Dagboka 21. november 2016

Det er spilt cupfinale i helga og vi registrer at det, IGJEN, er støy rundt bilselgeren Kåre Ingenbrigtsen. Det ser særs dårlig ut når selv Jesper Mathisen klarer å være spot on når han påpeker denne trønderens tosidighet. Mer er det lissom ikke å si bortsett fra: God bedring! Ellers snakker vi litt om hockey … Fortsett å lese «Dagboka 21. november 2016»

Det er spilt cupfinale i helga og vi registrer at det, IGJEN, er støy rundt bilselgeren Kåre Ingenbrigtsen. Det ser særs dårlig ut når selv Jesper Mathisen klarer å være spot on når han påpeker denne trønderens tosidighet. Mer er det lissom ikke å si bortsett fra: God bedring! Ellers snakker vi litt om hockey og vi gratulerer G19 med NM sølv.

G19 tok NM sølv
Lørdag var det cupfinale i NM G19. Vålerenga møtte Molde til det som skulle utvikle seg til en liten triller av en fotballkamp. Det starta bra for oss etter drøye tre minutter spill klina Agyiri et frispark oppe i krøsset. Molde utligna på dødball 23 minutter seinere, etter at Klaesson felte Amang som var på vei igjennom. Første omgang endte 1-1. Andre omgang var relativt døll, eller sjansefattig som «ekspertene» pleier å si, helt fram til det var spilt rundt 70 minutter. Da skjedde det relativt mye – på relativt kort tid. Etter 73 min spill gikk Molde opp i en 2- 1 ledelse. Det tok bare 3 minutter før Grødem besvarte for Vålerenga og utligna til 2-2. Hicksons forarbeide før denne utligninga var det for øvrig klasse over. Kampen endte 2-2 etter full tid. Dermed ble det ekstraomganger, med påfølgende straffespark. En straffesparkkonkurranse som Vålerenga tapte. Molde ble dermed Norgesmestre. Så du ikke kampen kan du lese referat på klubben sine sider.

Til tross for tap er G19-leiren offensive. Vi liker’e. Neste helg stiller gutta nemlig i Skandinavisk Mesterskap i Gøteborg. Det er et mesterskap gutta har planer om å vinne. Hvorfor være «best» i Norge når du kan være best i Skandinavia, sier nå vi. Vi ønsker dem lykke til og er sikre på at vi kommer til å kicke ass!

STAY KRENKA
Trond Hustad, kommentator i Romsdal Bustikke. er krenka. Han mener helt seriøst at Vålerenga, med dommerens velsignelse, ødela finalen mot Molde. Hva skal vi si a…bortsett fra at resonnementet og argumentasjonen ikke bare er irrasjonell men også helt natta? 

Hustad er ikke annet enn en moldesupporter som skriver en følelses-, og ikke faktabasert, kommentar. Og han skal være glad han ikke er dame. Da ville han bli møtt med tilbakemeldinger om at han er hysterisk, irrasjonell og premenstruell. Men siden vi, av biologiske årsaker, ikke kan be han skifte tampong, slutte å grine og ta seg en sjokkis, prøver vi å appellere til den lille delen av hjernen hans som vi enda anser for å være rasjonell:

Alle ser at det det siste «angrepet» på Amang er ikke et angrep på Amang. Det er, om det det på død og liv skal være et angrep, et angrep fra Amang. Det blir et slått et innlegg som dupper ned utenfor 16. Klaesson er ute og skal klarere med hodet. Amang løper med full guffe framover mens han ser bakover og hopper inn i Klaesson. Headinga til Amang treffer Klaesson i tinningen. Dommer dømmer korrekt frispark til Vålerenga. Romdals Budstikke sier det er et ikke tilsiktet overfall. Hva nå enn det er.

Situasjonen med Støen Tangen og Amang er et gult kort og ikke mer. Amang har på torbo’n og har løpt fra sin mann. Tangen kommer inn fra siden og klinker’n ned. Hensikten var ball, men Amang var for rask. Det er ikke en takling bakfra slik Hustad direkte lyver om. Det er heller ikke strake bein og han treffer ei stamfot. Tangen er rett og slett bare for sein med å feie unna Amang. Det er som en Panzertakling uten timing. Gult kort er fair og korrekt.

Når det gjelder situasjonen mellom Amang og Sandrakumar så snakker vi om en løpsduell der Sandrakumar dytter og bruker skulder på Amang på ca 20 m og der Amang blir dyttet inn i en utrusende Klaesson. Det er altså en duell og ikke en opplagt målsjanse selv om om Sandrakumar er på etterskudd. Hadde Amang ikke blitt stoppet ulovlig hadde det fremdeles vært de to og han måtte ha vunnet kontroll over ballen, kommet seg forbi Klaesson for at det skulle blitt en målsjanse.

Fotball skal engasjere. Og det er lov til å bli forbanna…men Trond Hustad: Bitch please! Stikk en tur innom toalettet og legg sminka di på nytt, så blir dagen sikkert litt mindre ond.

PUCK
Lørdag møtte Vålerenga Hockey LØK hjemme på Jordal. Det ble et skuffende 3-2 tap. Gutta virka rett og slett ikke på. Laget er skadeskutt og de gutta som var på isen virka tunge i beina og slitne. LØK var rett og slett bedre enn oss i første periode. Det jevna seg mer ut i andre, og med litt mer luck kunne vi fort ha putta flere mål i tredje periode. Henric Nordin ble fortjent kåra til vår beste spiller.

Gutta får ikke hvile lenge. I morra er det ny kamp på Jordal. Da er det Stavanger Oilers som står på den andre sida ved face off. Stavanger Oilers leder serien klart, men har ikke overbevist i de siste kampa. De tapte mot LØK og vant så vidt over Sparta og Frisk. Kommer gutta seg opp i ringa er det ikke umulig at Oilers legger igjen tre poeng på Jordal. Dette blir en gysere! Har du ikke sesongkort, kjøp billett i dag. Amfien blir full og det kommer til å koke!! Face off er klokka 19.00.

Vålerenga i dag
Vi viser madammen, igjen, bilde av Ylven i barings. Deilig når det er hun som maser om å dra på match og ikke motsatt!

Legg igjen en kommentar