Romjulsdagboka fredag 30. desember 2016

Vi er på årets nest siste dag, det har vært spilt hockey og vi ser på Jordal. Også skal det spilles enda mer hockey innen året er omme. VPN er sinnahjørnet i dag. Vålerenga tok i mot Lørenskog til romjulshockey onsdag 28. januar. Det var en av de siste kampene som noen sinne spilles i … Fortsett å lese «Romjulsdagboka fredag 30. desember 2016»

Vi er på årets nest siste dag, det har vært spilt hockey og vi ser på Jordal. Også skal det spilles enda mer hockey innen året er omme. VPN er sinnahjørnet i dag.

Vålerenga tok i mot Lørenskog til romjulshockey onsdag 28. januar. Det var en av de siste kampene som noen sinne spilles i gamle Jordal Amfi. Selv om Vålerenga hockey tapte var det en publikumsfest av dimensjoner. Fullt hus og kjempetrøkk fra Klanen. Akkurat sånn vi liker det.

Fullt hus på Jordal i romjula (foto: Myhre media)
Fullt hus på Jordal i romjula (foto: Myhre media)

At det i tillegg er to lag som liker å spille hockey som møttes gjorde ikke dagen bedre. Dette er noe dere kan lære av, Stavanger Oilers.

Fullt hus betyr penger i kassa, det betyr bedre eksponering for sponsorer, spillerne elsker det og det betyr et bedre hockey-produkt.

Men så er det snart over på Jordal. Ny hall er på vei. Det er prosjektert og planlagt. Skjønt, vi kan vel spørre oss selv om hvor mye som er planlagt og prosjektert. En hel del er nok prosjektert, men planlegginga stusser vi litt på.

Les mer: Hvor skal hockeyen spille?

Rett før jul ble det kjent at Manglerud Star mener Vålerenga skal spille i garasjen på Manglerud. Vålerenga selv har sett seg ut Furuset Forum. Og akkurat nå er det ingen som faktisk veit hvor Vålerenga skal spille hockey fra februar av.

Hva har politikerne gjort?

Så er spørsmålet: Hva har egentlig skjedd? Fra politikernes side fremstår dette som et stykke dårlig håndtverk og renkespill fra ende til annen.

Vi er ikke helt sikre på når det tryna, men et sted i prosessen fra gammelt til nytt byråd gikk det gærent. Avtroppende byråd kom med lovnader om grandios hall; lovnader de visste ikke kunne gjennomføres av nytt byråd. Nåværende byråd plukket opp hansken og har planlagt for liten hall bare for å si at det er fullført på tid og kost.

Avtroppende har drevet med renkespill og gleder seg til å si «vi lovet dere en bra hall, men de røde klarte ikke å gjøre jobben». Nåværende vil si «vi har bygget hall på tid og kost – dette er bra!». Begge deler er like ille.

Les mer: Kvalitet er ikke bare kvalitet.

Legg merke til at ingen har stilt spørsmålet om behovet. Hvilke behov har ligget til grunn for prosjekteringa og planlegginga. Ut i fra det vi veit så er behovet basert på et skriv som forteller om hockeyforbundets minstekrav.

Jordal Amfi, nye og gamle, er offer for politisk markering som går ut over bredden, den går ut over andre idretter og den går ut over unga. Dessuten, å bygge på tid og kost er bra – det viser handlekraft. Men hva med kvaliteten? Blir det bedre av at man rusher?

I tillegg så kommer denne meldinga om at Vålerenga plutselig skal spille i garasjen bak Manglerud videregående skole. Hvor kommer dette fra? Har ikke kommunen en plan allikevel? Skal to Get-liga-lag dele en hockeyhall der lagene har forskjellige sponsorer både på vant og is?

La oss ikke glemme at det ikke bare er nye Jordal Amfi som er preget av dårlig håndtverk og mangel på planlegging. Når ble søpla di sist tømt?

Hvor er media?

I gamle dager blei media omtalt som «vaktbikkja». Vaktbikkja skulle passe på at myndighetene gjorde jobben sin. At kommunen gjorde som den skulle. At staten blei passa på. Og vaktbikkja var lenge ei vaktbikkje. Helt til spørsmålet om kostnader blei mer verdt enn spørsmålet om kvalitet.

For hvor er Fido nå? VPN har omtalt Jordal-saken mange, mange ganger. Hvor har riksmedia vært? Hvor har lokalmedia vært? Det virker som om journalistene må få ting servert bakgrunnsmaterialet før de gidder å gjøre noe.

Om det er inkompetanse eller latskap veit vi ikke. Antageligvis en kombinasjon. Dog satser vi litt på at det er latskap og inviterer til å ta kontakt. Vi deler bakgrunnsmaterialet vårt med glede!

Ja, det tar tid å søke om innsyn. Det tar tid å skrive. Det tar tid å sjekke fakta. Men det er journalistens jobb. For eksempel kunne journalisten sjekket opp avtalen mellom Furuset Forum og kommunen. Vi har nemlig prøvd, men bare funnet det interne utkastet – som vi ikke har fått innsyn i. Hvorfor er ikke denne avtalen journalført? Det kunne jo vært et spennende utgangspunkt for en gravende journalist.

Hvor er vi?

Så hvor er VPN? I tillegg til å være kravstore, klagete og litt sytetete så har vi prøvd å sette søkelys på en sak som burde vært skrevet av noen som er lønna til akkurat denne type arbeid.

Vi har gjennom spesialer og dagbøker vist at vi er skeptiske til kommunens planer (og mangel på planer). Det er det vi kan gjøre. VPN vil uansett alltid være på tribunen. Vi kommer garantert til å klage der også.

Hockey-fredag

Vi flytter oss fra Jordal til Lørenskog. De har visstnok en hall der også. Det blei tap på straffer onsdag, så vi satser på seier nå. Dette er to lag som vil spille hockey. I tillegg er det to lag som er skikkelig gode når de får det til.

Les mer om returoppgjøret på Vålerenga hockeys hjemmesider.

Dagboka tror på en tett kamp (igjen). Mye mulig det går til sudden, og kanskje til og med straffer. Majoriteten av poenga tar vi med oss hjem.

Legg igjen en kommentar