Romjulsdagboka 27. desember 2016

Dagboka er fortsatt døsig etter julematen, men klarer å se litt bakover og framover allikevel. Rett før julaften kom nyheten om at Sander Berge skulle være i Belgia for å gå gjennom fysisk test hos Jupiler liga-klubben Genk. Dette gikk visstnok bra (for Sander) for på 1. juledag meldte TV 2 at han var solgt … Fortsett å lese «Romjulsdagboka 27. desember 2016»

Dagboka er fortsatt døsig etter julematen, men klarer å se litt bakover og framover allikevel.

Rett før julaften kom nyheten om at Sander Berge skulle være i Belgia for å gå gjennom fysisk test hos Jupiler liga-klubben Genk. Dette gikk visstnok bra (for Sander) for på 1. juledag meldte TV 2 at han var solgt fra Vålerenga.

Summen Berge skal ha gått for er visstnok – og dette er et stort visstnok – mellom 2,5 og 3 millioner Euro. Gjort om til norske kronasjer er dette omtrent mellom 22,8 og 27,4 milloner. Og dette er et bra for Vålerenga. Greit nok, Sander Berge er vel Norges største midtbanetalent, men dette er penger vi ikke kan si neitakk til.

Sander og Herman på billigsalg før jul
Sander og Herman på billigsalg før jul

Vi veit absolutt ingenting om avtalen utenom det TV 2 melder, men vi satser på at Rekdal og Espeseth har fått inn noen videresalgsprosent også. Sander Berge kommer til å bli god, og han kommer til å bli solgt videre for flere millioner Euro enn hva han gikk for nå.

På sosiale medier har vi observert flere kommentarer om «bakgårdsliga» og «kunne like gjerne blitt hjemme». Dette er en sneversynt holdning. Genk er kanskje ikke det beste laget i Belgia, men selve ligaen har en mye større tradisjon for å selge spillere ut i Europa enn hva Elite Serien har. Og den er faktisk bedre enn vår lokale liga.

Lykke til videre Sander, nå venter vi bare på den offisielle meldingen fra Vålerenga Fotball.

Romjulshockey

I morra er det romjulshockey. Vålerenga møter Jordal på en av de siste kampene på Jordal Amfi. Dette tror vi blir gøy. Kampen er en såkalt seks-poengskamp der vi enten kan klatre opp på 2. plass eller bli kjørt fra i sølvkampen.

Vi gleder oss!

Når vi er på temaet «Jordal Amfi» så kan du jo lese mer om dette rotet Oslo kommune har fått Vålerenga, Get-ligaen, alle unga som skal spille hockey og Manglerud Star opp i. For dette er et rot.

Vålerenga i dag

Vi tar det rolig på enten Vålerenga vertshus eller Bohemen, mens vi varmer opp til ny Tippeliga-sesong og romjulshockey.

Legg igjen en kommentar