Dagboka fredag 16. desember 2016

Vi nærmer oss langsomt. Mandag kommer kampoppsettet. Da er vi i gang. Nei til LSK som motstander i åpningskampen Vålerenga ønsker en moderat motstander i åpningskampen på vårt nye stadion i september, skriver Dagsavisen i dag . Det tolker vi som at vi ikke vil ha en svak motstander, men et lag som kan by på såpass … Fortsett å lese «Dagboka fredag 16. desember 2016»

Vi nærmer oss langsomt. Mandag kommer kampoppsettet. Da er vi i gang.

Nei til LSK som motstander i åpningskampen
Vålerenga ønsker en moderat motstander i åpningskampen på vårt nye stadion i september, skriver Dagsavisen i dag . Det tolker vi som at vi ikke vil ha en svak motstander, men et lag som kan by på såpass motstand at vi kan kalle åpningskampen for kamp. Men klubben legger noe annet i det:

– Vi har bedt om å unngå en såkalt «risikokamp». Vi ønsker fokus på oss sjøl som klubb den helgen, sier daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth, til Dagsavisen.

Dagsavisen skriver videre:

Første mulige hjemmekamp er helgen 9-10. september, og i så fall vil Vålerenga legge opp til en stor åpningshelg. Men for å unngå «risikokamp» står neppe verken Lillestrøm eller Rosenborg på motsatt banehalvdel. – Det viktigste for oss er få gjennomført åpningen i rolige rammer. Uansett vil det være stor interesse rundt den kampen, sier Espeseth.

Da vet vi det. Og vil du vite mye mer om neste sesong benker du deg foran Eurosport Norge mandag klokka 20 der en eller annen gluping har funnet ut at spilleplanen for Eliteserien 2017 er glimrende underholdning.

Les mer i Dagsavisen: Sesongoppsettet for 2017 blir kveldsshow på TV

Skyteulykke eller manglende sjelsevner på Jæren?
Rogalands Avis meldte tidligere i uka at Oilers har skutt seg selv i foten i følge styrelederen, Tore Christiansen. Hva det dreier seg om? Jo, DNB Arena er ikke lenger den best besøkte hockeyarenaen i Norge. Det er Hamar OL-Amfi.

– Det som er så dumt er at vi bare har oss selv å takke for situasjonen. Det skal vi være ydmyke overfor. Nå skal vi gjøre noe med dette, sier styreleder Tore Christiansen til RA. – Vi har skutt oss selv i foten! Nå må vi finne grep som gjør at publikum kommer på kamp. Dette er noe vi ser på i disse dager. Snittallene er ikke dramatisk på vei ned, men vi har altfor mange tomme seter nå, erkjenner klubbens sterke mann.

Christiansen peker på at Oilers ikke har behøvd å finne ut av dette før. Nå må de. Gründeren er også ganske sikker på at problemene og mekanismene de nå ser ikke er de samme som Viking fikk etter noen år i ny arena, skriver Rogalands Avis/Dagsavisen. (Tilskuersnittet i Get-ligaen 2016/2017: 1. Storhamar 4427 2. Oilers 3950 3. VIF 2207)

Vi tror ikke styrelederen trenger å lete lenge etter årsaken til publikumssvikten så sant han leter på rett sted. Klubben mangler rett og slett sjel. Da hjelper det i lengden ikke en dritt uansett hvor stor og bekvem den nye storstua er. Vi trekker en liten parallell til Londons østkant der et lag vi liker å sammenlikne oss med, nemlig West Ham, flytta inn på fasjonable London Stadium og liksom skulle få en flying start til toppen av Premier League etter forrige sesongs suksess på gode, gamle Boleyn Ground. Det klubben ikke fikk med på flyttelasset var sjela. Resultatet er kjemping i bånn mens supporterne sloss innbyrdes på tribunen. Sånn går det når en flykter fra sjela si.

Vi er nesten i samme båt, bare motsatt. Om ni måneder flytter vi inn i egen storstue, mindre enn leiligheten vi har nå, men allerede med innebygd sjel i betongen. Supporterne får tilgang i byggeperioden. Møt opp neste torsdag klokka elleve og legg igjen litt av sjela di du også. Du finner’n igjen i september, du får den igjen med renter. Viking-syndrom, tomme oljeseter og nedtur er en umulighet på Valle der sjela er støpt inn i fundamentet.

Supergårsdag i Sjappa

Sander og Herman på billigsalg før jul
Sander og Herman på billigsalg før jul

Kjempesalget er over og vi venter spent på om vi får en reprise i romjula eller om vi må vente helt til neste år. I går var det smekkfullt, og blant kundene var også en del agenter fra storklubber på kontinentet. De hadde fått snusen i at Herman Stengel og Sander Berge var på supersalg og drømte om å kapre stort talent for små penger. Åssen det gikk kan du lese mer om i lagoppstillinga mot Asker i Vallhall fredag 13. januar klokka 1230

Ny landslagstrener
Plutselig dukket Roy Hodgson opp som et alternativ. Brede Hangeland er i hvertfall sikker i sin sak om at det ville være et lurt valg, og siden TV2-ekspert Jesper Mathisen ikke er like begeistret, begynner vi å tro at forslaget har noe for seg. Vi er lei av å vente på Ståle Solbakken for andre gang, og siden gutteklubben på Ullevål er så dønn sikre på at Solbakken er mannen Norge trenger, tar vi det som et sikkert tegn på at Solbakken ikke vil være noe spesielt heldig valg. Han rekker verken Reka eller Deila til knehasene, men de to har viktigere oppgaver foran seg de kommende årene.

Ha en god helg!

Legg igjen en kommentar