vålerenga vil styrke det lokale samarbeidet for å bli Oslos fotballmessige flaggskip. Vi nevner også at en erfaren, dansk landslagsspiller er klar for Vålerenga. Landslagsspilleren heter Theresa Nielsen, og «efter otte år i Brøndby skifter Theresa Nielsen, der har spillet 102 A-landskampe, til Vålerenga», skriver danske TV2. – … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 18. januar 2017»

Dagboka dveler ved Dagsavisens artikkel om at Vålerenga vil styrke det lokale samarbeidet for å bli Oslos fotballmessige flaggskip. Vi nevner også at en erfaren, dansk landslagsspiller er klar for Vålerenga.

Landslagsspilleren heter Theresa Nielsen, og «efter otte år i Brøndby skifter Theresa Nielsen, der har spillet 102 A-landskampe, til Vålerenga», skriver danske TV2.

– Efter otte år i Brøndby er det nu tid til at hive pløkkerne op og prøve nye græsbaner af. Jeg ser det som en rigtig god chance for mig. Jeg kan få lov til kun at koncentrere mig om at spille fodbold.

– Jeg tror ikke, jeg er færdig med at udvikle mig – og det får jeg muligheden for at bevise nu, skriver Theresa Nielsen på sin Facebook-profil.

VPN ønsker både damelaget og Therese lykke til!

Samarbeid

Onsdag blir det stormønstring for Osloklubbene på Valle når Vålerenga har invitert 20 naboklubber til møte. Vålerenga ønsker å styrke samarbeidet ved å tilby naboklubbene faglig hjelp, skriver Dagsavisen i en interessant sak.

– Vi ønsker å bidra til å løfte Oslofotballen, og da må vi ikke bare si det, men gjøre noe aktivt. Vi har invitert 20 Osloklubber til å snakke åpent med dem hva de kan forvente av oss, sier daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth til Dagsavisen.

– Men dere ønsker vel også å bli utfordret som Oslos beste lag, spør Dagsavisen?

– Vi vil bli utfordret på alle områder, men vi vil gi av den kompetansen vi nå bygger opp her. Vi har styrket det sportslige apparatet betydelig og denne ressursen vil vi dele, sier Espeseth.

Ronny Deila (influensasyk tirsdag) er også opptatt av et slikt samarbeid. Samtidig som han ønsker sunn konkurranse, vil han også ha samarbeid, skriver avisa.

– Oslo har masse fotballtalenter. Vi må hjelpe til med å foredle dem. Nå er VIF lokomotivet i Oslo og vi vil være det lenge. Men vi vil spille på lag med Osloklubbene, sier Ronny Deila.

VPN er veldig positiv til dette. Samtidig er vi smertelig klar over at det er ikke få ganger det har vært forsøk på samarbeid i Oslo-fotballen, og veldig sjelden har det blitt noe annet enn prat av planene. Mange klubber har vært såkalt farmerklubb for andre – uten synlige resultater. Men VPN er som alltid veldig positiv til alt som smaker fugl for Vålerenga.

Fra Vålerenga til Skeid

Ja, vi veit det er gammalt nytt, men vi nevner det likevel. I nok en strålende Dagsavisen-sak (før jul), skrev de om spillerne som Skeid hentet fra Vålerenga:

David Hickson (19) er en hurtig kantspiller og spilte blant annet NM-finalen for junior for Vålerenga mot Molde. Han spilte 10 kamper for Vålerenga 2 i 2. divisjon og scoret 2 mål.

Henning Tønsberg Andresen (19) gikk til VIF foran 2015-sesongen. Han er tiltenkt en backplass i Skeid, men kan også spille kant. Han spilte 23 seriekamper for Vålerenga 2 i 2.divisjon.

Mats Andersen (19) er midtstopper og var kaptein på årets Vålerenga 2. Også han spilte NM-finalen for G19. Han karakteriseres som en ledertype med stort potensial.

Vålerenga i dag

Tja, kanskje ikke helt Vålerenga, men… Det er frokostmøte for pressen med fotballpresident Terje Svendsen kl. 10.00 i Brann-losjen på Ullevaal stadion i dag. Tema er saker som har vært oppe på tirsdagens styremøte.

 

 

 

Legg igjen en kommentar